Μια Φώτο μια Ιστορία

Ένα Derby della Madonina, διαφορετικό απ' όλα τα άλλα: Θα «ράψει» η Μίλαν, το δεύτερο αστέρι της Ίντερ; (video)

Ένα Derby della Madonina, διαφορετικό απ' όλα τα άλλα: Θα «ράψει» η Μίλαν, το δεύτερο αστέρι της Ίντερ; (video)

Στην «μπλε» πλευρά του Μιλάνου, οι ραπτομηχανές έχουν πάρει... φωτιά και οι νέες φανέλες με τα δύο χρυσά αστέρια ετοιμάζονται. Από την άλλη πλευρά, η Μίλαν θέλει να γλυτώσει τον «εφιάλτη», παίζοντας ένα Derby della Madonina, για την κυριαρχία και την τιμή της!

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Η Ίντερ είναι από καιρό έτοιμη να «ράψει» το δεύτερο αστέρι στη φανέλα της. Και σαν από ειρωνεία της τύχης, αυτό φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να συμβεί το βράδυ της 22ης Απριλίου 2024, αμέσως μετά από ένα «Derby della Madonina» στο «Σαν Σίρο»!

Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να πάρει τη νίκη επί της μισητής συμπολίτισσας Μίλαν, η οποία θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο με την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής.

Τα δύο «μεγαθήρια» του Μιλάνου διαθέτουν στις τροπαιοθήκες του από 19 Scudetto έκαστο. «Ισορροπία τρόμου» που όμως πρόκειται να διαταραχθεί την φετινή χρονιά από την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι.

Οι «νερατζούρι» θα προσεγγίσουν το τέλειο 20, θα πανηγυρίσουν δηλαδή ένα scudetto della stella. Για την ακρίβεια, scudetto della seconda stella. Δηλαδή ένα πρωτάθλημα δεύτερου αστεριού.


Ο συμβολισμός είναι τεράστιος, διότι το χρυσό αστέρι έχει κατακτηθεί πέντε συνολικά φορές και μόλις από τρεις συλλόγους στην Ιταλία. Η Γιουβέντους, έχει ράψει 3 αστέρια στη φανέλα της και υπολείπεται μόλις τεσσάρων για το 4ο. Από ένα αστέρι έχουν Ίντερ και Μίλαν.

Η «μεγάλη Ίντερ» του Ελένιο Ερέρα ήταν η ομάδα που έφερε το πρώτο αστέρι στο Μιλάνο τη σεζόν 1965/1966 και το κύρος αυτού του επιτεύγματος παραμένει μοναδικό.

internazionale_corpo.jpg



Όπως μοναδική παραμένει και η «καζούρα» στη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν που εξασφάλισε το δικό της αστέρι, με 13 χρόνια καθυστέρηση και πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 1978/1979.

Το αστέρι στη φανέλα αποτελεί μία κλίμακα μέτρησης του μεγέθους ενός ιταλικού συλλόγου, καθώς οι τρεις ομάδες που έχουν έως στιγμής εξασφαλίσει τουλάχιστον από ένα, θεωρούνται και οι πλέον επιτυχημένες από ιστορικής άποψης.

Η Ίντερ θα έχει την δυνατότητα να «κομπάζει» πως διαθέτει το πάνω χέρι στο Μιλάνο, συγκρινόμενη μόνο με το έτερο μεγαθήριο του ιταλικού ποδοσφαίρου: τη Γιουβέντους.

Σε ό,τι αφορά την ιστορία αυτού του όμορφου ποδοσφαιρικού εθίμου, η «Μεγάλη Κυρία», είχε γίνει η πρώτη αθλητική ομάδα που προσέθεσε αστέρι στη φανέλα της το μακρινό (πλέον) 1959, περίοδο όπου οι «μπιανκονέρι» είχαν κατορθώσει να εξασφαλίσουν διψήφιο αριθμό πρωταθλημάτων.

Από τότε ουσιαστικά, το αστέρι υιοθετήθηκε επίσημα στον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει.

Σε ορισμένα πρωταθλήματα, οι ομάδες που αγωνίζονται, έχουν την ευχέρεια να «ράβουν» αστέρι ακόμη και με την κατάκτηση πέντε (πρωταθληματικών) τίτλων και όχι απαραιτήτως δέκα, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αστέρια στις φανέλες, έχουν πλέον γνωρίσει μία… ευρύτερη εφαρμογή και έχουν υιοθετηθεί και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η Αίγυπτος για παράδειγμα φέρει στη φανέλα της ακριβώς πάνω από το λογότυπο, όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρια... αλλά επτά αστέρια, καθώς έχει κατακτήσει επτά Κύπελλα Εθνών Αφρικής. Η Ιταλία έχει προσθέσει στη δική της φανέλα τέσσερα, όσα δηλαδή και τα Μουντιάλ τα οποία έχει κερδίσει.

stars.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0