Football Talk

Τα πάνω-κάτω της Super League συγκριτικά με πέρυσι: Από το άλμα 19 πόντων του Παναθηναϊκού στη… βουτιά του -17 για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Τα πάνω-κάτω της Super League συγκριτικά με πέρυσι: Από το άλμα 19 πόντων του Παναθηναϊκού στη… βουτιά του -17 για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Εικοσιέξι στροφές ήταν και πάνε με τις ομάδες να ετοιμάζονται πλέον για το… κυρίως μενού. Σε αυτήν την κανονική διάρκεια της Super League και στα καθαρά βαθμολογικά, υπήρχαν ομάδες που εκτόξευσαν θεαματικά τη συγκομιδή τους σε σχέση με πέρυσι (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και άλλες που είδαν τη μετοχή τους σε… ελεύθερη πτώση (ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ).

Σχετικά Άρθρα

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα ή μήπως χειρότερα»; Η εξέλιξη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής έρχεται μέσω της σύγκρισης και δη της σχετικά σύντομης. Για έναν ζωντανό οργανισμό όπως είναι οι αθλητικοί σύλλογοι, ο «καθρέφτης» τους είναι το γήπεδο αλλά κυρίως τι βαθμούς συγκεντρώνουν μέσα σε αυτό.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Super League και επικυρώθηκε η τελική βαθμολογία, τα μίνι-πρωταθλήματα των play off και των play out είναι αυτά που θα κρίνουν την τελική κατάταξη. Αλήθεια όμως, με ποια συγκομιδή είχαν ξεκινήσει οι 14 (ή πιο σωστά οι 13 μιας και ο Λεβαδειακός είναι νεοφώτιστος) την προσπάθεια τους σε αυτό το σημείο την περασμένη χρονιά;

Σίγουρα ο πιο κερδισμένος είναι ο πρωτοπόρος της κανονικής διάρκειας της Super League, Παναθηναϊκός, ο οποίος αναρριχήθηκε 4 θέσεις και 19 ολόκληρους βαθμούς. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα καλώς κείμενα στο «πράσινο στρατόπεδο»; Μάλλον όχι. Μεγάλη είναι η βελτίωση και της ΑΕΚ καθώς ο Ματίας Αλμέιδα έφερε την «Ένωση» στο +13 συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο και στη δεύτερη θέση.

Ένας από τους μεγάλους (θα ήταν ακόμα περισσότερο αν δεν έκανε αυτό το δεύτερο γύρο) χαμένους της σύγκρισης αυτής είναι ο νυν πρωταθλητής Ολυμπιακός, που συναντάται στο -9. Ο 4ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ ήταν από τους πιο σταθερούς στο… ζύγισμα αυτό (+1), ωστόσο τα άλματα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ τον φέρνουν δύο θέσεις πίσω σε σχέση με πέρυσι.

Οι έτεροι Θεσσαλονικείς (Άρης) είναι ξανά στην 5η θέση με μειωμένη συγκομιδή αυτή τη φορά ενώ το θεαματικό +9 του Βόλου είναι υπεραρκετό για να του δώσει θέση στο μίνι-πρωτάθλημα των προπορευόμενων. Με τον τρόπο αυτό βέβαια αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά το φαινόμενο που θέλει διαφορετική ομάδα κάθε χρονιά να ακολουθεί στο Big-5 στα play off.
volos-super-league_1.jpg

Και αναφέραμε πως οι εννιά περισσότεροι βαθμοί που έβαλαν οι Θεσσαλοί στο… σακούλι τους είναι υπέρ αρκετοί καθώς η μετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα θύμισε εποχές χρηματιστηριακού κραχ. Οι Ηπειρώτες, μπορεί να βελτίωσαν την απόδοσή τους κατά πολύ στο δεύτερο γύρο, ωστόσο το -17 είναι αμείλικτο. Σε παρόμοια κατάσταση και ο ΟΦΗ να με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να βάζει σε μία… τάξη τους Κρητικούς όμως το -11 σε σχέση με πέρυσι εξηγεί και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο Ηράκλειο.

Από τους κερδισμένους είναι ο Ατρόμητος (+6) που ναι μεν δεν «τρύπωσε» στην 6αδα ωστόσο μπορεί να αισθάνεται άνετος ενόψει των play out ενώ και η σχετική σταθερότητα του Παναιτωλικού (-3) δείχνει μια Αγρινιώτικη συνέπεια. Αντίθετα, μάλλον κάθε πέρυσι και καλύτερα πρέπει να λένε στην Τρίπολη καθώς ναι μεν ο Αστέρας «έκοψε» βαθμούς από τους μεγάλους, αλλά το -10 δεν πρέπει να αφήνει τους ανθρώπους του ιδιαίτερα ευχαριστημένους.

Τέλος, οι 8 πόντοι που μετρά λιγότερους ο Ιωνικός φανερώνουν και το λόγο που οι Νικαιώτες εκκινούν την προσπάθεια τους για να μείνουν στην κατηγορία υπό πίεση ενώ με τους 5 βαθμούς που πήρε η Λαμία στις τρεις τελευταίες στροφές, κάλυψε την απόσταση σε σχέση με πέρυσι.

ΟΜΑΔΑ

ΦΕΤΟΣ

ΠΕΡΥΣΙ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Παναθηναϊκός

61

42

+19

ΑΕΚ

59

46

+13

Ολυμπιακός

56

65

-9

ΠΑΟΚ

54

53

+1

Άρης

40

45

-5

Βόλος

39

30

+9

Παναιτωλικός

29

32

-3

Ατρόμητος

29

23

+6

ΟΦΗ

26

37

-11

Αστέρας Τρίπολης

25

35

-10

ΠΑΣ Γιάννινα

23

40

-17

Ιωνικός

18

26

-8

Λαμία

17

18

-1

Λεβαδειακός

17

-

-

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0