Football Talk

«Φωτιά και λάβρα» ο Ιωαννίδης, MVP της κανονικής διάρκειας για τον Παναθηναϊκό! (video)

«Φωτιά και λάβρα» ο Ιωαννίδης, MVP της κανονικής διάρκειας για τον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Ιωαννίδης γίνεται «Φωτάρας» και δίνει στον Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω, παίρνοντας πίσω φυσικά τον άτυπο τίτλο του MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για τους πράσινους!
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το ντεμαράζ δεν ήξερε τι σημαίνει, όμως ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας φορ με δύο… πυρακτωμένες εκτελέσεις έδωσε στον Παναθηναϊκό το τελευταίο τρίποντο της κανονικής διάρκειας κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Από το πρώτο ημίχρονο κιόλας ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους και έκανε αισθητή την παρουσία του. Και να σκεφτεί κανείς πως βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα από… σπόντα, μετά από μερικές ενοχλήσεις του Αντράζ Σπόραρ, για τον όποιον το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε τελευταία στιγμή να αφήσει εκτός αποστολής για να τον προφυλάξει, εν όψει της απαιτητικής συνέχειας στα Play Off.



Ο Ιωαννίδης δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει τον Παναθηναϊκό από το χέρι την φετινή χρονιά, αλλά είναι το πρώτο παιχνίδι για φέτος όπου σκοράρει δύο τέρματα. Μάλιστα, κόντρα στον Ατρόμητο ο Φώτης μέτρησε τρία γκολ στο σύνολο, καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο ήταν εκείνος όπου έκανε την αρχή και άνοιξε το σκορ. Η παρουσία του στο τριφύλλι είναι πάρα πολύ καθοριστική, αφού έχει πετύχει γκολ κομβικής σημασίας και έχει συντελέσει για τα καλά στην προσπάθεια του του τριφυλλιού για να επανέλθει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως: Αν και δεν σκόραρε, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι αυτός όπου κερδίζει το πέναλτι από τον Άβιλα και δίνει την ευκαιρία στο Σπόραρ να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα. Ουσιαστικά το μισό γκολ είναι δικό του, γιατί με το πάθος για οδηγό κυνήγησε μια σχεδόν τελειωμένη φάση και κατάφερε να σώσει την κατάσταση και να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την πρώτη του ήττα.



Στη συνέχεια πέτυχε το νικητήριο γκολ στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά όπως προ αναφέραμε άνοιξε το σκορ και στο παιχνίδι της Λεωφόρου με τον Ατρόμητο. Όλα αυτά, στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρώτου γύρου της Super League.

 
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, στην πρώτη κιόλας αγωνιστική με τον Ιωνικό, όλο το γκολ ξεκινάει από τα δικά του πόδια, όταν κατέβασε υποδειγματικά την μπαλιά του Χουάνκαρ, σούταρε και το ριμπάουντ εκμεταλλεύτηκε ο Μπερνάρντ και άνοιξε το σκορ. Σε αυτό το… δύσκολο διάστημα για τον Παναθηναϊκό, ακόμη και στον αγώνα με τον ΟΦΗ πέρασε στον τερέν ως αλλαγή και κατάφερε να σκοράρει, ότι δηλαδή δυσκολεύτηκαν να κάνουν όλοι οι συμπαίκτες του για 97 λεπτά.




Τώρα πλέον στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ήταν και αυτός ένα κομβικό «πιόνι» που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό στον… ίσιο δρόμο με το καθαρό μυαλό του, αφού με δυο ασίστ στα παιχνίδια με Λαμία (στον Κλέινχεϊσλερ) και με Άρη (στον Μαντσίνι) έδωσε παλμό στην ομάδα, αλλά την βοήθησε να σκοράρει.

Προφανώς, το… γλυκό το άφησε για το τέλος και στο παιχνίδι της Κυριακής (12/3) άνοιξε το σκορ με μια «οβίδα» εκτελεσμένο με το αριστερό και ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο πέναλτι. Ο Ιωαννίδης πλέον έχει αρχίσει να… ακούει στο «Φωτάρας», όπως τον αποκαλούν οι πιο πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού και μπορούσε να τον χαρακτηρίσουμε ως τον MVP της κανονικής διάρκειας για τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, ο Αϊτόρ μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση μαζί του, αλλά ο Ισπανός δεν είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται σε αυτό το κομβικό σημείο μαζί με την ομάδα και τα φώτα κλέβει… ο Φώτης βάζοντας παράλληλα την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0