Μια Φώτο μια Ιστορία

Η ονειρική νύχτα της Λίβερπουλ και του Σαλάχ στο Ολντ Τράφορντ, που διέσυραν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η ονειρική νύχτα της Λίβερπουλ και του Σαλάχ στο Ολντ Τράφορντ, που διέσυραν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

24/10/2021: Ο… δαιμονισμένος Μοχάμεντ Σαλάχ διασύρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 5-0 υπέρ της Λίβερπουλ μέσα στο Ολντ Τράφορντ, καταρρίπτει ρεκόρ και «γράφει» την δική του ιστορία!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το βράδυ της Δευτέρας (22/8) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποδέχεται την Λίβερπουλ για την 3η αγωνιστική της Premier League και τα βλέμματα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού φίλαθλου κοινού στρέφονται στο κλασικό ντέρμπι της Αγγλίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και μετράνε δύο ήττες στο ξεκίνημα από Μπράιτον (2-1) και Μπρέντφορντ (4-0). Μάλιστα, η ομάδα του Τεν Χαγκ κατέγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς τελείωσε την περσινή χρονιά με ήττα και ξεκίνησε την φετινή επίσης με ήττα. Κάτι ανάλογο είχε επαναληφθεί την σεζόν 1973/74, την χρονιά δηλαδή που υποβιβάστηκε! Σε συνέχεια τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε από την Μπρέντφορντ στο ημίχρονο, έγινε η πιο… βαριά ήττα πρώτου μέρους στην ιστορία μακριά από την έδρα της!

Από την άλλη πλευρά, ούτε η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να περισυλλέξει τρίποντο, καθώς ήρθε ισόπαλη με Φούλαμ (2-2) και Κρίσταλ Πάλας (1-1). Με την σειρά της, καταγράφει την πρώτη χρονιά με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της στην οποία δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Γυρνώντας το ημερολόγιο δέκα μήνες πίσω, θα βρούμε την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, όπου έλαβε χώρα στο «Θέατρο των Ονείρων». Την ημέρα που ο Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν έδειξε… κανένα έλεος στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και με την βοήθεια των συμπαικτών του, την φιλοδώρησε με 5 γκολ.

Από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Κεϊτά άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι, μετά από την κάθετη μπαλιά του Σαλάχ και εν συνεχεία βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα. Ο Αιγύπτιος μπορεί να μην έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ από την αρχή, αλλά ουδείς μπορούσε να προμηνύσει την συνέχεια! Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ζότα βάζει το λιθαράκι του και διπλασιάζει το προβάδισμα, παραδίδοντας την σκυτάλη στον Μο Σαλάχ.

Μετά από μια πάσα του Κεϊτά, σε αντίστροφους ρόλους σε σχέση με το πρώτο γκολ, πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα για τρίτη φορά. Έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και διαμόρφωσε το 4-0, στέλνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» στην ανάπαυλα με το βαρύτερο σκορ στην ιστορία τους, σε εντός έδρας αγώνα.

Με τον ίδιο ζήλο που έκλεισε το ημίχρονο, συνέχισε και στο δεύτερο, καθώς επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ και να διαμορφώσει το τελικό 5-0. Το απόγευμα αυτό για τον Αιγύπτιο άσσο της Λίβερπουλ ήταν εξαιρετικό, καθώς κατέρριψε αναρίθμητα ρεκόρ.

Μετά από 85 χρόνια γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στο Ολντ Τράφορντ, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της Μάντσεστερ. Την ίδια ώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ισοφαρίζει το επίτευγμα του Ρονάλντο Ναζάριο το 2003 και βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στο εν λόγω γήπεδο. Δεν μένει μόνο εκεί όμως ο Σαλάχ, καθώς γίνεται  ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στις πέντε πρώτες εκτός έδρας αναμετρήσεις στην σεζόν για την Λίβερπουλ μετά από το 1901/02.

Στην εν λόγω αναμέτρηση ο Σαλάχ εκτός όλων των ρεκόρ που κατέρριψε, πέτυχε ακόμα κάτι αξιοσημείωτο. Για δέκατη συνεχόμενη αγωνιστική σκοράρει, ένα επίτευγμα που δεν έχει πλησιάσει κανένας ποτέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0