Μια Φώτο μια Ιστορία

Ακόμη και να μην είσαι ΑΕΚ, δεν γίνεται να μην παραδεχτείς το μεγαλείο ψυχής του Αραούχο! (video)

Ακόμη και να μην είσαι ΑΕΚ, δεν γίνεται να μην παραδεχτείς το μεγαλείο ψυχής του Αραούχο! (video)

Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις, τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Ο Σέρχιο Αραούχο, ένας εκ των τελευταίων ρομαντικών, συνεχίζει να αποδίδει την πραγματική έννοια του ποδοσφαίρου.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ο αθλητισμός είναι πολλά παραπάνω πράγματα από το άθλημα αυτούσιο. Πολλές φορές αυτό ξεχνιέται, κρύβεται κάτω από το χαλάκι και θλιβερά γεγονότα το επισκιάζουν. Για αυτόν όμως τον λόγο υπάρχει ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ αποτελεί δίχως αμφισβήτηση έναν εκ τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα, με όλες τις ομάδες να ήθελαν –εάν είχαν την ευκαιρία– να τον κάνουν δικό τους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει προκύψει μόνο από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά και από τον αυθεντικό χαρακτήρα του που δεν διστάζει να δείξει.

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη δυστυχώς όλοι γίναμε μάρτυρες άλλου ένα φρυκτού εγκλήματος. Τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. (Καλώς ή) κακώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι συνηθισμένο σε τέτοια γεγονότα, ωστόσο όλοι ήταν πεπεισμένοι πως άνηκαν στο παρελθόν.

Η ΑΕΚ λοιπόν φιλοξενήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, λίγα 24ωρα έπειτα από το συμβάν. Το κλίμα, όπως είναι λογικό, ήταν εξαιρετικά βαρύ και το ποδόσφαιρο λίγη σημασία είχε. Ο Αραούχο όμως κατάφερε να χαράξει το παιχνίδι για πάντα στις μνήμες μας

Ναι σίγουρα το εξαιρετικό γυριστό που σημείωσε προκειμένου να ισοφαρίσει είναι από μόνο του αξέχαστο, ωστόσο  η συνέχεια ήταν αυτή που το έκανε να ξεχωρίσει. Ο Αργεντινός σηκώνεται από το έδαφος, τρέχει προς την κάμερα και αντί να πανηγυρίσει το μεγάλο αυτό τέρμα για το 1-1, σχηματίζει με τα δάχτυλά του ένα «Α».

«Είναι αλήθεια ότι μου βγήκε από μέσα μου, ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού και του Άρη είναι λυπηρό να γίνεται κάτι τέτοιο. Μου βγήκε από την ψυχή μου να το κάνω. Άσχετα αν ήταν ένα ντέρμπι ήθελα να το κάνω», είχε τονίσει ο ίδιος έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης.

Μάλιστα τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Λίγες ημέρες αργότερα ο «Τσίνο» βραβεύτηκε με τον τίτλο του καλύτερου γκολ για την 21η αγωνιστική, με τον ίδιο να ζητά να μην αναγραφεί πάνω το όνομά του αλλά «Για τον Άλκη». Την εικόνα του βραβείου που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό συνόδευε η λεζάντα «αυτό το βραβείο είναι για σένα Άλκη, συγχωρέσέ μας που δεν καταλαβαίνουμε ότι η αντιπαλότητα πρέπει να είναι μόνο στο γήπεδο». Δεν θα μπορούσε να το είχε θέσει καλύτερα…

Επιπλέον, κάποιες ημέρες αργότερα ο Αργεντινός προχώρησε και σε ακόμη μία αφιέρωση στον αδικοχαμένο 19χρονο. Αυτή τη φορά αφού άνοιξε το σκορ κόντρα στον Απόλλωνα, έτρεξε στον πάγκο της ομάδας, πήρε το ειδικά σχεδιασμένο για την καμπάνια κατά της βίας από τη Super League και με το μήνυμα «μην με χτυπάτε άλλο», έδειξε για ακόμη μία φορά το ήθος του.



Η ανθρώπινη ποιότητα του Αραούχο, δεν έμεινε απαρατήρητη. Λίγο καιρό αργότερα η ΑΕΚ πήρε τον δρόμο της για τη Λεωφόρο, προκειμένου να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Εκεί η «Ένωση» δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά, όμως την παράσταση έκλεψε για ακόμη μία φορά ο Αργεντινός. Πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, αλλά και μετά τη λήξη του ματς οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» θέλησαν να τον ευχαριστήσουν με τον δικό τους τρόπο και το χειροκρότημα να πλημμυρίζει το γήπεδο.

5527108.jpg

Μάλιστα στην πρεμιέρα των play off, ο Αραούχο μας θύμισε ξανά τι εστί ποδόσφαιρο. Στο ίδιο ακριβώς γήπεδο και κατά το ημίχρονο του ματς, έτρεξε προς την εξέδρα και έδωσε την φανέλα του σε έναν μικρό φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο. «Αισθάνομαι ότι εκτός από ποδοσφαιριστές είμαστε και άνθρωποι. Ήταν ένας πιτσιρικάς που του έδωσα τη φανέλα της προθέρμανσης. Στο ημίχρονο τον θυμήθηκα και πήγα και του έδωσα τη φανέλα μου. Είμαστε άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κάπως έτσι λοιπόν ο Σέρχιο Αραούχο κρατά ακόμη ζωντανό τον ρομαντισμό του αθλήματος. Σίγουρα δεν είναι ο μόνος, όμως αποτελεί ένα σωστό παράδειγμα στην επεξήγηση του τι είναι ακριβώς το ποδόσφαιρο.

Ας ελπίσουμε όλοι λοιπόν σε περισσοτέρους Αραούχο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0