Football Talk

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν δικαίωμα στο όνειρο του τίτλου αν.... (video)

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν δικαίωμα στο όνειρο του τίτλου αν.... (video)

Τι πρέπει να βελτιώσει στα Play Off κάθε διεκδικητής της Stoiximan Super League, για να κατακτήσει τον τίτλο;

Σχετικά Άρθρα

Η ώρα της... κρίσεως έφτασε. Η κλήρωση των Play Off ολοκληρώθηκε, ξεκινούν την Κυριακή (19/03) και κάθε μία αγωνιστική που θα ολοκληρώνεται, θα είναι ένα «βήμα» προς το κόψιμο του νήματος.

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα, όλων των εποχών. Κατά τη βαθμολογική τους συγκομιδή, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ρίχνονται σε μία «μάχη» δέκα αγωνιστικών. Άλλος για να διατηρήσει τα «σκίπτρα», άλλως για να δώσει τέλος σε ανομβρία 4-5 ετών κι άλλος για να αναδειχθεί ξανά πρωταθλητής, μετά από 13 χρόνια.

Κάθε «μνηστήρας» του τροπαίου, έχει τους δικούς του λόγους, για να αισθάνεται ικανός, άρα και πιθανός, πρωταθλητής. Τι πρέπει να βελτιώσουν, όμως, για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους;

*Οι ομάδες παρουσιάζονται με βάση τη βαθμολογική τους συγκομιδή, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.


Παναθηναϊκός: Το εύκολο γκολ... αγνοείται

Ο εντυπωσιακός πρώτος γύρος δεν πήγε... χαμένος. Ο Παναθηναϊκός, παρά τα «σκαμπανεβάσματα» που είχε εντός της σεζόν, κατάφερε να είναι πρώτος και με διαφορά δύο βαθμών από την ΑΕΚ, κατά την έναρξη των Play Off.

Αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να δει ένα -βασικό- κομμάτι του παιχνιδιού του συνόλου του να βελτιώνεται μέσα στο μίνι-πρωτάθλημα, δεν είναι άλλο από το εύκολο γκολ.

Οι «πράσινοι» δημιουργούν, αλλά χρειάζεται να γίνουν πιο ουσιαστικοί, με σταθερότητα και καθαρό μυαλό μπροστά από την εστία. Άλλωστε, το «βάρος» του σκοραρίσματος έως τώρα, το έχουν επωμιστεί συγκεκριμένοι παίκτες. Μετά τους Σπόραρ (8 γκολ), Αϊτόρ (8 γκολ), Παλάσιος (6 γκολ) και Ιωαννίδης (5 γκολ), υπάρχει ο Βέρμπιτς με... δύο!

Η πιο μεγάλη ώρα, λοιπόν, είναι τώρα. Δεν θα υπάρξει για φέτος, νέα ευκαιρία. Αν αρχίσουν να συνεισφέρουν στον συγκεκριμένο τομέα και άλλες γραμμές, πλην της επίθεσης, και ειδικότερα, τα εξτρέμ του, όλα θα γίνουν ευκολότερα.

5831529_1.jpg

ΑΕΚ: Ζητείται καλύτερη αντίδραση!


Με 10 αγωνιστικές γεμάτες ντέρμπι, πιθανότατα η ΑΕΚ θα κληθεί να διαχειριστεί ξανά ματς, στο οποίο θα μείνει πίσω στο σκορ. Και πρέπει να το κάνει καλύτερα.

Στις πέντε ήττες που μέτρησε στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, στις τέσσερις ήταν πίσω στο σκορ από το 1ο ημίχρονο. Κατά σειρά με Βόλο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα. Μόνο μία φορά κατάφερε να φέρει το ματς... τούμπα: στο ματς με τον Ιωνικό.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ, σε μία διαφορετική συνθήκη, αλλά ξανά, η αντίδρασή της δεν ήταν σωστή. Παρουσίασε μία «βιασύνη» να ισοφαρίσει και εν τέλει, το «πλήρωσε».

Αν θέλει να αυξήσει τις ελπίδες της για τον τίτλο, λοιπόν, θα πρέπει να λειτουργεί καλύτερα υπό συνθήκες πίεσης, καθώς ίσως έρθουν και ματς, στα οποία δεν θα προηγηθεί ή η μπάλα δεν θα της κάνει το χατίρι. Εκεί, θα πρέπει να μην «χάσει» το μυαλό της.

5802104.jpg

Ολυμπιακός: Η βελτίωση ήρθε, τώρα θέλει σταθερότητα


Η νίκη σε ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, ένα από τα μεγάλα ζητούμενα φέτος, ήρθε στην τελευταία «ζαριά» της κανονικής περιόδου. Κάπως έτσι, στο πιο κρίσιμο σημείο, πλησίασε στους τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ και στους πέντε, από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η συνεχής βελτίωση και ανοδική πορεία του Ολυμπιακού είναι εμφανής. Στην παρούσα φάση, κύριο μέλημα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της απόδοσής του και κυρίως, των επιδόσεών του μπροστά από την εστία, ειδικά στα ντέρμπι, μιας και το τελευταίο κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν η εξαίρεση. Και σε αυτό, ωστόσο, παρουσιάστηκε μία μεγάλη «πληγή» της φετινής σεζόν: ο τρόπος με τον οποίο «μπαίνει» στα ματς.

Κόντρα στην ΑΕΚ δέχθηκε αρκετή πίεση στο πρώτο 45λεπτο. Άντεξε και πήγε αλώβητος στα αποδυτήρια, αλλά σε μία σειρά από ντέρμπι, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να ξεκινά κατά αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, η έμφαση στις στημένες φάσεις από τις οποίες σπάνια βρίσκει γκολ φέτος, μοιάζει με ένα έξτρα στοιχείο μεν, αλλά αν το προσθέσει στο παιχνίδι του, με τα ψηλά κορμιά που διαθέτει (Μπα, Ντόη, Μπακαμπού), ίσως αποδειχθεί σημείο-κλειδί στα ντέρμπι.

5831216.jpg

ΠΑΟΚ: Όχι άλλα «σκαμπανεβάσματα»...


Αήττητος από τις 30 Οκτωβρίου του 2022 μεν, με αρκετή αστάθεια στην απόδοσή του δε ή στην αποτελεσματικότητά του, αν προτιμάτε.

Ο ΠΑΟΚ που τη μία αγωνιστική νικά την ΑΕΚ, την επόμενη «κολλά» στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε, αν θέλει να έχει τις οποιεσδήποτε βλέψεις για τον τίτλο, η σταθερότητα αποτελεί το «Α» και το «Ω» για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Παράλληλα, σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, γεμάτο συνεχόμενα ντέρμπι, θα χρειαστεί να πάρει το κάτι παραπάνω από παίκτες, όπως ο Μιχαηλίδης, ο Ελ Καντουρί, ο Τάισον, ο Τόμας.

Ίνγκασον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Νάρει και Ολιβέιρα «τράβηξαν» το... κουπί που τους αναλογούσε, αλλά με ήδη 20+ παιχνίδια στα πόδια τους έκαστος και το αγωνιστικό πρόγραμμα των Play Off συμπιεσμένο, σίγουρα θα χρειαστούν ποιοτικές ανάσες.

paok.jpg

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0