Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μαγική ασίστ του Μπασινά που «ξέρανε» τη Ρεάλ των Ζιντάν και Μπέκαμ (video)

Η μαγική ασίστ του Μπασινά που «ξέρανε» τη Ρεάλ των Ζιντάν και Μπέκαμ (video)

26 Φεβρουαρίου 2006: Οι «Galacticos» της Ρεάλ Μαδρίτης κοιτούν αποσβολομένοι τον Χουάν Αράνγκο να περνάει τον Κασίγιας και να σκοράρει σε κενή εστία το γκολ της νίκης στο 80’. Η απίστευτη ασίστ που έχει προηγηθεί, έχει έρθει από το «γλυκό» δεξί πόδι του Άγγελου Μπασινά.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Δεύτερα. Μία νέα εβδομάδα αρχίζει, με την αγωνιστική δράση να μην σταματάει λεπτό στα γήπεδα της Ευρώπης. Μπορεί μεσοβδόμαδα να έχουμε βραδιές Champions League, Europa League και Europa Conference League, ωστόσο απόψε (14/03), στις 22:00, η Μαγιόρκα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης για την αυλαία της 28ης αγωνιστικής της La Liga. Μία αναμέτρηση που, δικαίως, ξυπνάει… ελληνικές αναμνήσεις. Ή τουλάχιστον, για τους περισσότερους.

Πάμε πίσω, στον Φεβρουάριο του 2006. Συγκεκριμένα στις 26 του μήνα, με τον Μάρτιο να είναι έτοιμος να πάρει τη… θέση του. Η Μαγιόρκα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως τα πράγματα δεν ήταν όπως τώρα. Οι «μερένχες» έχουν μία από τις δυνατές ομάδες στην ιστορία του αθλήματος, αφού η σύνθεσή τους αποτελούνταν από τους Ρονάλντο (φαινόμενο φυσικά), Μπέκαμ, Ζιντάν, Ρομπίνιο και άλλους κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου (μεταξύ αυτών και ο Ραούλ Μπράβο).

Το ημίχρονο κλείνει στο 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων χάρη στο άψογο φάουλ του Μπέκαμ αλλά και την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος. Όλα έδειχναν ένα εύκολο… απόγευμα για το σύνολο του Κάρο, όμως η παρέα του Άγγελου Μπασινά, ο οποίος βρισκόταν και στο βασικό σχήμα, δεν έπεσε τόσο εύκολα. Στο 52ο λεπτό, ο Πισκουλίτσι φέρνει το ματς στα ίσια από τα έντεκα βήματα και βάζει «φωτιά» στον αγώνα, υπό τις έντονη βροχόπτωση.

Στο ματς κυλούσε προς την ισοπαλία, μέχρι το 80ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Άγγελος Μπασινάς επιβεβαίωσε πως διέθετε ένα αριστουργηματικό δεξί πόδι. Η Μαγιόρκα έχει ανέβει ψηλά, ο Έλληνας μέσος παίρνει τη μπάλα και με μία απίστευτη κάθετη μπαλιά, δεν βρίσκει απλά τον Αράνγκο αλλά τον βγάλει και μπροστά από τον Κασίγιας. Ήταν τέτοια η διάσπαση της άμυνας, που ο έμπειρος φορ πέρασε τον διεθνή πορτιέρο με ψυχραιμία και πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Οι πανηγυρισμοί είναι έντονοι. Ένας πανικός επικρατεί στο στάδιο της Μαγιόρκα, με τον Μπασινά να είναι το επίκεντρο λόγω της εντυπωσιακής κάθετης μπαλιάς που έκανε. Να θυμίσουμε εδώ πως ο Έλληνας άσος είχε αποκτηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφήνοντας μετά από αρκετά χρόνια τον Παναθηναϊκό. Αυτή, ήταν και η μοναδική ασίστ που έδωσε στα χρώματα της Μαγιόρκα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0