Μια Φώτο μια Ιστορία

Εθνική Αγγλίας: Η απόφαση για το πρόωρο τέλος του Ντέιβιντ Μπέκαμ και η… παταγώδης αποτυχία που ακολούθησε (video)

Εθνική Αγγλίας: Η απόφαση για το πρόωρο τέλος του Ντέιβιντ Μπέκαμ και η… παταγώδης αποτυχία που ακολούθησε (video)

11/08/2006: Ο νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Στιβ ΜακΛάρεν παίρνει μία γενναία απόφαση και «κόβει» το Ντέιβιντ Μπέκαμ από την αποστολή των… τριών λιονταριών. Μία επιλογή που αποδείχθηκε πολύ γρήγορα καταστροφική.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Έως και το 2006 οι ποδοσφαιριστές με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Εθνική Αγγλίας ήταν μετρημένοι στα… δάκτυλα του ενός χεριού. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε φορέσει 94 φορές την φανέλα των… τριών λιονταριών και η είσοδος του σε αυτό το κλειστό κλαμπ θεωρούταν δεδομένη. Ο Στιβ ΜακΛάρεν όμως είχε άλλη άποψη.

Προπονητής της Τβέντε ο ΜακΛάρεν | Contra.gr

Ο Άγγλος είχε τα ηνία της Μίντλεσμπρο για μία γεμάτη 5ετία (2001-2006) και τον Αύγουστο του 2006 έλαβε την ύψιστη τιμή και έκατσε στον πάγκο της Εθνικής του ομάδας. Ένας από τους κυριότερους λόγους της επιλογής αυτής ήταν η «ξέφρενη» πορεία της Μίντλεσμπρο μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, διαλύοντας κάθε προγνωστικό.

Boro face in form Roma - Eurosport

Μετά την αναπάντεχη επιτυχία σε διασυλλογικό επίπεδο, τα όνειρα του Μακλάρεν ταξίδευαν πολύ μακριά για την Εθνική του ομάδα. Για κάποιο λόγο όμως, στα μεγαλεπήβολα αυτά σχέδια ο 31χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν… χωρούσε. Προς έκπληξη πολλών στις 11 Αυγούστου του 2006 η αποστολή της Αγγλίας ήταν χωρίς τον τότε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το σοκ ο Μπέκαμ θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει τη θέση του στην εθνική  Αγγλίας | in.gr

Το EURO 2008 ήταν προ των «πυλών» και η Αγγλία είχε ως μοναδικό στόχο την πρόκριση της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Με την ομάδα να μην πείθει ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις της, τα πρώτα «μουρμουρητά» δεν άργησαν να εμφανιστούν. Τα «μουρμουρητά» στην συνέχεια έγιναν γκρίνια και τέλος κατέληξαν σε… κραυγές απόγνωσης.

Στο τελευταίο παιχνίδι για την προκριματική φάση, το Νοέμβριο του 2007, η Αγγλία υποδέχθηκε εντός έδρας την Κροατία, με τα «λιοντάρια» να έχουν ανάγκη μόλις έναν βαθμό για να… κλειδώσουν την πρόκριση τους στο επερχόμενο EURO. Το αποτέλεσμα; Αποκαρδιωτική ήττα με 3-2 και η Αγγλία έμεινε εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους οπαδούς να «βράζουν» στην κυριολεξία για το… κεφάλι του ΜακΛάρεν.

Κάτι το οποίο και δεν άργησε καθώς μέχρι το τέλος εκείνης της εβδομάδας ο Στιβ αποτελούσε ήδη παρελθόν.

Τον Μάιο του 2007 ο Μπέκαμ επανήλθε στην Εθνική του ομάδα και κατάφερε να ξεπεράσει το... φράγμα των 100 συμμετοχών πραγματοποιώντας συνολικά 115. Μπροστά του ήταν μόλις ο θρυλικός, Πίτερ Σίλτον με 125. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι ο Γουέιν Ρούνεϊ να καταφέρει να ξεπεράσει το Ντέιβιντ και να φτάσει έως τις 120. 

David Beckham backs England captain Wayne Rooney - BBC Sport

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0