Μια Φώτο μια Ιστορία

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» της Τζιρόνα είχε… Σκρουτζ, μα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το θαύμα της; (video)

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» της Τζιρόνα είχε… Σκρουτζ, μα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το θαύμα της; (video)

Μοιάζει σαν να… χάλασε τα Χριστούγεννά της η Τζιρόνα. Απώλεσε την αποκλειστικότητα, αλλά όχι και την κορυφή της La Liga. Μπορεί το «δώρο» των εορτών να μην ήρθε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το θαύμα τελείωσε. Η κλασική ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, έρχεται να της το υπενθυμίσει!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Εναρμονιζόμενοι με το πνεύμα των ημερών, οφείλουμε να αναφερθούμε στο «θαύμα» των Χριστουγέννων. Μπορεί η Τζιρόνα να μην… περιορίζεται αποκλειστικά στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος, όμως με τον συγκεκριμένο όρο τη φετινή σεζόν, έχει ταυτιστεί απόλυτα και όχι αδίκως.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, βρίσκεται στην κορυφή της La Liga, σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φαντάζει αδιανόητο. Τυχαίο; Τυχερό; Ωστόσο, ποιος έχει πραγματικά την τύχη με το μέρος του; Οι Καταλανοί απολάμβαναν τη μοναξιά της κορυφής. Μία στροφή πριν τα Χριστούγεννα, έμοιαζαν έτοιμοι να κάνουν ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό τους. Τελικά, τους έβαλαν μια μικρή… τρικλοποδιά.

Το ταξίδι στην Ανδαλουσία, δε συνοδεύτηκε με νίκη. Έφτασαν μία «ανάσα» από αυτή, αλλά στο 88ο λεπτό η Μπέτις ισοφάρισε. Η αποκλειστικότητα της πρωτιάς τέθηκε σε κίνδυνο. Η Ρεάλ μύρισε… αίμα και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η κατάσταση δυσχεραίνει. Το δώρο λίγο έλειψε να επιστραφεί, όμως στο φινάλε η καρδιά της «Βασίλισσας» μίλησε. Με δέκα παίκτες από το 54’ κόντρα στην Αλαβές, χωρίς να είναι πειστική, κι όμως, να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ με τον Λούκας Βάθκεθ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Το 2024 θα υποδεχθεί τη La Liga με δύο ομάδες στην πρώτη θέση. Η «σταχτοπούτα» ίσως και να απογοητεύεται από αυτό. Μα γιατί; Ίσα ίσα. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν, για να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Και πάνω απ’ όλα, με το βλέμμα προσηλωμένο στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την καλύτερη αφορμή, ούτως ώστε να κάνει μια… βουτιά στην «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς. Μία ευκαιρία να αντικρίσει τα δικά της τρία… φαντάσματα, σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, για να της υπενθυμίσουν τη σωστή διαδρομή.

Η Μπέτις αποτελεί ένα από εκείνα. Μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οι Ανδαλουσιανοί έμοιαζαν εύκολη υπόθεση για την Τζιρόνα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Ένα μάθημα για την ομάδα του Μίτσελ, με σκοπό να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη μελλοντικά.  

Έπειτα, υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης. Το… φάντασμα των φετινών Χριστουγέννων. Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης, που δε δείχνει οίκτο σε κανέναν και σε τίποτα. Έστω κι αν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα. Το μόνο που χρειάζεται για να κάνει τη ζημιά, είναι μια στιγμή. Το έχει αποδείξει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και θα συνεχίσει να το κάνει. Γι’ αυτό και αποτελεί τον αμεσότερο κίνδυνο για τους Καταλανούς.

Κάπου εδώ, εμφανίζεται και το… παρελθόν της Τζιρόνα. Αυτό που οφείλει να την οδηγεί στο παρόν και το μέλλον. Απαιτήθηκε δουλειά, πίστη και στήριξη για να φτάσει έως αυτό το σημείο. Ξεκίνησε από το ναδίρ, «θήτευσε» αρκετά στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας, μα τώρα είναι η στιγμή της! Αρκεί να θυμάται πού θέλει να πάει και να πιστέψει σε αυτό που κάνει!

Στο ποδόσφαιρο έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική «ψαλίδα» μεταξύ των ισχυρών και των αδύναμων, διευρύνεται διαρκώς. Όμως, υπάρχουν και αυτά τα… θαύματα, όπως η Λέστερ του 2016 και η Τζιρόνα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν τους πραγματικούς λόγους που έχουμε αγαπήσει το άθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0