Μια Φώτο μια Ιστορία

Μπούσι – Παπαδόπουλος: Ένα φτύσιμο που εξελίχθηκε σε «φτου σου» και σχηματισμό δικογραφίας! (video)

Μπούσι – Παπαδόπουλος: Ένα φτύσιμο που εξελίχθηκε σε «φτου σου» και σχηματισμό δικογραφίας! (video)
Πως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την εμπλοκή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την εξέταση μέχρι και του ενδεχόμενου απέλασης ενός παίκτη; Τέτοιες μέρες 17 χρόνια πίσω το φτύσιμο του Αλμπάν Μπούσι του Απόλλωνα Καλαμαριάς στον Δημήτρη Παπαδόπουλο του Παναθηναϊκού είχε… πολλά ημίχρονα.
Οι αναρίθμητες cult ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να έχουν δώσει τη θέση τους με το πέρασμα των χρόνων στις ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και τις επεισοδιακές συνεδριάσεις της λίγκας, παρά ταύτα έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο. Και μία τέτοια έλαβε χώρα τέτοιες μέρες πριν από 17 χρόνια στην Καλαμαριά. Τότε που ο τοπικός Απόλλωνας κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, με μια εκατέρωθεν αμφιλεγόμενη διαιτησία του Θανάση Μπριάκου. Ένα ματς του οποίο βέβαια στιγματίστηκε από τις συμπεριφορές των Μπούσι και Παπαδόπουλου.
apo-pao.jpg

Ένα παιχνίδι το οποίο κυλούσε αργά, έως… βασανιστικά μέχρι και τα πρώτα 55 λεπτά, τα οποία κανένας δεν θυμάται. Όλα αυτά όμως άλλαξαν ριζικά στο σημείο εκείνο. O Σωτήρης Λεοντίου έκανε τη σέντρα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κράτησε με υπερένταση τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και αφού φαίνεται πως απέκτησε πλεονέκτημα τραβώντας τον Νίκο Παπαδόπουλο, εκείνος στη συνέχεια τον ανέτρεψε. Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Θανάσης Μπριάκος, υπέδειξε την παράβαση παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Πριν η μπάλα στηθεί ωστόσο στην άσπρη βούλα, οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Και αυτό διότι ο ένας από τους… βασιλιάδες του trash talking της εποχής, εξόργισε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο λόγος φυσικά για τον διεθνή Αλβανό επιθετικό, Αλμπάν Μπούσι, ο οποίος φέρεται πως έφτυσε τον αντίπαλό του, εξαιτίας σχολίων για την καταγωγή του σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα. Κίνηση η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τον «άρχοντα» του αγώνα, παρά μόνο η αντίδραση.
bushi-papadopoulos.jpg

Ο Έλληνας σέντερ φορ πέρασε στην… αντεπίθεση, δεν συγκράτησε τον εκνευρισμό του και χαστούκισε τον αντίπαλό του, σωριάζοντάς τον στο χορτάρι. Μία κίνηση απερίσκεπτη που οδήγησε στην αποβολή του. Εν τέλει, οι «πράσινοι» δεν έφυγαν με το διπλό από την Καλαμαριά εξαιτίας μιας κάκιστης εξόδου του Εμπέντε στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενός πέναλτι του Τζιόλη πάνω στον Χαλαουί που δεν φάνηκε να υπάρχει βέβαια κάποια επαφή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλμπάν Μπούσι, ο οποίος μόλις έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα «ξεσπάθωσε» προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Χειρονομίες τις οποίες εν τέλει πλήρωσε πολύ ακριβά.bushi.jpg

Το άλλο περιστατικό, ωστόσο πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επεμβαίνει λόγω αιδούς του δημόσιου αισθήματος, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, Λόγω των πεπραγμένων του επιθετικού του Απόλλωνα. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές να συντάξουν δικογραφία για τον Μπούσι και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.,να εξετάσει μέχρι και τη νομιμότητα της παραμονής του στην Ελλάδα.

Στην απολογητική διαδικασία λοιπόν που ακολούθησε και στην οποία δεν παρευρέθη ο εναγόμενος, ο γενικός διευθυντής της Καλαμαριάς, κύριος Γάτσης υποστήριξε πως ο Μπούσι δεν έφτυσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο του Παναθηναϊκού, απλώς του είπε «φτου σου».


Εκ του αποτελέσματος βέβαια η εν λόγω ατάκα δεν ελήφθη υπόψιν από την Πειθαρχική Επιτροπή η οποία τιμώρησε τον Αλβανό επιθετικό με ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων αλλά και ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Πιο συγκεκριμένα οι περίπου 41 χιλιάδες ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει θεωρήθηκαν τεράστιο ποσό από πλευράς των Ποντίων, οι οποίοι έκαναν λόγο για τιμωρία που η αυστηρότητα εξαντλήθηκε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0