Μια Φώτο μια Ιστορία

Το απόλυτο «last shot» του Μάικλ Τζόρνταν που χάρισε το πρωτάθλημα στους Μπουλς (video)

Το απόλυτο «last shot» του Μάικλ Τζόρνταν που χάρισε το πρωτάθλημα στους Μπουλς (video)
14 Ιουνίου 1998: Ο Μάικλ Τζόρνταν αναλαμβάνει την ευθύνη της πιο κρίσιμης φάσης στον έκτο τελικό απέναντι στους Γιούτα Τζαζ και «κλειδώνει» το τελευταίο δικό του πρωτάθλημα αλλά και των Σικάγο Μπουλς.
Γράφει ο Νίκος Τσώτας

Ο Μάικλ Τζόρνταν επέστρεψε στα παρκέ, μετά την προσωρινή απόσυρσή του, και πλέον επόμενος στόχος του ήταν να πετύχει ακόμη ένα three peat. Το πρώτο έγινε πράξη (1991-1993) και απείχε πλέον μόλις μία νίκη για το δεύτερο απέναντι στους υπολογίσιμους και ιδιαίτερα επικίνδυνους Γιούτα Τζαζ των Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον.

Η σειρά είχε μεταφερθεί πλέον στο Σολτ Λέικ Σίτι, με τους «ταύρους» να βρίσκονται μπροστά στις νίκες με 3-2. Σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι, όπως συνηθιζόταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, η κάθε λεπτομέρεια μετρούσε.

Απομένοντας 19" για το τέλος του αγώνα και με τους «μορμόνους» να έχουν το πάνω... χέρι στην αναμέτρηση (86-85), ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε διπλή... παγίδα και έκελψε την μπάλα.
Ήξερε ότι η μπάλα δεν θα πάει πουθενά αλλού. Η στιγμή και το τελευταίο σουτ του ανήκουν. Ο αρκετά πιο αργός στα πόδια, Μπρίον Ράσελ, αναλαμβάνει να τον περιορίσει και να τον αποτρέψει από ένα ακόμη καλάθι.

Ο Μάικλ Τζόρνταν νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είχε σημειώσει 43 πόντους. Ξεκινάει την διείσδυση προς την αντίπαλη ρακέτα και με μια απότομη crossover «ξάπλωσε» στην κυριολεξία τον αντίπαλό του.

Εκείνη την στιγμή βρήκε τον ευκαιρία ανενόχλητος να σταματήσει και να σουτάρει εύστοχα το δίποντο 5.2" πριν το τέλος του αγώνα (έμελλε να είναι το τελευταίο του σουτ με την φανέλα των Μπουλς) και να δώσει στους «ταύρους» τον έκτο τίτλο στην ιστορία τους. Αν και έχουν περάσει 23 ολόκληρα χρόνια από τότε, αυτό το σουτ μνημονεύεται ακόμη και έχει... χαραχθεί στην ιστορία ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές σε τελικούς του ΝΒΑ.

Δεν γινόταν να περιμένεις κάτι λιγότερο από τον «GOAT» του μπάσκετ.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0