Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο ήρωας του 2004 έστειλε την Ελλάδα στο EURO 2012 μέσω… Γεωργίας

Όταν ο ήρωας του 2004 έστειλε την Ελλάδα στο EURO 2012 μέσω… Γεωργίας

11 Οκτωβρίου 2011: Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που η Ελλάδα φιλοξενήθηκε στην Τιφλίδα από την Γεωργία, με τον Άγγελο Χαριστέα να την στέλνει στα τελικά του EURO 2012.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Οι συμπτώσεις είναι από τα… κύρια σημεία που το ποδόσφαιρο είναι τόσο ελκυστικό. Το σημερινό (09/10) ματς της Ελλάδας μέσα στην Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, είναι το πρώτο μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στην Τιφλίδα. Η Ελλάδα προέρχεται (όπως και τότε), από μία μεγάλη εντός έδρας νίκη και φυσικά, το τρίποντο μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο για την πρόκριση.

Βέβαια, όχι τόσο μεγάλο, όσο σε εκείνο το ματς. Η χώρα μας είχε κερδίσει την Κροατία με 2-0 στον Πειραιά και είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή του ομίλου με δύο βαθμούς διαφορά από την παρέα του Μόντριτς. Στην τελευταία αγωνιστική, φιλοξενούταν από την Γεωργία, την ίδια στιγμή που η Κροατία έπαιζε στη Λετονία. Φυσικά, σε περίπτωση που η Ελλάδα έχανε και οι Κροάτες κέρδιζαν, τότε η χώρα μας θα έπρεπε να περάσει από αγώνες μπαράζ για τα τελικά του EURO.

3526282.jpg

Η Γεωργία από την άλλη, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αυτό όμως δεν σήμαινε πως θα έκανε τα πάντα για να εμποδίσει την πρόκριση της Ελλάδας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 19ο λεπτό του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Νταβίντ Ταργκαμάντζε νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Τζόρβα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γεωργιανούς. Ένα τέρμα που έμεινε μέχρι το 79ο λεπτό και άφηνε τη χώρα μας μακριά από την κορυφή.

Ο Γιώργος Φωτάκης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε και τον βοήθησε για να την στείλει στα δίχτυα για το 1-1. Η χώρα μας είχε πάρει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν και έψαχνε το γκολ της νίκης αλλά και της πρόκρισης. Ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτό δεν θα ήταν άλλος από τον Άγγελο Χαριστέα.

Ο «χρυσός» σκόρερ του EURO 2004, ανέλαβε δράση για να μας στείλει και στο EURO του 2012. Ο Κώστας Κατσουράνης φτάνει στα όρια της περιοχής, πασάρει στον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας για το 2-1 στο 85ο λεπτό. Στο άλλο ματς, οι Κροάτες επικράτησαν με 2-0, όμως η Ελλάδα είχε κάνει την δουλειά της και είχε κλείσει μία θέση στα τελικά του EURO.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0