Μια Φώτο μια Ιστορία

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων μας το έδωσαν η Χιλή και η Αργεντινή… (video)

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων μας το έδωσαν η Χιλή και η Αργεντινή… (video)

27 Ιουνίου 2016: Ο Φρανσίσκο Σίλβα νικάει τον Σέρχιο Ρομέρο και χαρίζει στην Χιλή τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Copa America, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Μέσι και την παρέα του.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και από τους καλύτερους στα χρονικά του αθλήματος. Άξιος διάδοχος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ωστόσο, η απουσία ενός τροπαίου με την Εθνική Αργεντινής, γέμιζε με «μελανά» σημεία την σπουδαία πορεία του Αργεντινού. Μία από τις μεγάλες ευκαιρίες του, ήταν το 2016.

Τότε, στον τελικό του Copa America, η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Χίλη, η οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο ένα χρόνο πριν. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος στην ιστορία της, ωστόσο η αλλαγή προπονητή, είχε αλλάξει τα δεδομένα. Η παρέα του Μέσι ήταν το μεγάλο φαβορί και άπαντες έκαναν λόγο για τη μεγάλη ευκαιρία του Αργεντινού σταρ να σηκώσει έναν τίτλο.

εικόνα_Viber_2022-01-26_21-37-20.jpg

Μπορεί από θέαμα να μην είδαμε πολλά, όμως ήταν μία διαφήμιση του πόσο σκληρό είναι το ποδόσφαιρο στην Λατινική Αμερική. Αμφότερες ομάδες είχαν από μία αποβολή στο πρώτο ημίχρονο (!) ενώ συνολικά βγήκαν εννιά κάρτες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία και οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, υπήρξε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Ο Αρτούρο Βιδάλ εκτέλεσε πρώτος και ο Ρομέρο το απέκρουσε για να πάρει σειρά ο Μέσι. Ο θρύλος της χώρας δεν κατάφερε να ευστοχήσει, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στη Χιλή. Ένα γεγονός που τελικά… στοίχησε.

Με το σκορ στο 3-2, ο Λούκας Μπίγλια ακολουθεί το παράδειγμα του Μέσι και αστοχεί επίσης. Τα πάντα ήταν στα πόδια του Φρανσίσκο Σίλβα. Η ψυχραιμία του Χιλιανού, προσφέρει μερικά δευτερόλεπτα μετά, την παραπάνω εικόνα. Το ποδόσφαιρο σε μία στιγμή. Η ευστοχία του, δίνει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Χιλή και αφήνει τον Λιονέλ Μέσι για ακόμα μία διοργάνωση χωρίς τρόπαιο με την Αργεντινή.

Η απίστευτη αντίθεση των συναισθημάτων στην εικόνα, μιλάει από μόνο της. Οι παίκτες της Χιλής να πανηγυρίζουν και εκείνοι της Αργεντινής να μην πιστεύουν πως έχασαν ακόμα μία ευκαιρία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0