Μια Φώτο μια Ιστορία

Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι: Ο 105χρονος που το έκανε όπως ο Μπολτ και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness (video)

Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι: Ο 105χρονος που το έκανε όπως ο Μπολτ και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness (video)

23/9/2015: Μία ημέρα μετά τα 105α του γενέθλια, ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, ο αποκαλούμενος και «Χρυσός Μπολτ» τρέχει την απόσταση των 100 μέτρων σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness!

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια ο υπεραιωνόβιος Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, γνωστός και ως «Χρυσός Μπολτ», πέρασε στην ιστορία συμμετέχοντας στον ετήσιο αγώνα «Σεβασμός στην τρίτη ηλικία» και ολοκληρώνοντας την απόσταση των 100 μέτρων σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα, χρόνο που τον έβαλε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Μάλιστα, δεν δίστασε να πανηγυρίσει όπως ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, αντιγράφοντας την πόζα του «κεραυνού».

Παρά ταύτα, ο βραχύσωμος Ιάπωνας (σσ. 1.53μ), που γεννήθηκε το 1910 βίωσε μεταξύ άλλων τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο, αφού είχε συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοσή του.

Για του λόγου το αληθές, μετά τον τερματισμό εκείνης της κούρσας, ο Μιγιαζάκι είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου. Πήγαινα τόσο αργά που μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα».

Ενώ είχε ακόμα συμπληρώσει: «Θα σας πω ένα πράγμα: είμαι υπερήφανος για την υγεία μου. Οι γιατροί με εξέτασαν πριν από μερικές ημέρες και είμαι μια χαρά. Δεν είχα ποτέ προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορώ να τρέχω για δυο-τρία χρόνια ακόμη».

Τελικά ο Μιγιαζάκι υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό και απεβίωσε μερικά χρόνια αργότερα, στις 23 Ιανουαρίου του 2019, έχοντας συμπληρώσει 108 χρόνια ζωής και έχοντας περάσει μια για πάντα στην ιστορία!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0