Μια Φώτο μια Ιστορία

We wish you a… Murphy Christmas: Πώς η Λίβερπουλ νίκησε το 2000, μετά από 10 χρόνια, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ! (video)

We wish you a… Murphy Christmas: Πώς η Λίβερπουλ νίκησε το 2000, μετά από 10 χρόνια, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ! (video)
17 Δεκεμβρίου 2000: Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον υποδέχονται τη μεγάλη τους αντίπαλο, Λίβερπουλ, με σκοπό να επιβεβαιώσουν την τότε κυριαρχία τους και να διευρύνουν τα σερί τους. Μπορεί το ματς να διεξήχθη στο «Θέατρο των Ονείρων», όμως οι Μπέμπηδες υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο Ντάνι Μέρφι.
Γράφει ο Έκτορας Σταυρόπουλος

Σαν σήμερα 21 χρόνια πριν, έλαβε χώρα μία από αυτές τις αναμετρήσεις, που χαρακτηρίζονται «σημαδιακές» ανάμεσα στις δύο ομάδες με την πιο ιστορική έχθρα στο Νησί. Η κραταιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Λίβερπουλ του Ζεράρ Ουγιέ, με σκοπό να διευρύνει ένα σερί 36 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα στο γήπεδό της. Η αρμάδα του Φέργκιουσον είχε σχεδόν δύο χρόνια να φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι μετά από «παράσταση» στο δικό της θέατρο

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «Ρεντς» βρίσκονταν σε περίοδο «ξηρασίας» και σταδιακής αναδόμησης, υπό τους οδηγίες του Ουγιέ, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που διένυαν μία από τις καλύτερες εποχές της ιστορίας τους. Είχαν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια (1990) από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε πανηγυρίσει διπλό απέναντι στην αιώνια αντίπαλο και πέντε (1995) από την τελευταία τους νίκη ανεξαρτήτως έδρας.

Όλα τα δεδομένα έμοιαζαν εναντίον τους, με τις πιθανότητες επιτυχίας να φαντάζουν μηδαμινές. Τότε είναι που γράφονται οι ωραιότερες ιστορίες…

Στο ξεκίνημα του ματς, η Γιουνάιτεντ έδειξε να αιφνιδιάζεται από το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Ζεράρ Ουγιέ, που ξεκίνησε με τους Χέσκεϊ και Όουεν μαζί στην εντεκάδα της. Σιγά σιγά όμως ισορρόπησε την κατάσταση, δείχνοντας πως όσο περνούσε η ώρα θα μετουσίωνε την ποιότητα και την «χημεία» των παικτών της σε υπεροχή και γκολ.

Εκεί ήταν που εμφανίστηκε ο κύριος… Ντάνι Μέρφι και με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 43’ αποφάσισε για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι, και θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμη τέρμα όταν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ένα δυνατό σουτ του Μάικλ Όουεν προσέκρουσε στο δοκάρι του Μπαρτέζ.

Η Μάντσεστερ τελείωσε με δέκα παίκτες τον αγώνα, καθώς ο Λιουκ Στάντγουικ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 79ο λεπτό, αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, έπειτα από επεισόδιο με τον Σμίτσερ.

Αυτή ήταν η 50η νίκη των «Ρεντς» επί των μεγάλων αντιπάλων τους, σε όλες τις διοργανώσεις και η 100η παρουσία του Ζεράρ Ουγιέ ως μοναδικού κόουτς στον πάγκο τους. Για τους «Κόκκινους Διαβόλους» η ήττα δεν έδειχνε να στοιχίζει πολλά, καθώς παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς. Δεν ήξεραν όμως ότι μόλις είχαν βρει τον… Κόκκινο κακό τους «δαίμονα» στο πρόσωπο του Μέρφι, με τον Άγγλο κεντρικό μέσο να κρίνει με δικά του γκολ άλλα δύο αιώνια ντέρμπι μέχρι και το 2004

Οι Συνθέσεις των Ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπαρτέζ, Ίργουιν (79 Τσάντγουικ), Γκάρι Νέβιλ, Μπράουν, Σιλβέστερ, Μπέκαμ, Μπατ (70 Γκρίνινγκ), Κιον, Σκόουλς, Γκιγκς, Σόλσκιερ.

Λίβερπουλ: Βέστερφελντ, Μπάμπελ, Χένκοτζ, Χίπια, Γκάραχερ, Μέρφι, Τζέραρντ, Μπισκάν, Μπάρμπι, Χέσκεϊ, Όουεν (74 Σμίτσερ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0