Football Talk

Αν η Ρόμα αποκλειστεί από την Μπόντο Γκλιμτ, ο Μουρίνιο θα αναρωτιέται γιατί δεν έμεινε στην… Αγγλία!

Αν η Ρόμα αποκλειστεί από την Μπόντο Γκλιμτ, ο Μουρίνιο θα αναρωτιέται γιατί δεν έμεινε στην… Αγγλία!

Και όμως, η Μπόντο Γκλιμτ κέρδισε και πάλι την Ρόμα, για δεύτερη φορά στην σεζόν, μετά το φοβερό 6-1 της πρώτης αναμέτρησης. Τώρα, το έκανε στην προημιτελική φάση του Europa Conference League και αν η έκπληξη ολοκληρωθεί και στην Ιταλία, ο Ζοσέ Μουρίνιο ίσως ξεκινήσει να αναρωτιέται γιατί δεν επέλεξε να αναλάβει αγγλική ομάδα, όταν είχε την δυνατότητα.

Δεν βαίνουν καλά τα πράγματα για τον Ζοσέ Μουρίνιο επί ιταλικού εδάφους. Η Ρόμα δεν διεκδικεί το Champions League στην Serie A, έχοντας μείνει αρκετά πίσω από τους στόχους της, αλλά τουλάχιστον είχε να… καυχιέται, πως συνεχίζει στους «8» του Europa Conference League.

Στον θεσμό αυτό, ο Μουρίνιο βίωσε και την πιο «βαριά» ήττα της  προπονητικής του καριέρας, όταν ηττήθηκε από την Μπόντο Γκλιμτ με 6-1 στη Νορβηγία, στην φάση των ομίλων. Ο χαρακτήρας του Πορτογάλου θα έλεγε κάποιος πως είναι όμως τέτοιος, που θα ήθελε να την βρει και πάλι απέναντί του, προκειμένου να πάρει μία άτυπη ρεβάνς.

Αν πράγματι ο Ζοσέ Μουρίνιο το ευχόταν, η ευχή του πραγματοποιήθηκε, αλλά το δεύτερο ταξίδι της Ρόμα στη Νορβηγία, επίσης δεν αποδείχθηκε καλό! Οι Ιταλοί προηγήθηκαν, αλλά εν τέλει ηττήθηκαν με 2-1 και πλέον είναι υποχρεωμένοι να αντιστρέψουν την κατάσταση στο «σπίτι» τους.

Αν δεν το κάνουν και η έκπληξη της Μπόντο «τριτώσει», τότε ο Μουρίνιο και η Ρόμα, σχεδόν θα έχουν αποτύχει στο τέλος της χρονιάς. Δεν πήραν τίτλο, δεν βγήκαν Champions League και αποκλείστηκαν από έναν άσημο αντίπαλο, ο οποίος κατάφερε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να σταματήσει τον Έιμπραχαμ και την παρέα του.

Ποια είναι όμως η μεγάλη εικόνα που θα συζητά ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης το καλοκαίρι; Το γεγονός πως μάλλον ο «Special One», δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να μεταβεί στην Ρώμη πριν από ένα χρόνο, ενώ είχε και άλλες επιλογές που εδρεύουν στο «Νησί».

Προφανώς και η σημαντικότερη εξ’ αυτών, ακούει στο όνομα… Νιούκαστλ, με τους Σαουδάραβες να είχαν τοποθετήσει στο κάδρο τον Μουρίνιο, για να τον κάνουν τον πρώτο προπονητή της νέας εποχής.

Εκείνος όμως αρνήθηκε! Αν λοιπόν, η σεζόν της Ρόμα τελειώσει με έναν οδυνηρό αποκλεισμό, ίσως ο Μουρίνιο να αναρωτηθεί αν η απόφασή του ήταν σωστή! Διότι αν δεν ήταν, ναι μεν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς του στέρησε την ευκαιρία να φτιάξει και πάλι το όνομά του, αλλά εν συνεχεία, ούτε ο ίδιος έκανε κάτι για να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0