Μια Φώτο μια Ιστορία

Τι θυμάστε από το πρώτο ελληνικό All Star Game; Σίγουρα τον Χάντσον που… διέλυσε το ταμπλό του ΣΕΦ! (video)

Τι θυμάστε από το πρώτο ελληνικό All Star Game; Σίγουρα τον Χάντσον που… διέλυσε το ταμπλό του ΣΕΦ! (video)
Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, τον Δεκέμβριο του 1991, στο ελληνικό μπάσκετ γραφόταν ιστορία, με τη διεξαγωγή του πρώτου επίσημου All Star Game. Φυσικά, ο διαγωνισμός καρφωμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει και σημαδεύτηκε μάλιστα από τη… διαστημική κίνηση του Τζον Χάντσον, ο οποίος διέλυσε το ταμπλό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

28 Δεκεμβρίου 1991. Η μέρα που ο Τζον Χάντσον… κατεδαφίζει τη μπασκέτα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο πρώτο επίσημο All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο υψηλόσωμος Αμερικανός φόργουορντ ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 1990 για να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου. Δεν άργησε, μάλιστα, να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από τους φίλους των «κυανέρυθρων», καθώς σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που δεν φημίζονταν για τον αλτρουισμό τους, ο Χάντσον συνεισέφερε σε όλους τους τομείς.

Μαζί με συμπαίκτες όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Μποσγανάς και ο Γιώργος Γάσπαρης αποτέλεσε έναν από τους καλαθοσφαιριστές της «χρυσής» γενιάς του Πανιωνίου, με προπονητή τον Βλάντο Τζούροβιτς. Αποκορύφωμα της συγκεκριμένης ομάδας ήταν φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος τον Απρίλιο του 1991, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (73-70).

Με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί το πρώτο ελληνικό All Star Game χωρίς την παρουσία του στην ομάδα των ξένων παικτών. Πολύ περισσότερο, βέβαια, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον διαγωνισμό καρφωμάτων, καθώς αυτός ο τομέας αποτελούσε ένα από τα δυνατότερα «όπλα» στην επιθετική του… φαρέτρα!

Χάντσον_ένθετη.jpg

Έτσι, βρισκόταν δικαίως ανάμεσα στους τρεις παίκτες που έλαβαν μέρος, μαζί με τον Μπράιαν Βονς (Περιστέρι) και τον ΛεΒέρτις Ρόμπινσον (Περιστέρι). Ο Χάντσον δεν ήταν απλώς το απόλυτο φαβορί, αλλά είχε και την αμέριστη υποστήριξη του κόσμου στις εξέδρες. Αυτό που ακολούθησε, ωστόσο, ελάχιστοι το περίμεναν!

Ο 25χρονος τότε φόργουορντ, πήρε φόρα για να πραγματοποιήσει τη δεύτερή του προσπάθεια και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Ο Αμερικανός κάρφωσε με τέτοια δύναμη την μπάλα στο καλάθι, που κυριολεκτικά έκανε… θρύψαλα το ταμπλό, κατεδαφίζοντας τη μπασκέτα! Αναδείχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο μεγάλος νικητής, εξασφαλίζοντας το απόλυτο της βαθμολογίας των κριτών, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό που παρευρισκόταν στο ΣΕΦ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάντσον, εκείνη τη σεζόν (1991-1992) διέλυσε ακόμα μία μπασκέτα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Σπάρτα Πράγας για το Κύπελλο Κόρατς. Κάτι που έπραξε, μάλιστα, δύο φορές στον ίδιο αγώνα!

Για την ιστορία, στον διαγωνισμό τριπόντων νικητής ήταν ο Γιάννης Γιαννόπουλος (Παγκράτι), ενώ στο κύριο γεγονός της εκδήλωσης, το All Star Game, οι ξένοι παίκτες επικράτησαν των Ελλήνων με το εντυπωσιακό 133-122!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0