Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο τυφώνας που... γέννησε έναν πρωταθλητή: Το «ταξίδι» του Ντάνκαν στο NBA ήταν διαφορετικό και ασυνήθιστο! (video)

Ο τυφώνας που... γέννησε έναν πρωταθλητή: Το «ταξίδι» του Ντάνκαν στο NBA ήταν διαφορετικό και ασυνήθιστο! (video)

25/04/1976: Πριν από 48 χρόνια ακριβώς, ο Τιμ Ντάνκαν γεννήθηκε στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους και μεγαλώνοντας, έδειχνε να είναι «φτιαγμένος» για την κολύμβηση. Παρόλα αυτά, ένας τυφώνας και μερικοί καρχαρίες τον... μετέτρεψαν σε βάθος χρόνου, σε πρωταθλητή του NBA!

Γράφει ο Γιώργος Καπουκάκης

Τι κι αν πλέον είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ένας εκ των κορυφαίων σέντερ που αγωνίστηκαν ποτέ στο NBA; Ο Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος συμπλήρωσε 48 χρόνια ζωής, (25/04/1976) δεν επρόκειτο να ασχοληθεί ποτέ με το μπάσκετ, καθώς όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, η μεγάλη του αγάπη ήταν το κολύμπι!

Παίρνοντας ερεθίσματα από τις αδερφές του που ήταν εξαιρετικές κολυμβήτριες, ο ίδιος έδειχνε να ονειρεύεται μία καριέρα στις πισίνες, ενώ έμοιαζε να έχει και απαράμιλλο ταλέντο στο άθλημα με το οποίο είχε επιλέξει να καταπιαστεί.

Μάλιστα, ο Ντάνκαν ήταν και ένας εκ των υποψηφίων των ΗΠΑ, έτσι ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, ωστόσο μία φυσική καταστροφή, ήρθε να «χαλάσει» τα... όνειρα του Αμερικάνου.

Η μοίρα του «έπαιξε» άσχημο... παιχνίδι, καθώς το 1989 - και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο 13ο έτος της ηλικίας του - ο τυφώνας Hugo, κατέστρεψε την πισίνα, στην οποία προπονούνταν καθημερινά και έτσι ο Ντάνκαν αναγκάστηκε να ξεκινήσει προπονήσεις στη θάλασσα.

Ο «Big Fundamental» μεγάλωσε στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους και είχε την ευκαιρία να διατηρήσει τη φόρμα του, κάνοντας προπόνηση σε παραλίες. Παρόλα αυτά, ο ίδιος φοβόταν σε μεγάλο βαθμό τους καρχαρίες, που υπήρχαν σε... αφθονία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση, να εγκαταλείψει οριστικά την κολύμβηση!

Πάντως, ο Ντάνκαν έμοιαζε να έχει γεννηθεί για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό και παρά το γεγονός πως εγκατέλειψε το κολύμπι, η... εναλλακτική λύση δεν άργησε να έρθει.

Ο «μύθος» λέει πως ένας οικογενειακός φίλος, του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Και έτσι έγινε. Αρχικά, ο Ντάνκαν αγωνίστηκε στο Λύκειο του Σαιντ Κρουά και στη συνέχεια, ο ίδιος μεταπήδησε στο κολέγιο του Γουέικ Φόρεστ, από όπου και πήρε το «εισιτήριο» για την «εκτόξευσή» του και το NBA.

Το 1997, ο Ντάνκαν επιλέχθηκε από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο νούμερο 1 του ντραφτ και έκτοτε, μέχρι και το 2016, που αποσύρθηκε, ο παλαίμαχος Αμερικάνος σέντερ, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, αναδείχθηκε δύο φορές ως ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA, ενώ ήταν και 15 φορές All-Star!

Τίποτα όμως δεν θα είχε συμβεί, εάν η... αγαπημένη του πισίνα, δεν είχε καταστραφεί από τον τυφώνα και εάν ο ίδιος δεν φοβόταν τους καρχαρίες!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0