Football Talk

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Της «έσπασε» το απόλυτο με τριάρα και έριξε κι άλλο... λάδι στη φωτιά του τίτλου! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Της «έσπασε» το απόλυτο με τριάρα και έριξε κι άλλο... λάδι στη φωτιά του τίτλου! (video)

Ο Ολυμπιακός έδωσε τέλος στο απόλυτο σερί νικών της ΑΕΚ στην OPAP Arena με επιβλητικό τρόπο, επικρατώντας με σκορ 3-1 (12/03)! Καθοριστικός ο Μπακαμπού με γκολ και ασίστ, έφερε τους Πειραιώτες στο -3 από την «Ένωση», εκθρονίζοντάς την από την πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League και έβαλε ακόμα μεγαλύτερη... φωτιά στη μάχη του τίτλου!

Χρειάστηκαν 15 ματς, αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός! Το απόλυτο νικών της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί παρελθόν, αφού οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 3-1 (12/03) και πλησίασαν στο -5 από την κορυφή της Super League, όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά το τέλος της κανονικής της διάρκειας.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Μπιέλ στο 71ο λεπτό, τις υπηρεσίες του οποίου θα στερηθούν στη «μάχη» των play-offs.

Φοβερή εμφάνιση από τον Σεντρίκ Μπακαμπού, που συμμετείχε και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Ο Στίβεν Τσούμπερ μείωσε για την ΑΕΚ στο 81', ενώ ο Μουκουντί έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στο... γκολ, στο 85ο λεπτό.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πινέδα, ωστόσο, δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα εντός μικρής περιοχής και να την στείλει στα δίχτυα. Από την άλλη, ο Αραούχο κατέγραψε τελική προσπάθεια στο 11', αλλά η κεφαλιά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.


Στο 19ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη, χαμένη ευκαιρία στο ματς. Ο Άμραμπατ βρήκε με μία εξαιρετική σέντρα τον Αραούχο εντός περιοχής, αυτός σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι».

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να βρει δίχτυα στο 22' με τον Πινέδα, αλλά ύστερα από επανεξέταση της φάσης από τον VAR, ακυρώθηκε για χέρι του Μεξικανού στο ξεκίνημα της φάσης.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα (33'), η ΑΕΚ «άγγιξε» ξανά το γκολ. Ο Ρότα έκανε μία «γλυκιά» σέντρα, ο Πινέδα έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν ξανά σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση του παιχνιδιού, ο Βίντα έκανε σοβαρό λάθος, έχασε την μπάλα από τον Μπακαμπού στο όριο της περιοχής και ουσιαστικά, έφερε τον φορ του Ολυμπιακού σε θέση τετ-α-τετ. Αυτός προσπάθησε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη, καθώς βρισκόταν σε πλάγια θέση, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, όμως, κατάλαβε την πρόθεσή του, την σταμάτησε αρχικά και εν συνεχεία, μπλόκαρε.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στην ΑΕΚ. Λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρότα βρήκε τον Αραούχο με ωραία σέντρα, εντός περιοχής. Αυτός επέλεξε να σουτάρει στην κίνηση, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.


2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Παρότι ο Γκατσίνοβιτς είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής στο 49', που κατέληξε άουτ, ένα λεπτό αργότερα (50'), ο Ολυμπιακός «άνοιξε» το σκορ με αυτογκόλ!

Ο Μπιέλ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, σούταρε, αυτή κόντραρε πάνω στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0. Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες έγιναν η πρώτη ομάδα που προηγείται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, το σύνολο του Μίτσελ σκόραρε ξανά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μία εξαιρετική πάσα στην «πλάτη» της άμυνας στο 53', ο Μπακαμπού έκανε το κοντρόλ και το τελείωμα εντός περιοχής, νικώντας τον Αθανασιάδη για να «γράψει» το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε πολλές αλλαγές, κάνοντας πολύ πιο επιθετικό το σχήμα του. Ως λογικό κι επόμενο υπήρξαν ελεύθεροι κενοί χώροι, τους οποίους εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας ακόμα ένα γκολ στο 66'!

Οι παίκτες των Πειραιωτών έφυγαν στην κόντρα, βγαίνοντας τρεις με έναν. Ο Μπακαμπού βρήκε τον Κανός εντός περιοχής, που με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό!

Στο 71ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και λίγο έλειψε να βρει γκολ στο 71'. Ο Πασχαλάκης, όμως, δήλωσε «παρών» για ακόμα μία φορά στο ματς, σταματώντας με εντυπωσιακή επέμβαση την κοντινή κεφαλιά του Πινέδα.



Η ΑΕΚ προσπάθησε να «εντείνει» κι άλλο την πίεσή της, γεγονός που απέφερε «καρπούς» στο 81ο λεπτό.

Ο Στίβεν Τσούμπερ μείωσε σε 3-1 με σουτ εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό σκορ του ματς, καθώς ο Μουκουντί στο 85', δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο... γκολ, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ελίασον.



Ο MVP:

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Είναι αυτός που κρίνει το ματς, καθώς έχει άμεση συμμετοχή και στα τρία γκολ των «ερυθρολεύκων».

Η φάση του αγώνα:

Η χαμένη ευκαιρία του Αραούχο στο 15ο λεπτό. Αν είχε καταφέρει να «ανοίξει» το σκορ τοσο νωρίς, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί (73' Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65' Τσούμπερ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (65' Γκαρσία), Άμραμπατ (65' Ελίασον), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονσάλες): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόη, Χουάνγκ (90+1' Ρέτσος), Σαμασέκου, Φορτούνης (73' Ελ Αραμπί), Μπιελ, Κανός (80' Μασούρας), Μπακαμπού (72' Βρουσάι).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0