Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0: Άργησε να… ξυπνήσει και «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0: Άργησε να… ξυπνήσει και «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς!
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία κακή εμφάνιση στους Ζωσιμάδες και έτσι έμεινε στο «μηδέν» κόντρα στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι έθεσαν ως στόχο να μην δεχθούν γκολ για σχεδόν 85 λεπτά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι είχαν δοκάρι στο φινάλε. 

Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ούτε ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες δίχως σκορ (0-0) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε απέναντί του μία ομάδα που από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό έπαιξε καλή άμυνα και τον άφησε να απειλήσει με αξιώσεις. Όταν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» και πίεσαν πιο έντονα για ένα γκολ ήταν... αργά, αφού οι τρεις φάσεις που δημιούργησαν στο φινάλε σταμάτησαν είτε από τον Τσιντώτα είτε από το δοκάρι.

 

1ο ημίχρονο

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους γηπεδούχους για περίπου 20 λεπτά να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον ΠΑΟΚ από εκείνο το σημείο κι έπειτα να ανεβάζει στροφές και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες. Πέρα από αυτές όμως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλά κλεισμένος και ο Λουτσέσκου είχε έντονα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του.

Η πρώτη εξ αυτών ακριβώς στο 20ο λεπτό, με τον Μπράντον Τόμας να αστοχεί προ κενής εστίας από τη μικρή περιοχή. Ο Τάισον με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ βρήκε τον Σάστρε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ισπανό, με τον Τσιντώτα εκτός θέσης, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Η «απάντηση» από τα Γιάννινα ήρθε σχεδόν πέντε λεπτά μετά (26’), με τον Μπάλαν να κάνει μία κεφαλιά μετά από φάουλ του Σόρια, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε με άνεση. Στο 38’ ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Κωνσταντέλια, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν βρήκε καλά την μπάλα και αυτή πέρασε άουτ.

2ο ημίχρονο

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα του αγώνα, στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ μπήκε εμφανώς με πιο επιθετική διάθεση, με τον ΠΑΣ Γιάννινα παράλληλα να εκμεταλλεύεται κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων και να ψάχνει αντεπιθέσεις.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μισό του ματς σημειώθηκε στο 60’ Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Τάισον να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Τσιντώτα με κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στιγμές αργότερα, ο ΠΑΟΚ «ζευγάρωσε» τις ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα να πραγματοποιεί την πρώτη επέμβασή του στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, στο 63’ ο Μπράντον Τόμας με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Μετά από αυτό το καλό πεντάλεπτο του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι έκλεισαν ακόμα περισσότερο του χώρους για να μην αφήσουν τους «ασπρόμαυρους» να φανούν απειλητικοί.

Το πλάνο δούλεψε άρτια ως το 85’, με τους φιλοξενούμενους στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα να φτάνουν τρεις φορές μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Τσιντώτας να πραγματοποιεί δύο σωτήριες επεμβάσεις και το… δοκάρι μία τρίτη. Αρχικά στο 86’ ο Έλληνας γκολκίπερ εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία του για να διώξει την κεφαλιά του Τζίμα, ενώ στο 88’ έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο, το οποίο κόντραρε και είχε αλλάξει πορεία.

Στις καθυστερήσεις βέβαια, ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο γκολ από ποτέ στο ματς. Ο Μπίσεσβαρ στο 90+1’ βρήκε λίγο χώρο στα όρια της περιοχής και σημάδεψε τη γωνία του Τσιντώτα, ο οποίος έμεινε «άγαλμα» να κοιτάζει την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

MVP

Οι επεμβάσεις του Τσιντώτα λίγο πριν το τέλος του αγώνα σίγουρα τον μετέτρεψαν σε πολυτιμότερο του γηπέδου, όμως συνολικά η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ αξίζει τα εύσημα.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα το δοκάρι του Μπίσεσβαρ στο 90+1’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος (33’ Λιάσος), Λώλης (58’ Ροσέρο), Μπάλαν, Μορέιρα

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (68' Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (85' Μπίσεσβαρ), Μπράντον Τόμας (85' Τζίμας)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0