Πρόσωπα

Ινιέστα, Μπενζεμά και 4 ακόμη «θρύλοι» που δεν ξέρουν τι σημαίνει αποβολή!

Ινιέστα, Μπενζεμά και 4 ακόμη «θρύλοι» που δεν ξέρουν τι σημαίνει αποβολή!

Ο Τόνι Κρόος δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/10) την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του και το BN Sports σας παρουσιάζει ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν ή δεν γνώρισαν ποτέ τι σημαίνει αποβολή.

Χρειάστηκαν 740 επίσημες συμμετοχές για να αποβληθεί πρώτη φορά! Ο Τόνι Κρόος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Μάριο Μελερο, στην εντός έδρας «γκέλα» της Ρεάλ με τη Χιρόνα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αυτή ήταν η πρώτη αποβολή στην….πολύ πλούσια καριέρα του Γερμανού χαφ. Έπειτα από 32 «κεράκια ζωής» και 740 επισήμους αγώνες, ο μετρ των πασών ακριβείας πήρε νωρίτερα το δρόμο για τα αποδυτήρια….

Το «τέλειο» ρεκόρ του Λίνεκερ και ο «καθαρός» Πλατινί

Ένας από τους καλύτερους Άγγλους επιθετικούς και πλέον αθλητικός σχολιαστής. Ο Γκάρι Λίνεκερ με σπουδαία καριέρα σε Λέστερ, Μπαρτσελόνα και Τότεναμ, πέτυχε 238 γκολ σε 461 -καταγεγραμμένα- ματς.

Το 1990 η FIFA του απέμεινε το βραβείο Fair play”. Ο λόγος; Το απίθανο ρεκόρ που φαίνεται πως δεν θα σπάσει ποτέ! Ο Λίνεκερ σε ολόκληρη την καριέρα του δεν παρατηρήθηκε με καμία κάρτα. Όχι απλώς δεν αποβλήθηκε, δεν δέχθηκε καν την κίτρινη!

Ένας άλλος «παλιός» είναι ο Μισέλ Πλατινί. Ο 3 φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» δεν είδε ποτέ την κόκκινη του διαιτητή. Μάλιστα ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει εξηγήσει πως «Τότε το ποδόσφαιρο ήταν πολύ πιο βίαιο σε σχέση με σήμερα!»

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA κατέκτησε αρκετούς τίτλους στην καριέρα του ενώ συμμετείχε σε 655 αγώνες, στους οποίους όπως είπαμε ήταν απολύτως «καθαρός», σε αντίθεση με τα προεδρικά του καθήκοντα…..

Ο «βασιλιάς» Ραούλ και το μεγαλείο του Λαμ!

Αποτελεί έναν από τους θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο τρίτος σκόρερ της ιστορίας της, και με τη φανέλα της πανηγύρισε πάμπολλους τίτλους!

Ο μεγάλος Ραούλ αν και αγωνίστηκε σε περισσότερα από 1.000 παιχνίδια σε όλη του την καριέρα, δεν αποβλήθηκε ποτέ!

Παρομοίως και ο εμβληματικός αρχηγός της Μπάγερν, Φιλιπ Λαμ. Ο βραχύσωμος αμυντικός έπαιξε σε περισσότερα από 700 ματς και κατέκτησε «ένα σωρό» τίτλους.

Στην καριέρα του κλήθηκε πολλάκις να αντιμετωπίσει κορυφαίους εξτρέμ και επιθετικούς. Καμία φορά όμως δε το έπραξε με αντικανονικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μένει στην ιστορία ως ο αμυντικός που δεν αποβλήθηκε ποτέ!

 

Το «υπόδειγμα» Ινιέστα και η αντίθεση με τον Μπενζεμά!

Οι δυό τους ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι στα «κλάσικο». Εκτός από αυτό όμως, τους ενώνει κάτι ακόμα. Έχουν «την ευκαιρία» -όταν αποφασίσουν- να τελειώσουν την καριέρα τους δίχως αποβολή!

Ο Αντρές Ινιέστα, ο Ισπανός «μάγος» που συνεχίζει ακόμα να υπηρετεί αυτό που αγαπά, είναι ένας από τους πιο «ηθικούς» αθλητές. Ποτέ δεν προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, ενώ πολλές φορές χειροκροτήθηκε από οπαδούς «εχθρικών» ομάδων (Ρεάλ, Εσπανιόλ).

Αυτή του η υποδειγματική συμπεριφορά αποτυπώνεται και στο χορτάρι. Μέχρι και σήμερα, σε πάνω από 900 επίσημους αγώνες, κανένας διαιτητής δεν του έχει δείξει την κόκκινη!

Ο τωρινός νικητής της «Χρυσής Μπάλας», αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι γνωστός, εκτός από την ικανότητά του στο σκοράρισμα, και για την «ατάραχη» εξωγηπεδική του ζωή.

«Ροζ σκάνδαλα», απειλές και όπλα είναι μερικά μονάχα από όσα έχει κατηγορηθεί. Ωστόσο, ο Γάλλος στράικερ είναι…. «Παναγίτσα» εντός αγωνιστικού χώρου.

Η σεζόν που διανύουμε είναι η 18η της σπουδαίας καριέρας του. Είναι 35 ετών και ακόμη δεν γνωρίζει τι σημαίνει «αποβάλλομαι». Και ίσως να μη το μάθει μέχρι να «κρεμάσει τα παπούτσια του».

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0