Football Talk

ΠΑΟΚ: Το αήττητο 4μιση μηνών, τα νιάτα και τα ντέρμπι στα οποία ειδικεύεται! (video)

ΠΑΟΚ: Το αήττητο 4μιση μηνών, τα νιάτα και τα ντέρμπι στα οποία ειδικεύεται! (video)

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ ξεκινάει στη χαμηλότερη, από τους διεκδικητές, θέση σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα των play off και το -7; Σε Κορωπί, Σπάτα και Ρέντη «σιγοψιθυρίζεται» η ανάγκη για δέουσα προσοχή στην αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το συνδυασμό διαφόρων παραγόντων.

Σχετικά Άρθρα

Η συναρπαστικότερη κανονική διάρκεια της Super League τουλάχιστον μέσα στον 21ο αιώνα έλαβε τέλος, και οι 14 ομάδες χωρίστηκαν πλέον σε δύο γκρουπ. Με τα όσα είδαμε μετά από 26 στροφές το ενδιαφέρον για τα τεκτενόμενα στο… πάνω διάζωμα έχει «χτυπήσει κόκκινο» με κάθε ένα κλαμπ από το λεγόμενο Big-4 να κάνει όνειρα για τη στέψη στις 14 του Μάη. Η διαφορά που χωρίζει τον πρώτο Παναθηναϊκό με τον τέταρτο ΠΑΟΚ (7 βαθμοί) μπορεί να ανατραπεί με το… καλημέρα, συνεπώς γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

«Ο δικέφαλος του Βορρά» λοιπόν έχει και εκείνος από τη δική του μεριά τις πιθανότητές του και αυτό έχει εξήγηση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου,, πέρα από τα επικοινωνιακά του τρικ και το τεταμένο κλίμα που φροντίζει να διατηρεί με τις επικές του ατάκες, άκουσε το καλοκαιρινό σούσουρο στη Θεσσαλονίκη περί ανάγκης για αναθεωρητική πολιτική στον τρόπο λειτουργίας και δικαιώθηκε. Ο Ρουμάνος έβγαλε από το προσκήνιο, μετά κόπων και βασάνων, τους πρωταγωνιστές που του χάρισαν το… στέμμα του πρωταθλητή πριν αποχωρήσει το 2019, εμπιστεύθηκε τα νιάτα και είναι και αυτός εδώ, στη γραμμή εκκίνησης, προκαλώντας μάλιστα και μια ανησυχία στους αντιπάλους του.

Το αήττητο των 137 ημερών

Πρέπει κάποιος να γυρίσει το χρόνο αρκετά πίσω, ακόμα και πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ για να βρει ήττα του ΠΑΟΚ. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν σερί 11-6-0 στη Super League και 4-1-0 στο Κύπελλο Ελλάδας γεγονός που τους καθιστά περί τους 4μιση ολόκληρους μήνες, αήττητους.

Ήταν 30 του Οκτώβρη του 2022 στην «OPAP Arena» όταν ο «δικέφαλος του Βορρά» έφυγε με… άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο. Ένα πολύ μεγάλο σερί βέβαια που του δίνει ψυχολογία ενόψει play off και που χάρις σε αυτό μένει ο ΠΑΟΚ ζωντανός στη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων (βρίσκεται με κάτι παραπάνω από το 1μιση πόδι στον τελικό του Κυπέλλου).
5786687.jpg

Έχει το… νου του στο παιδί

Οι «καρποί» της φοβερής και τρομερής δουλειάς που γίνονται στην Νέα Μεσημβρία την τελευταία δεκαετία περίπου, έχουν αρχίσει και αποδίδουν και σε επίπεδο ανδρικής ομάδας. wonderkids του ΠΑΟΚ «φυτρώνουν» ολοένα και περισσότερο στα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού και το γεγονός αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος του «δικεφάλου» ανεξαρτήτως κατάληξης στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μέλλον, έχουν επόμενη μέρα και αυτή αν συνεχίσουν να βαζίσουν στο δρόμο που χάραξαν, θα είναι ακόμα πιο λαμπρή. Μετά λοιπόν από τα project των Λύρατζη (είναι ακόμα στο ρόστερ), Kούτσια (Σικάγο Φάιερ) και Λισγάρα (Τουλούζ), ήρθαν εκείνα των Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη για να εδραιωθούν στην 11αδα και να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο… κρότο. Παιδιά γεννημένα το 2003 που αλλού θα μπορούσαν να έχουν καθιερωθεί εδώ και δύο-τρία χρόνια ήδη όμως δυστυχώς για αυτούς, εδώ είναι Ελλάδα και παρόλα αυτά, βγήκαν στον… αφρό.

Υπάρχουν και άλλο που ακολουθούν, πολλοί ακόμα που έρχονται από πίσω (βλέπε Τζίμας). Όπως και να ΄χει, στον ΠΑΟΚ έχουν «το… νου τους στο παιδί» όπως έλεγε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος και βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του ανταγωνιστικού αυτού πρωταθλήματος, έχοντας ταυτόχρονα δώσει τη δυνατότητα σε ατόφια ταλέντα να δείξουν την ποιότητά τους και να αναδειχθούν.
Screenshot_3-3-768x431.png

Είναι η ομάδα των ντέρμπι

Ό,τι έγινε, έγινε λοιπόν και το ζήτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί, αγωνιστικά και πνευματικά, η κάθε ομάδα αυτές τις τελευταίες δέκα στροφές. Στον… σκόπελο αυτό όμως ο ΠΑΟΚ, παρότι έχει να καλύψει μία διαφορά 7 πόντων, έχει ένα σημαντικό αβαντάζ το οποίο αφορά την απόδοσή και τα αποτελέσματά του σε ντέρμπι.

Στα 6 συνολικά παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μόνο (μαζί με το Κύπελλο ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο) που έχουν δώσει οι ομάδες του Big-4 μεταξύ τους, αυτή που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς είναι ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν  μαζέψει 10 βαθμούς συνολικά (3 νίκες και μια ισοπαλία, εκ των οποίων οι δύο μάλιστα ήταν εκτός έδρας) γεγονός που αποδεικνύει πως η αρμάδα του Λουτσέκσου έχει το know how σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Το έδαφος που έχασε απέναντι σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικής του στοίχησαν έως τώρα με τα ντέρμπι παρόλα αυτά να αποτελούν το στοιχείο του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0