Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο «τέλειος κύκλος» του… Ρόκι ολοκληρώθηκε κρατώντας ένα κασκόλ της Μπάρι! (video)

Ο «τέλειος κύκλος» του… Ρόκι ολοκληρώθηκε κρατώντας ένα κασκόλ της Μπάρι! (video)

«Yo, Adrian, I did it»! Μάλλον καλύτερα, ας αντικαταστήσουμε την Άντριαν με την ιταλική πόλη Τζιόια ντελ Κόλε. Εκεί, απ’ όπου ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια η οικογένεια του Σιλβέστερ Σταλόνε, για να φτάσει στην Αμερική! Στο ίδιο μέρος που πλέον ο «Ρόκι» επέστρεψε, αποθεώθηκε και… ύψωσε στον ουρανό ένα κασκόλ της Μπάρι!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Πολλά μπορείς να πεις για τις ταινίες του Σιλβέστερ Σταλόνε. Πόσω μάλλον όταν η συζήτηση κατευθύνεται στα «Ρόκι». Άλλοι τα λατρεύουν, άλλοι δεν τα προτιμούν ιδιαιτέρως, όμως όπως και να έχει, δεν γίνεται παρά να παραδεχθείς την επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα.

Πώς να αμφισβητηθεί κάτι τέτοιο άλλωστε, όταν εκατοντάδες άνθρωποι στην Τζιόια ντελ Κόλε ζητωκραύγαζαν ρυθμικά κάτω από ένα μπαλκόνι «Ρόκι, Ρόκι, Ρόκι»; Με ποιον τρόπο καταλήξαμε, όμως, από τον διάσημο κινηματογραφικό μποξέρ σε μία περιοχή στην ιταλική πόλη Μπάρι; Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Άλλωστε, το δηλώνει και το όνομα του δημοφιλούς ηθοποιού.

enth_1.webp

Σιλβέστερ Σταλόνε. Όχι και τόσο αμερικανικό εδώ που τα λέμε. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, πατώντας το κουμπί της «χρονομηχανής» που θα μας γυρίσει πίσω έναν ολόκληρο αιώνα. Μεταφερόμαστε στο 1923, όταν ο… παππούς Σιλβέστρο Σταλόνε πήρε την απόφαση να μπει σε ένα πλοίο με την οικογένειά του και να αναζητήσει την τύχη του στην Αμερική και τη Νέα Υόρκη.

Μια νέα ζωή, μια καινούργια αρχή. Μαζί με τη γυναίκα του και τα οκτώ τους παιδιά, θα συνηθίσουν σταδιακά την πραγματικότητα σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Ο Σιλβέστρο συνέχισε να εργάζεται ως κουρέας, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ένα επάγγελμα που ακολούθησε μετέπειτα και ένας από τους γιους του, ο Φραντσέσκο ή Φρανκ.

Το δικό του παιδί, ωστόσο, θα βάδιζε σε διαφορετικό μονοπάτι. Τα «αστέρια» έμελλε να κλέψουν την καρδιά του μικρού Σιλβέστερ. Ήταν ένα στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του. Ένα στοίχημα που κέρδισε και με το παραπάνω. Ο Σταλόνε αγαπήθηκε, αποθεώθηκε και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο του κινηματογράφου. Από τα «Ρόκι» και τα «Ράμπο» μέχρι τη «Μεγάλη απόδραση των 11», όταν πρωταγωνίστησε στο πλάι των… Πελέ, Μπόμπι Μουρ και πολλών ακόμα.

Εν έτει 2023 πια, όντας σε ηλικία 77 ετών, έφτασε η στιγμή για την αποδοχή της ιταλικής κληρονομιάς του. Κάποτε οι πρόγονοί του ταξίδευαν από τη γειτονική μας χώρα προς την Αμερική για μία νέα ευκαιρία. Τώρα το δρομολόγιο αντιστράφηκε και η αιτία διαφέρει. Μα η οικογένεια Σταλόνε βρίσκεται ξανά στην Ιταλία! Στις ρίζες της.

Ο σταρ του Χόλυγουντ έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023 επίτιμος δημότης στην Τζιόια ντελ Κόλε, μαζί με τον αδερφό του, Φρανκ. Το Μπάρι τον αγκάλιασε αμέσως. Αυτό που ακολούθησε, όμως, αποτέλεσε… σκηνή βγαλμένη από ταινία. Ο «Italian Stallion» ανέβηκε σ’ ένα μικρό μπαλκόνι και εκατοντάδες άνθρωποι τον αποθέωναν. Πώς; Υπό τις ιαχές του «Ρόκι, Ρόκι, Ρόκι»!

Ο Σταλόνε το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα κασκόλ της ποδοσφαιρικής Μπάρι και να το υψώσει στον ουρανό, θυμίζοντας την περιβόητη σκηνή με τη ζώνη του πρωταθλητή στο φινάλε του «Ρόκι ΙΙ»!

Λίγες ημέρες αργότερα επισκέφθηκε μάλιστα και τη Ρώμη, ενώ συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Κάθε κομμάτι του παζλ, μοιάζει να παίρνει τη θέση του. Ο… Ρόκι γύρισε στο σημείο «μηδέν» της οικογένειάς του. Ο κύκλος μόλις τελειοποιήθηκε και το κασκόλ της Μπάρι το επισφράγισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0