Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Μέσι κάνει τα σύνθετα να μοιάζουν τόσο απλά (video)

Ο Μέσι κάνει τα σύνθετα να μοιάζουν τόσο απλά (video)
3 Μαΐου 2021: Η στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για 50η φορά στην καριέρα του, από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Ο Λιονέλ Μέσι παρακολουθεί την μπάλα, η οποία είναι έτοιμη να αναπαυθεί στα δίχτυα του Γιάσπερ Σίλεσεν της Βαλένθια. Δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα, ο Αργεντινός αστέρας πανηγυρίζει το 50ο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν ποτέ στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Άπειρες διακρίσεις, ακόμα περισσότερα ρεκόρ και μία μορφή που έχει γραφτεί ήδη, στην ιστορία. Το βράδυ της Κυριακής (02/05), ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, έφτασε τα 50 γκολ στην καριέρα του, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με το σκορ στο 2-1 υπέρ των «μπλαουγκράνα» μέσα στην έδρα της Βαλένθια, ο έμπειρος επιθετικός, νικάει ο Ολλανδό πορτιέρο και κάνει το 3-1 για την ομάδα του. Έχουν συμπληρωθεί 12,5 χρόνια από τη μέρα που έγινε η… αρχή. Ήταν 4 Οκτωβρίου του 2008, όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όπως και τώρα, έτσι και τότε, ο Αργεντινός σούπερ σταρ πρόσφερε στην ομάδα του το τρίτο της γκολ στο ματς. Τότε, το σκορ ήταν 2-0 στα πρώτα οκτώ λεπτά (!). Εκείνη τη στιγμή, με μία πανέξυπνη εκτέλεση, ο Μέσι πιάνει στον «ύπνο» τον Γκρεγκορί Κουπέ και σημειώνει το παρθενικό του τέρμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Από εκεί και πέρα, μεσολάβησαν 48 ακόμα γκολ (39 σε πρωτάθλημα, πέντε σε Champions League, δύο στο Copa del Rey και από μία σε UEFA Super Cup και Σούπερ Καπ Ισπανίας).

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0