Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία «παράσταση» του Τζέραρντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κράτησε μισό λεπτό! (video)

Η τελευταία «παράσταση» του Τζέραρντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κράτησε μισό λεπτό! (video)
22 Μαρτίου 2015: Τριάντα οκτώ δευτερόλεπτα φάνηκαν αρκετά στον Στίβεν Τζέραρντ, για να γίνει ο απόλυτος -και αρνητικός- πρωταγωνιστής, μίας αναμέτρησης που έμελλε να είναι η 35η και τελευταία του, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Περίπου δύο μήνες, πριν αποχωριστεί την αγαπημένη του Λίβερπουλ.
 
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς
 
Το ιδανικό φινάλε είναι σχετικό. Αλλιώς μπορεί να το φαντάστηκε ο Στίβεν Τζέραρντ, αλλιώς οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Το μόνο σίγουρο; Κανένας από τους δύο δεν το περίμενε, όπως «γράφτηκε» εν τέλει. Όχι στο Άνφιλντ, αλλά στο MLS.  Πριν έρθει, όμως, ο αποχωρισμός, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην οικογένεια των Reds, υπήρξε μία φάση που σημάδεψε αυτό το τέλος εποχής, έναν χρόνο μετά το περίφημο γλίστρημα, απέναντι στη Τσέλσι.
 
Στις 22 Μαρτίου του 2015, η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της. Ο εμβληματικός αρχηγός είναι στον πάγκο, αλλά στο 46ο λεπτό, ο Μπρένταν Ρότζερς του δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει για 35η φορά, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, τους «κόκκινους διαβόλους». Μέσα σε μισό λεπτό, το έχει μετανιώσει. 
 
Ο Τζέραρντ γίνεται αποδέκτης της μπάλας, ανοίγει το κοντρόλ του και αναγκάζεται να κάνει σκληρό τάκλιν στον Μάτα. Η φάση συνεχίζεται. Η μπάλα φτάνει και πάλι στα πόδια του μεγάλου αρχηγού, ο οποίος την προωθεί, αλλά σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τον ίδιο, πατά εκτός φάσης τον Άντερ Ερέρα στον αστράγαλο. Το παιχνίδι σταματά και ο Άτκινσον δεν έχει περιθώρια. Βγάζει την κόκκινη κάρτα και μετά από τριάντα οκτώ δευτερόλεπτα, το ντέρμπι που κατέταξε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως το Νο.2 στη λίστα των ομάδων που έχει αντιμετωπίσει ο Τζέραρντ στην Αγγλία, λαμβάνει τέλος. Περιττό να ειπωθεί πως ήταν η γρηγορότερη κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ποτέ.



Όσο για τον όρο «ασυνήθιστη»; Αν αναλογιστεί κανείς πως χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια -περίπου- για να αποβληθεί ξανά, με απευθείας κόκκινη από παιχνίδι της Premier League, μάλλον επιβεβαιώνεται. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που ήταν μία από τις τρεις που δέχθηκε σε 504 εμφανίσεις, από τον Νοέμβριο του 1998, που έκανε το ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα. 
 
 
Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με τους «Reds» στο -13 από την κορυφή, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, το κακό ήταν... μικρό. Άλλωστε, το αποτέλεσμα του ντέρμπι λίγοι το συγκράτησαν ή όσοι το έπραξαν, οφείλεται στην κόκκινη του Τζέραρντ, σε χρόνο-ρεκόρ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0