Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο αιμόφυρτος Ταμπάρες δίπλα στον Μπατιστούτα, έδειχναν την λατινοαμερικάνικη εκδοχή του ποδοσφαίρου

Ο αιμόφυρτος Ταμπάρες δίπλα στον Μπατιστούτα, έδειχναν την λατινοαμερικάνικη εκδοχή του ποδοσφαίρου
22 Μαΐου 1991: Ο Όσκαρ Ταμπάρες με αίματα στο πρόσωπο, έχει δίπλα τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα σε μία από τις γνωστές σκηνές που αντικατοπτρίζουν τι εστί το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής.
Σχετικά Άρθρα

Οι εικόνες που έχουμε δει από τους αγώνες της Λατινικής Αμερικής είναι ιδιαίτερες. Αρκετά hardcore αλλά πάντα ποδοσφαιρικές. Η ταυτότητά τους έχει βασιστεί σε αυτές. Η παραπάνω παραμένει από τις πιο γνωστές. Ο Όσκαρ Ταμπάρες μπορεί να έκανε απίθανα πράγματα για 15 χρόνια στον πάγκο της Ουρουγουάης, όμως πριν, είχε προπονήσει αρκετές ομάδες σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Ανάμεσά τους, η Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία είχε μία μέτρια πορεία, όμως δεν έλειψε να ζήσει τις σκληρές καταστάσεις του ποδοσφαίρου.

22 Μαΐου του 1991. Η Κόλο Κόλο από την Χιλή φιλοξενεί την Μπόκα Τζούνιορς για τον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Copa Libertadores. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη από το πρώτο ματς, όπου ο αργεντίνικος σύλλογος είχε κερδίσει με 1-0 και είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα. Το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο. Οπαδοί βρίσκονται μέχρι και στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, με τα καπνογόνα, τα χαρτάκια και τα αντικείμενα να πέφτουν βροχή. Μία πραγματική κόλαση.

Το ματς οδεύει προς παράταση, με το σκορ στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων (δεν υπήρχε εκτός έδρας γκολ). Ο Ρούμπεν Μαρτίνες γίνεται ο άνθρωπος που σκοράρει για το 3-1, στο 82ο λεπτό. Την ίδια στιγμή, κάθε ποδοσφαιριστής ή άνθρωπος της Μπόκα σηκώνει χέρι για οφσάιντ, όμως ο βοηθός δεν σηκώνει ποτέ το σημαιάκι… Επικρατεί το απόλυτο χάος σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Ντελίριο πανηγυρισμών για το γκολ-πρόκρισης και αφετηρία ενός τρελού… ξύλου. Η αστυνομία ρίχνει σκυλιά, τα οποία δαγκώνουν, μεταξύ άλλων και τους ποδοσφαιριστές (!). Τα δακρυγόνα πάνε και έρχονται, με τα αντικείμενα να μην λείπουν από το «πάρτι». Οι παίκτες από την άλλη σε κατάσταση απόλυτης τρέλας, δεν λογαριάζουν τον επαγγελματισμό τους και παίρνουν μέρος.

Ένας από αυτούς που τραυματίζονται, είναι ο Όσκαρ Ταμπάρες, ο οποίος αιμόφυρτος δεν διστάζει να συνεχίσει τους διαπληκτισμούς, με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο πλάι του, να «συλλαμβάνεται» από την κάμερα να φωνάζει «hijo de puta, hijo de puta». Προς έκπληξη όλων, το ματς ολοκληρώθηκε (!), με τους Χιλιανούς να παίρνουν την πρόκριση και την επόμενη μέρα, το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Μέχρι και ο πρόεδρος της Αργεντινής πήρε θέση ώστε να μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Από την άλλη, ο Ταμπάρες, μαζί με τον Τζιούντα (ποδοσφαιριστής της Μπόκα), συλλαμβάνονται για τα όσα έγιναν. Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός προπονητής απομακρύνθηκε από τον πάγκο του συλλόγου, με την Πενιαρόλ να αποτελεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0