Basket Talk

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93: Μια ανάσα από το «έπος», το κεφάλι ψηλά για την ομάδα-θαύμα του Σπανούλη! (video)

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93: Μια ανάσα από το «έπος», το κεφάλι ψηλά για την ομάδα-θαύμα του Σπανούλη! (video)

Δύο «γερόλυκοι», που έχουν φάει με το… κουτάλι τα ευρωπαϊκά παρκέ, και ένας «μπόμπερ» που δεν ανήκει στο επίπεδο του BCL, «σκότωσαν» το Περιστέρι (97-93), παρά την συγκινητική προσπάθεια και τη σπουδαία εμφάνιση των παικτών του Βασίλη Σπανούλη.

Αποστολή στο Βελιγράδι: Αντρέας Φούντας

Το Περιστέρι έδωσε ό,τι είχε, κυνήγησε μια «μυθική» ανατροπή, αλλά η συγκλονιστική του προσπάθεια δεν έφτασε για τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του BCL, με μια ήττα από την Τενερίφη (97-93), που αφήνει μόνο υπερηφάνεια, αλλά… πονάει αρκετά με τον τρόπο που ήρθε.

Το ματς

Ο Χουέρτας ξεκίνησε «ζεστός» το παιχνίδι, έδωσε σκορ και δημιουργία στην Τενερίφη και την έφερε σε θέση οδηγού (4-0, 6-3).

Αυτό όμως ίσχυσε για πολύ λίγο, με το Περιστέρι να «σφίγγει» την άμυνά του, να βρίσκει λύσεις από όλους τους παίκτες του στην επίθεση, και να δυσκολεύει τους Ισπανούς (11-16).

Ο Βιντορέτα ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, και πόνταρε αρκετά στη συνεργασία του Χουέρτας με τον Σερμαντίνι, με τον Γεωργιανό να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα (19-18). Γουίλιαμς και Λοβ έδωσαν σημαντική ανάσα ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-23).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν... χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά η second-unit του Βασίλη Σπανούλη, άσκησε έντονη πίεση πάνω στον Χουέρτας, προεξαρχόντων των Χουγκάζ και Πουλιανίτη, και βρήκε κάποιους εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (25-29).

Λίγο αργότερα, ο Τόμπσον σκέπασε για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα τον Κάιλ Γκάι, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, αλλά ο Αμερικανός που έμοιαζε εκνευρισμένος απάντησε άμεσα με τρίποντο (30-31).

 


Από εκείνο το σημείο φάνηκε να βρίσκει ρυθμό, σκοράροντας και τους επόμενους πέντε πόντους της ομάδας του (35-36).

 

Κάτι παραπάνω από ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, εκεί που έμοιαζε να «ζεσταίνεται», έχασε τη συγκέντρωσή του, και μετά από ένα άστοχο σουτ υπέπεσε και σε αντιαθλητικό φάουλ. Το κόστος δεν ήταν μεγάλο, και αφού το εκπληκτικό buzzer-beater τρίποντο του Γκάι αποδείχθηκε εκπρόθεσμο, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια σε σχεδόν απόλυτη ισορροπία (43-42).

. -Αφού δεν μέτρησε εκείνο, ο Γκάι έβαλε άλλο ένα μακρινό σουτ με την έναρξη του δευτέρου μέρους (46-42). Το Περιστέρι όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, άλλα έτρεξε ένα γρήγορο 7-0, πριν ο «καυτός» Αμερικανός της Τενερίφης ισοφαρίσει με νέο τρίποντο (49-49). Ο Χουέρτας πήρε τη σκυτάλη, και διαμόρφωσε με προσωπικές ενέργειες το 53-49, σε ένα διάστημα που το Περιστέρι «μπλόκαρε» επιθετικά. Ο Τόμπσον έδωσε «ανάσες» (52-53), και ο Πουλιανίτης με μεγάλο σουτ ισοφάρισε σε 55-55.

Για μια ακόμη φορά, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ανέλαβε δράση, όντας ασταμάτητος και διαμορφώνοντας το 61-57, αλλά ο εκληκτικός Πουλιανίτης μείωσε στον έναν πόντο (61-60). Ο Σερμαντίνι συνέχισε να προκαλεί φθορά στο «ζωγραφιστό», και σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους για το 66-60, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ο Χουγκάζ μείωσε ξανά στον πόντο (66-65), όμως ούτε αυτήν τη φορά βρέθηκε απάντηση στις επιθέσεις των Χουέρτας και Σερμαντίνι, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει με γκολ-φάουλ τη διαφορά στους έξι πόντους (73-67), και τον Γεωργιανό στους εφτά (75-68).

Γκέρα και Γκάι έδωσαν διψήφιες τιμές στη διαφορά (81-70, 84-73) για πρώτη φορά. Το Περιστέρι δεν τα παράτησε ούτε στιγμή, και ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, μείωσε στους πέντε πόντους (90-85), με άλλο ένα τρίποντο του Πουλιανίτη. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο εξαιρετικός Ντάνγκουμπιτς έβαλε άλλο ένα τρίποντο για το 90-88, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι, την οποία έσβησαν οι δύο βολές του Χουέρτας (92-88).

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο εξαιρετικός Ντάνγκουμπιτς έβαλε άλλο ένα τρίποντο για το 90-88, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι, την οποία έσβησαν για πολύ λίγο οι δύο βολές του Χουέρτας (92-88).

Στη συνέχεια, ένα καθοριστικό σφύριγμα για τεχνική ποινή στον Σπανούλη «χάρισε» μια βολή στον Γκάι (93-88), αλλά ο Μήτρου-Λονγκ κέρδισε αμέσως φάουλ για 3 βολές, χάνοντας την τρίτη (93-90). Ο Σάστρε ήταν αυτός που έβαλε το καλάθι του αγώνα για το 95-90.

Ο Λοβ αστόχησε σε μια ακόμη βολή (95-91), και αφού η άμυνα βγήκε, Μήτρου-Λονγκ και Χουέρτας ευστόχησαν στα δικά τους ζευγάρια, για το τελικό 97-93.


Γκάι (34 πόντοι), Χουέρτας (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Σερμαντίνι (21 πόντοι) σκόραραν για.. όλο το Final 4, προκαλώντας σημαντική ζημιά στην ελληνική ομάδα.

Για το Περιστέρι, όλοι προσπάθησαν και με το παραπάνω, και λίγο περισσότερο ξεχώρισαν οι Πουλιανίτης (12 πόντοι, 4/5 τρίποντα), Ντάνγκουμπιτς (13 πόντοι), Ράγκλαντ (14 πόντοι), Μήτρου-Λονγκ (18 πόντοι) και Τόμπσον (11 πόντοι).


Τα δεκάλεπτα: 19-23, 43-42, 66-60, 97-93. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0