Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής στη Super League: Η «άλωση» της OPAP Arena, ο Ιωαννίδης και η ομαδική δουλειά του ΠΑΟΚ (video)

Οι 5+1 στιγμές της 26ης αγωνιστικής στη Super League: Η «άλωση» της OPAP Arena, ο Ιωαννίδης και η ομαδική δουλειά του ΠΑΟΚ (video)

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε και πλέον οδεύουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Πριν από την έναρξη των play off και play out ας ρίξουμε μία ματιά στα σημεία που κρατάμε από την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Η 26η αγωνιστική της Super League τα είχε όλα. Ανατροπές, φανταστικά γκολ, επεισόδια, νίκες «χρυσάφι». Το κυριότερο από όλα όμως οι σημαντικές ανακατατάξεις στη βαθμολογία που προέκυψαν στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε δύο «μίνι πρωταθλήματα» που μέχρι το φινάλε της σεζόν θα είναι συναρπαστικά. Πριν φτάσουμε εκεί όμως ας δούμε τις 5+1 στιγμές που θυμόμαστε από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

- Η «άλωση» της OPAP Arena εκτοξεύει το ενδιαφέρον των playoff

Αναμφίβολα το παιχνίδι που μαγνήτισε τα βλέμματα σε αυτή την αγωνιστική δεν ήταν άλλο από το ντέρμπι της OPAP Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Εκτός από τους τρεις βαθμούς το διακύβευμα του αγώνα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Οι «ερυθρόλευκοι» με μία ήττα μάλλον θα αποχαιρετούσαν οριστικά τον τίτλο. Ωστόσο, η ομάδα του Μίτσελ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες της και με το δίδυμο Μπακαμπού - Φορτούνη σε εξαιρετικό βράδυ, υποχρέωσε την «Ένωση» στην πρώτη ήττα στο νέο γήπεδο της.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά εστιάζοντας στο αποτέλεσμα αποκλειστικά, ο Ολυμπιακός έριξε μπόλικο λάδι στη μάχη… φωτιά του τίτλου. Τα play off μετά από αυτό απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί στο… «φώτο φίνις». Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το πρωτάθλημα είναι ένας… μαραθώνιος και όχι σπριντ. Από εδώ και πέρα κάθε γκολ, κάθε νίκη, κάθε απώλεια θα μετράνε «διπλά».


- Ο Φώτης Ιωαννίδης ή αλλιώς το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» του Παναθηναϊκού

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε τον Ατρόμητο 2-0 και εκμεταλλευόμενος την απώλεια της ΑΕΚ, επέστρεψε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Το παιχνίδι στο Περιστέρι ωστόσο ξεκίνησε με ένα άσχημο νέο για τους «πράσινους», καθώς ο Σπόραρ τέθηκε «νοκ-άουτ» την τελευταία στιγμή. Ε, και;

Ο Φώτης Ιωαννίδης φώναξε σε ένα ακόμη παιχνίδι «παρών». Πήρε από το χέρι το «τριφύλλι» και το οδήγησε σε μία σημαντική νίκη με τα δύο γκολ που σημείωσε. Μάλιστα πέτυχε και το ομορφότερο της αγωνιστικής για να «ανοίξει» το σκορ στο Περιστέρι. Έτσι, ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, τα οποία όμως έχουν χαρίσει συνολικά 10 βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

- Το δουλεμένο σύνολο του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ για 15ο παιχνίδι στη σειρά έμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα, καθώς έφυγε νικητής από το Πανθεσσαλικό (1-0 τον Βόλο). Οι «ασπρόμαυροι» κάλλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ στο παιχνίδι, καθώς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Μπορεί αυτά να μην ήρθαν, όμως ο Λουτσέσκου σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο δημιουργικό κομμάτι.

Αν κάτι ξεχώρισε από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν η άψογη συνεργασία και οι αυτοματισμοί των ποδοσφαιριστών του, ιδίως στο πρώτο μέρος. Χαρακτηριστική είναι η φάση του γκολ, όπου ο Αουγκούστο «κόβει» στα δύο την άμυνα του Βόλου, γνωρίζοντας από πριν την κίνηση που θα κάνει ο Νάρεϊ. Μπορεί το γκολ του Ιωαννίδη να μην έχει συναγωνισμό στην ομορφιά, αλλά και αυτό του Μπράντον Τόμας σίγουρα είναι στα πιο ωραία της αγωνιστικής.


- Η 3η φετινή ανατροπή του Άρη και το +1 στη βαθμολογία

Ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλ. Βικελίδης, ένα αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας στο +1 από τον Βόλο, αφού οι «κυανέρυθροι» έχασαν από τον ΠΑΟΚ. Για να συμβεί αυτό βέβαια οι «κίτρινοι» χρειάστηκε να κάνουν ακόμα μία ανατροπή φέτος.

Νωρίτερα στη σεζόν ο Άρης κέρδισε τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Ιωνικό με 2-1, ματς στα οποία είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Το βράδυ της Κυριακής (12/3) το έκανε ξανά, αν και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να αγχωθεί τόσο. Το 0-1 του 7’, έγινε 2-1 ως το 43’ χάρις τις ενέργειες του Ματέο Γκαρσία, ενώ στο 58’ διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

- Ο Λεβαδειακός νίκησε για πρώτη φορά μέσα στο 2023

Χρειάστηκε να περάσουν 2,5 μήνες για να μπορέσει ο Λεβαδειακός να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης και μάλιστα μόλις για 3η φορά τη φετινή σεζόν. Τελευταία φορά που οι Βοιωτοί είχαν πανηγυρίσει «τρίποντο» ήταν στις 28 Δεκέμβρη με σκορ 1-0 επί του Ιωνικού. Έκτοτε μεσολάβησαν 10 αγωνιστικές με απολογισμό μονάχα τριών ισοπαλιών.

Στο 5ο ματς με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο όμως, ο Λεβαδειακός κατόρθωσε να πάρει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα (2-0 τον ΟΦΗ) που τον διατήρησε στο «κόλπο» της παραμονής. Με τον Ιωνικό να κερδίζει και αυτός τον Αστέρα (1-0), αλλά και τη Λαμία να φεύγει αλώβητη από το Αγρίνιο (1-1 Παναιτωλικός), τα πράγματα θα μπορούσαν είναι πολύ χειρότερα για την ομάδα της Λειβαδιάς, η οποία ναι μεν παραμένει ουραγός, αλλά στον ένα βαθμό είναι η διαφορά και όλα εξακολουθούν να είναι ρευστά. Έτσι και η μάχη της παραμονής αναμένεται συναρπαστική.

- Τα «αίσχη» στο Περιστέρι

Για ακόμα μία φορά φέτος είδαμε εντός αγωνιστικού χώρου στο Περιστέρι να εξελίσσονται άσχημες σκηνές. Για ακόμα μία φορά οι «γνωστοί - άγνωστοι» έδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα παρά μόνο να προκαλέσουν. Για ακόμα μία φορά είμαστε τυχεροί που δεν τραυματίστηκε κάποιος.

5831035_1.jpg

Κι όλα αυτά ενώ στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν συμβεί ξανά τα ίδια. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν, ίσως και να μην θέλουν. Δεν γίνεται έτσι εύκολα να μπαίνουν οπαδοί εντός αγωνιστικού χώρου και να δημιουργούν επεισόδια.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0