Football Talk

Conference League: Ξανά νίκη για την Μπόντο Γκλιμτ επί της Ρόμα, όλα σε ισορροπία στο Λέστερ - Αϊντχόφεν (video)

Conference League: Ξανά νίκη για την Μπόντο Γκλιμτ επί της Ρόμα, όλα σε ισορροπία στο Λέστερ - Αϊντχόφεν (video)

Λέστερ και Αϊντχόφεν δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν μένοντας στο 0-0, ενώ η Μπόντο Γκλιμτ συνέχισε… από εκεί που σταμάτησε, επικρατώντας ξανά της Ρόμα με 2-1.

Χωρίς νικητή τελείωσε ο αγώνας στην Αγγλία, με την Λέστερ και την Αϊντχόφεν να μένουν στο 0-0. Την ίδια ώρα στην Νορβηγία η Μπόντο Γκλιμτ επικρατούσε ξανά της Ρόμα με 2-1.

Στο Κινγκ Πάουερ η Λέστερ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν όμως «σπάταλη» και δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. Οι φιλοξενούμενοι θα είναι μάλλον πιο ικανοποιημένοι με την «λευκή» ισοπαλία, καθώς πλέον θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στην έδρα τους.

Στο 20’ ο Ντιούσμπερι-Χολ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιχεανάτσο να βγει τετ-α-τετ απέναντι στον Μβογκό, ο Νιγηριανός όμως τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε άουτ. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι «αλεπούδες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ειδικά προς το τέλος του 45λεπτου, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μβογκό.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και τους Ολλανδούς να προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Καμία από τις δύο ομάδες όμως δεν κατάφερε να είναι αποτελεσματική, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Καλύτερο ρυθμό είχε ο αγώνας στην Νορβηγία. Η Ρόμα για τρίτη φορά φέτος απέτυχε να νικήσει την Μπόντο Γκλιμτ, η οποία πλέον έχει ένα ισχνό προβάδισμα εν όψει του δεύτερου αγώνα.

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, χωρίς να δείχνουν φόβο. Στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ισορρόπησε τον αγώνα στην συνέχεια. Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Έιμπραχαμ στο 38’, ο οποίος μετά από ωραία κίνηση είδε τον Χάικιν να αποκρούει το σουτ του.

Η Ρόμα τελικά άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Πελεγκρίνι να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Μκιταριάν και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Νορβηγών.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από σουτ του Σάλτνες και… δώρο του Ρούι Πατρίσιο στο 56’. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και δεν κατάφερε να κάνει μια φαινομενικά εύκολη απόκρουση.

Με τον αγώνα να πλησιάζει στο τέλος του και τις δύο ομάδες να «βολεύονται» με την ισοπαλία, ο Βέτλεσεν εκμεταλλεύτηκε μια εκτέλεση φάουλ της ομάδας του και σκόραρε με κεφαλιά, χαρίζοντας έτσι μια σπουδαία νίκη στην Μπόντο Γκλιμτ.

Οι Νορβηγοί έχουν… συνηθίσει πλέον να επικρατούν της Ρόμα, μιας και έχουν δύο νίκες και μια ισοπαλία φέτος και θα ταξιδέψουν στην Ρώμη με ελπίδες για μια επική πρόκριση.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ με 2-1, με το αποτέλεσμα όμως να του δίνει ελπίδες για ανατροπή στην Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα η Φέγενορντ φιλοξένησε την Σλάβια Πράγας σε έναν επικό αγώνα που έληξε 3-3 και είχε… λίγο απ’ όλα.

Τα αποτελέσματα του πρώτου προημιτελικού στο Conference League:

Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας 3-3 (10’ Σινιστέρα, 74’ Σένεσι, 86’ Κέκτσου – 41’ Ολαγίνκα, 67’ Σορ, 90+5’ Τραορέ)

Μπόντο Γκλιμτ – Ρόμα 2-1 (56’ Σάλτνες, 89’ Βέτλεσεν – 43’ Πελεγκρίνι)

Λέστερ – Αϊντχόφεν 0-0

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1 (13’ Ζέρσον, 45’ Παγιέ – 48’ Καντουρί)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0