Μια Φώτο μια Ιστορία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η λατρεμένη σύμπτωση του Αραούχο με το «τριφύλλι» που… επαναλαμβάνεται! (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η λατρεμένη σύμπτωση του Αραούχο με το «τριφύλλι» που… επαναλαμβάνεται! (video)

Προφανώς όταν κάνουμε λόγο για σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, το γεγονός παύει να αποτελεί σύμπτωση. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, ο Σέρχιο Αραούχο κάτι κάνει μάλλον σωστά…

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Σε ρυθμούς αθηναϊκού ντέρμπι κινείται η τρέχουσα αγωνιστική της Super League. Ένα ντέρμπι το οποίο είναι διαφορετικό από τ’ άλλα καθώς θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ένα εκ των τεσσάρων ευρωπαϊκών εισιτηρίων και κυρίως για το αν η «Ένωση» θα παραβρεθεί του χρόνου στα γήπεδα της Ευρώπης.

Έτσι λοιπόν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δίνουν ραντεβού στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής (8/5, 19:30) για το εν λόγω κρίσιμο ματς. Ένα ζευγάρι με πλούσιο α μη τι άλλο παρελθόν και… συμπτώσεις!

Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο να κάνουμε λόγο για συμπτώσεις ωστόσο όπως είναι πολύ συνηθισμένες στη ζωή, έτσι ποικίλλουν και στο ποδόσφαιρο. Μία εξ αυτών έχει πρωταγωνιστή τον πολύ αγαπημένο από τον κόσμο, αμφοτέρων ομάδωνΣέρχιο Αραούχο!

Ας πάμε για αρχή πίσω στην Πρωταπριλιά του 2018. Οι δύο ομάδες αναμετρούνταν στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 26η αγωνιστική του ίσως πιο απροσδόκητου, συνολικά, πρωταθλήματος των τελευταίων χρόνων. Η ΑΕΚ αναζητούσε σαν τρελή το τρίποντο προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της κατάκτησης της κούπας, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός επιζητούσε τη νίκη πιο πολύ για να εξιλεωθεί στους φιλάθλους του – λόγω της κακής σεζόν που έκανε.

Και κάπου εκεί έρχεται στην εξίσωση ο Αραούχο. Το παιχνίδι ξεκινά με τις δύο ομάδες να έχουν στα πρώτα λεπτά από μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 30ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βγάζει μια εκπληκτική μπαλιά από την άλλη πλευρά του γηπέδου, με αποδέκτη τον Αργεντινό φορ.

Εκείνος αφού κοντρόλαρε πρώτα με το στήθος, πλάσαρε στη συνέχεια από το ημικύκλιο έξω από την περιοχή, νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και άνοιξε το σκορ, με το ΟΑΚΑ να σείεται!

Ας μεταφερθούμε τώρα δύο χρόνια μετά. Φεβρουάριος του 2020 και ο Αραούχο έχει επιστρέψει στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Λας Πάλμας και σημειώνει την τρίτη του συμμετοχή στη σεζόν. Μέχρι στιγμής είναι «άσφαιρος», όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Το ρολόι έδειχνε μόλις 8’ λεπτά παιχνιδιού, όμως μια φάση καρμπόν ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Μάρκο Λιβάγια πλασάρει στον Αργεντινό, έπειτα από μια πολύ ωραία συνεργασία με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος βρισκόταν στη σωστή θέση. Στη θέση του!

Ξανά λοιπόν με ένα άπιαστο σουτ, από το ίδιο ακριβώς σημείο και τέρμα (!), «εκτέλεσε» τον Σωκράτη Διούδη, έγραψε το 1-0 – που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα – και προ πάντων σημείωσε την επιστροφή του!

Φυσικά ένα τέτοιο ίδιο γκολ έχει σημειώσει και απέναντι στον Ολυμπιακό, ξανά το 2018, ωστόσο αυτή είναι μια κουβέντα για άλλη στιγμή. Το μόνο που μπορούμε απλώς να πούμε είναι το ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση…

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0