Μια Φώτο μια Ιστορία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο back to back θρίαμβος του «Greek Freak» που συνοδεύτηκε από την… γκρίνια του ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο back to back θρίαμβος του «Greek Freak» που συνοδεύτηκε από την… γκρίνια του ΛεΜπρόν Τζέιμς!

18 Σεπτεμβρίου 2020: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται MVP στο NBA για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε μια ιδιαίτερη χρονιά και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει… διαφορετική άποψη!

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Την τροπαιοθήκη του είδε να γεμίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και την περσινή σεζόν. Έπειτα από το τρόπαιο του MVP που κατέκτησε το 2018-2019 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και την επόμενη χρονιά, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ιστορία!

Συγκεκριμένα έχοντας μέσο όρο πόντων 28.1, ασίστ 5.9 και ριμπάουντ 11.0, ο «Greek Freak» κατέκτησε ξανά το τρόπαιο του MVP στο NBA! Έτσι έγινε ο 12ος παίκτης που κερδίζει αυτό το βραβείο δύο συνεχόμενες σεζόν, ενώ νωρίτερα του είχε απονεμηθεί το τρόπαιο του 2019-20 Kia NBA Defensive Player of the Year. Φυσικά δεν υπήρξε κάποια δεξίωση για την απονομή του τροπαίου, καθώς η πανδημία λειτούργησε ως τροχοπέδη και σε αυτό, όμως ο Γιάννης δε δίστασε να το γιορτάσει με ένα… τσάι!

Μαζί με τους Μάικλ Τζόρνταν (1987-88) και Χακίμ Ολάζουον (1993-94) είναι οι μόνοι παίκτες που επιλέχθηκαν ως ο πιο πολύτιμος του Kia NBA και ο Kia NBA Defensive Player of the Year την ίδια σεζόν! «Ο Μάικλ Τζόρνταν, ένας από τους καλύτερους παίκτες που το έχουν κάνει ποτέ, αν όχι ο καλύτερος… Ο Χάκιμ, ένας τύπος που κοιτάζω ψηλά, ήρθε από όπου έχω ρίζες, τη Νιγηρία. Το να είμαι στην ίδια πρόταση μαζί τους, σημαίνει πολλά για μένα», τόνισε ο Giannis.

Βέβαια δεν συμφωνούσαν όλοι με αυτήν την απόφαση… Τη στιγμή που ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έλαμπε στην κορυφή της λίστας, στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ο οποίος κέρδισε μόλις 16 ψήφους για την πρώτη επιλογή ως MVP.

«Εκνευρίστηκα. είναι η ειλικρινής απάντηση που έχω να σου δώσω. Εκνευρίστηκα γιατί πήρα 16 πρώτες ψήφους, αυτό είναι που με πείραξε περισσότερο απ’ όλα. Δεν λέω ότι ο νικητής (Γιάννης Αντετοκούνμπο) δεν άξιζε τον τίτλο του MVP, αλλά αυτό το γεγονός με εκνεύρισε», ήταν τα πρώτα παράπονα του Αμερικανού super star και πρόσθεσε:

«Όπως είπα, δεν ήρθα στο ΝΒΑ όντας συνέχεια πρωταθλητής, έπρεπε να βελτιώνομαι κάθε μέρα για να τα καταφέρω. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω, είναι πέρα από τα δικά μου χέρια. Όπως και να το κάνουμε όμως, εκνευρίστηκα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0