Football Talk

«Παίρνεις Κύπελλο, γλυτώνεις έναν γύρο στην Ευρώπη»: Κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο για Παναθηναϊκό και Άρη!

«Παίρνεις Κύπελλο, γλυτώνεις έναν γύρο στην Ευρώπη»: Κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο για Παναθηναϊκό και Άρη!

Οι φετινές εξελίξεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ευνοούν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τον Κυπελλούχο που θα αναδειχθεί στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η Ελλάδα φαίνεται πως ευνοείται σε σημαντικό βαθμό με τα όσα συμβαίνουν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυπελλούχος Ελλάδας (ή ο δεύτερος της Stoiximan Super League, εάν οι «πράσινοι» κάνουν το νταμπλ, σενάριο μάλλον απίθανο) θα βγει κερδισμένος κατά έναν προκριματικό γύρο στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός ή ο Άρης θα ξεκινήσουν στον δεύτερο και όχι στον πρώτο προκριματικό γύρο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν το ελάχιστον δύο, αντί για τρεις, προκρίσεις, ώστε να βρεθούν σίγουρα σε ομίλους κάποιας διοργάνωσης.

Αυτό είναι το πιο πιθανό για να γίνει σε ποσοστό 99,9%. Τι πρέπει να συμβεί για να υπερισχύσει το υπόλοιπο… 0,1%; Η Αταλάντα να κατακτήσει το Europa League, να χάσει παράλληλα το Κύπελλο Ιταλίας από τη Γιουβέντους και να καταταχθεί 7η ή και χαμηλότερα στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, στο ίδιο σενάριο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να πάρει το Champions League ή, εάν το κατακτήσει ο Μπορούσια Ντόρτμουντ, να τερματίσουν οι Βεστφαλοί στην πρώτη τετράδα της Bundesliga.

Καταλαβαίνει κανείς ότι το να συμβούν όλα αυτά ταυτόχρονα είναι μάλλον απίθανο. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα έχουν θεωρητικά μία καλύτερη ευκαιρία όσον αφορά την ευρωπαϊκή τους πορεία την επόμενη σεζόν.

Να πούμε, ότι το ίδιο ισχύει και για του Κυπελλούχους Δανίας, Κροατίας και Ισραήλ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0