Football Talk

Super League: Πρωταθλητής στα 90λεπτα ο ΠΑΟΚ αλλά… (video)

Super League: Πρωταθλητής στα 90λεπτα ο ΠΑΟΚ αλλά… (video)

Τα Play-off είναι «προ των πυλών» με την βαθμολογία των ομάδων να είναι γνωστή και καθορισμένη. Πόσο διαφορετική θα ήταν όμως η συγκομιδή της κάθε ομάδας αν όλα τα παιχνίδια δεν είχαν καθυστερήσεις και έληγαν με την συμπλήρωση των 90 λεπτών;

Σχετικά Άρθρα

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και επισήμως μετά το τέλος της 26ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση στους 61 βαθμούς με την ΑΕΚ να είναι λίγο πιο πίσω με 59. Ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 56 και 54 βαθμούς αντιστοίχως, ενώ την εξάδα κλείνουν ο Άρης με 40 και μία «ανάσα» πιο πίσω ο Βόλος με 39 βαθμούς. Ποια θα ήταν όμως η τελική βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αν σε όλα τα παιχνίδια οι διαιτητές σφύριζαν την λήξη ακριβώς στο 90λεπτό;

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει πληγωθεί όσο καμία άλλη ομάδα στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών του. Με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα έληγαν απευθείας με την συμπλήρωση των 90 λεπτών οι Θεσσαλονικείς αυτήν την στιγμή θα «απολάμβαναν» την πρώτη θέση με συνολικά 59 βαθμούς, δηλαδή πέντε παρά πάνω από την τωρινή τους συγκομιδή. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οι πολυάριθμες ισοπαλίες η οποίες έχουν φτάσει τον αριθμό εννιά. Χωρίς τις καθυστερήσεις όμως θα ήταν μόλις πέντε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δείχνει να χάνει την συγκέντρωση του στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή του Αστέρα στην Τρίπολη από 2-0 σε 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά.

Στην συνέχεια θα ακολουθούσε ο Ολυμπιακός με την μικρή διαφορά του ενός βαθμού, στους 58. Οι Πειραιώτες δεν έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα στο φινάλε των παιχνιδιών τους με μοναδικό στραβοπάτημα μετά τα 90’ το γκολ-πέναλτι του Σπόραρ στο 90+13’ για το 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με αυτό το αποτέλεσμα όμως δεν είναι μόνο οι δύο χαμένοι βαθμοί των «ερυθρόλευκων» αλλά είναι και ο ένας πόντος που κέρδισε ο αντίπαλος και άμεσος ανταγωνιστής για το πρωτάθλημα. Φέτος βλέπουμε πως ο κάθε βαθμός είναι σημαντικός, έτσι και η ισοπαλία αυτή «στοιχειώνει» ακόμα την ομάδα του Πειραιά.  

Στην τρίτη θέση θα βρίσκαμε την ΑΕΚ στους 55 βαθμούς, δηλαδή με τέσσερις λιγότερους σε σχέση με την τωρινή πραγματικότητα. Οι νίκες στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών, με τον Ατρόμητο στην Φιλαδέλφεια και με τον Ιωνικό στην Νίκαια ήταν άκρως σημαντικές να για να κρατηθεί η ομάδα του Αλμέιδα σε πορεία πρωταθλητισμού.

Το Big-4 θα έκλεινε με τον πρωταθλητή της κανονικής διάρκειας, Παναθηναϊκό στους 55 βαθμούς. Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να κερδίσουν έξι ολόκληρους βαθμούς μόνο από γκολ μετά την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Εντυπωσιακά νούμερα που δείχνουν το πείσμα των ποδοσφαιριστών και την άρνηση για ήττα που έχουν αναπτύξει οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάτω από το βλέμμα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: ο «στρατηγός» του Παναθηναϊκού που αξίζει τα γαλόνια του  | Andro

Άρης και Βόλος θα παρέμεναν στις ίδιες θέσεις με μικρές διαφορές. Οι «κίτρινοι» θα είχαν μόλις έναν βαθμό παρά πάνω φτάνοντας τους 41 ενώ οι Βολιώτες θα έμεναν με δύο λιγότερους στους 37. Οι αλλαγές αυτές δεν θα δημιουργούσαν ουσιαστικές διαφορές στους στόχους και την πορεία που θα πραγματοποιήσουν οι ομάδες στα Play-off.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα παιχνίδια όμως λήγουν μετά τις καθυστερήσεις και η βαθμολογία είναι πλέον δεδομένη. Το pamestoixima.gr δίνει τις εξής αποδώσεις για τον νικητή της Super League

Παναθηναϊκός  2,50

ΑΕΚ 2,50

Ολυμπιακός 4,00

ΠΑΟΚ 10,00

Άρης 5.001,00

Βόλος 5.001,00

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0