Football Talk

ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Ντέλετιτς και Κλέιμαν την… προσγείωσαν απότομα! (video)

ΑΕΚ – Βόλος 0-1: Ντέλετιτς και Κλέιμαν την… προσγείωσαν απότομα! (video)

Αντιμέτωπη με την ήττα από τον Βόλο με σκορ 1-0 ήρθε η ΑΕΚ στον δεύτερο επίσημο αγώνα της σεζόν, «γκρεμίζοντας» -μεταξύ άλλων- παράδοση 33 ετών στη Ριζούπολη.

Την ΑΕΚ με άδεια χέρια άφησε από πολύ νωρίς στη σεζόν ο Βόλος καθώς επικράτησε με σκορ 1-0, στο ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτόν τον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν ένα αήττητο που κρατούσαν τα τελευταία 33 έτη στη Ριζούπολη., ενώ επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η παράδοση των Θεσσαλών στο πρώτο ημίχρονο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετικά ηλεκτρισμένη, με τον κόσμο να έχει γεμίσει τις κερκίδες του Γεώργιος Καμάρας και τις δύο ομάδες να έχουν δημιουργήσει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Κάπως έτσι η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν θέμα χρόνου να έρθει, με τον Βίκτορ Φερνάντεθ να δοκιμάζει το πόδι του από το ύψος της περιοχής και τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει σταθερά (4’).

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν, όμως, άμεση. Έπειτα από μια ωραία μπαλιά του Άμραμπατ στο 7’, ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο δεν μπόρεσε να εκτελέσει ιδανικά καθώς η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη και στη συνέχεια, στα χέρια του Κλέιμαν.

Τελικώς οι χαμένες ευκαιρίες των ομάδων, κατάφεραν να καρποφορήσουν. Τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί ήρθαν για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντέλετιτς να χρίζεται σκόρερ. Πιο συγκεκριμένα ο άλλοτε «κιτρινόμαυρος» Σέρβος τσίμπησε τη μπάλα, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, κι έπειτα με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε με ωραίο τρόπο το 1-0 στο 18ο λεπτό.


Η «Ένωση» από πλευράς της έψαξε το γκολ πριν το ημίχρονο. Μπορεί ο Τσούμπερ να πρωταγωνίστησε καθώς προσπάθησε να απειλήσει στο 32’, ωστόσο όλο αυτό απλά ανέδειξε ήρωα τον Κλέιμαν που σωτήρια απέκρουσε.

Ο χρόνος κυλούσε και η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει λύσεις. Ναι μεν η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της με 72%, ωστόσο οι καλές στιγμές έλειπαν. Ταυτόχρονα η αμυντική λειτουργία του Βόλου λειτούργησε πολύ αρμονικά, με τους παίκτες του Κώστα Μπράτσου να μην αφήνουν περιθώρια στον αντίπαλο.


Ο Χατζισαφί προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 59’, καθώς συνδυάστηκε ωραία με τον Πινέδα, όμως το σουτ του -που μπλόκαρε στον Εσκοβάλ- εξουδετερώθηκε ξανά από τον Ισραηλινό κίπερ. Λίγο αργότερα (64’) ο Λιβάι Γκαρσία… χτύπησε την πόρτα του Κλέιμαν, όμως το ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ φιλόδοξο.


Οι χαμένες ευκαιρίες για τους «κιτρινόμαυρους» δεν σταμάτησαν μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης. Εξ αυτών ξεχώρισαν εκείνες των Τσούμπερ και Ρότα (στο 67’ και 68’ αντίστοιχα), όπως και το πλασέ του Σιμάνσκι στο 80’ -το οποίο εξουδετερώθηκε ξανά από τον Κλέιμαν.

Στο 89’, επίσης, ο Αλμπάνης έφτασε αρκετά κοντά στο γκολ με κεφαλιά, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό προκειμένου να χαρίσει ένα γκολ στην ΑΕΚ.


Ο MVP

Δίχως καμία αμφιβολία ο τίτλος του MVP ανήκει στον Μπόρις Κλέιμαν. Ο τερματοφύλακας του Βόλου ουσιαστικά έσωσε την παρτίδα για τους φιλοξενούμενους, προβαίνοντας σε πολλές και σημαντικές επεμβάσεις.

Η φάση του αγώνα

Μπορεί η ΑΕΚ να είχε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο ουσιαστικά το γκολ ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση. Πέραν του τελικού αποτελέσματος, η προσπάθεια του Μίλος Ντέλετις ήταν αψεγάδιαστη και ταυτόχρονα ξαφνική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (82' Αλμπάνης), Πινέδα (65' Ρότα), Τσούμπερ, Άμραμπατ (46' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (46' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μεταξάς (56' Ματίγια), Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (80' Πίρινεν), Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές), Φαν Βέερτ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0