Μια Φώτο μια Ιστορία

Λιονέλ Μέσι πέντε… αστέρων: Η νύχτα που ο Αργεντινός ισοπέδωσε τη Λεβερκούζεν και έγραψε ιστορία! (video)

Λιονέλ Μέσι πέντε… αστέρων: Η νύχτα που ο Αργεντινός ισοπέδωσε τη Λεβερκούζεν και έγραψε ιστορία!  (video)

7 Μαρτίου 2012: Ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει πέντε φορές απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει ισάριθμα γκολ σε μία μόλις αναμέτρηση στο Champions League.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Τα χατ τρικ μπορεί να είναι ξεπερασμένα. Αν είσαι ο Λιονέλ Μέσι, κάνεις τα πράγματα πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο και με το στυλ και την αισιοδοξία που αρμόζει στον άλλοτε σταρ της Μπαρτσελόνα – τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

Ήταν 7 Μαρτίου του 2012 όταν ο Λέο έγραφε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» και του Champions League. Τότε οι Καταλανοί έκαναν περίπατο, με τον Μέσι να είναι ο καπετάνιος του πληρώματος.

Σε εκείνο το παιχνίδι της ρεβάνς στη φάση των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν οι Ισπανοί έμπαιναν άνετα στην αναμέτρηση, έχοντας στην πλάτη τους το εκτός έδρας υπέρ τους 3-1. Ωστόσο αυτό που θα γινόταν στη συνέχεια ήταν κάτι που ξεπερνούσε κάθε φαντασίωση και ταυτόχρονα αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για τον «κοντό».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε καμία διάθεση να βγάλει το πόδι από το γκάζι και αντίθετα έβαλε το πεντάλ στο μέταλλο και έγραψε την εκκωφαντική νίκη με 7-1 κατά των Γερμανών. Σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ο Μέσι έβαλε το λιθαράκι του (πέντε φορές) και ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει 5 γκολ σε ένα μόλις ματς στη διοργάνωση!

Το πρώτο του ήταν αρκετά απλό, καθώς το νούμερο δέκα πέρασε μέσα από την άμυνα της Λεβερκούζεν για να «κρεμάσει» στη συνέχεια τον Λένο και να γράψει το 1-0 στο 25’. Έπειτα το δεύτερο ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Αργεντινό αυτή τη φορά να μαζεύει μια πάσα από τον Ινιέστα, να αποφύγει τρεις παίκτες και να «πυροβολά» εν τέλει ξανά το αντίπαλο τέρμα.

Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε το αναπόφευκτο χατ-τρικ. Με το γκολ να είναι σχεδόν ένα αντίγραφο του πρώτου του, ο Μέσι έγινε δέκτης μιας πάσας από τον παγκόσμιας κλάσης στον Φάμπρεγκας, «έσκαψε» την μπάλα και πανηγύρισε ξανά!

Το τέταρτο τέρμα του Μέσι ήρθε στο 58’. Αυτή τη φορά, εκτελέστηκε το κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα, έπειτα από ορισμένες πάσες, να φτάνει στον Αργεντινό, ο ίδιος να μην το πολυσκέφτεται και να γράφει εύκολα το 5-0 νικώντας ξανά τον Λένο.

Με μόλις 58 λεπτά στο ρολόι και τέσσερα γκολ ήδη στο... σάκο, το ρεκόρ των πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League ήταν πολύ κοντά. Ωστόσο, ο Μέσι θα έπρεπε να περιμένει για να εκπληρώσει το σενάριο. 

Βρίσκοντας ένα κενό χώρο μεταξύ των γραμμών στην άκρη της περιοχής, ο Αργεντινός έγινες δέκτης μιας πάσας και με δυνατό σουτ σημείωσε το 7-0 για τους γηπεδούχους. Το είχε κάνει. Πέντε γκολ και άλλο ένα ρεκόρ για να προσθέσετε σε μια συλλογή που μέχρι και τώρα μεγαλώνει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0