Μια Φώτο μια Ιστορία

Το scorpion kick του Ολιβιέ Ζιρού που έδωσε το highlight της σεζόν την… πρώτη ημέρα του έτους! (video)

Το scorpion kick του Ολιβιέ Ζιρού που έδωσε το highlight της σεζόν την… πρώτη ημέρα του έτους! (video)

Ήταν 1η Ιανουαρίου του 2017 και η Άρσεναλ συναντούσε την Κρίσταλ Πάλας στο Έμιρεϊτς! Μία νίκη έμοιαζε ιδανική για… δώρο στον κόσμο που παραβρέθηκε στις εξέδρες, στην πρώτη ημέρα του χρόνου. Μία επικράτηση όμως με ένα γκολ σαν αυτό του Ολιβιέ Ζιρού φάνταζε το ιδανικό σενάριο!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Άρσεναλ να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το 2017, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, δίχως να έχουν τον απαραίτητο για αυτούς, Μεσούτ Οζίλ, στην σύνθεσή τους.

Η Άρσεναλ βρισκόταν στην 6η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση «αναπνοής» από την 4η Λίβερπουλ και αντιμετώπιζαν μία σκληροτράχηλη ομάδα, που όμως δεν διένυε μία θετική αγωνιστική περίοδο.

Το τελικό σκορ θα μπορούσε να αποτελέσει απλώς… άλλη μία ημέρα στην δουλειά για τους Λονδρέζους, αν ο Ολιβιέ Ζιρού δεν είχε επιλέξει να χαρίσει το… highlight της σεζόν, μόλις την πρώτη ημέρα της χρονιάς.

Στο 17ο λεπτό, ο Γάλλος ξεκίνησε την αντεπίθεση της Άρσεναλ, μοίρασε στον Τσάκα, αυτός άνοιξε για τον Αλέξις Σάντσες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Ο Ζιρού είδε την σέντρα του Χιλιανού να είναι λίγο πιο πίσω από τον βηματισμό του και προσπάθησε να βρει την μπάλα με έναν… ιδιαίτερο τρόπο.

Πέφτοντας προς τα μπροστά και στέλνοντας την προς την κατεύθυνση που ήθελε, αν και έμοιαζε οξύμωρο αναλογικά με την φορά του σώματός του. Εν τέλει, το κατάφερε…

Το γκολ του Γάλλου επιθετικού έλαβε την ονομασία… scorpion kick και θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν, ανταμειβόμενο και με το βραβείο Puscas για το κορυφαίο της χρονιάς.


Ο Ζιρού το χαρακτήρισε ως το καλύτερο γκολ της καριέρας του και μέχρι και σήμερα πιθανώς να το πιστεύει! Ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην Άρσεναλ, ακόμη και αν οι φίλοι της τον είδαν να εκπροσωπεί την Τσέλσι και εν συνεχεία να αποχωρεί για την Serie A και τη Μίλαν.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι ο Ζιρού μάλλον… εμπνεύστηκε όταν το 16 έγινε… 17! Χάρισε στο φίλαθλο κοινό του ποδοσφαίρου μία απίστευτη στιγμή και έθεσε στους οπαδούς της Άρσεναλ ένα δίλημμα. Είναι αυτό το καλύτερο γκολ της στον 21ο αιώνα ή η δήλωση του Αρσέν Βενγκέρ για το γκολ της ομάδας του απέναντι στη Νόριτς, με τον Γουίλσιρ να πανηγυρίζει, δεν ξεπεράστηκε ποτέ;


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0