Football Talk

Κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, δυσαρέσκεια στην UEFA και... φόβος για EURO και Champions League!

Κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, δυσαρέσκεια στην UEFA και... φόβος για EURO και Champions League!
Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, να παρέμβει στα θέματα της Ομοσπονδίας της χώρας! Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις της UEFA.
Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει το ισπανικό ποδόσφαιρο. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, μετά το σκάνδαλο και τις συλλήψεις προσώπων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, με σοβαρότερη όλων, προφανώς, αυτήν του Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην προέδρου της.

Τα πράγματα, ωστόσο, έγιναν ακόμα χειρότερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να επέμβει στα θέματα της ομοσπονδίας. Όπως έγινε γνωστό, πλέον βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της κυβέρνησης και παράλληλα, υπό αυτήν της... UEFA!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «AS», το ανώτατο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα εξετάσει αν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της RFEF. Αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο, είναι δυνατό μέχρι και να αποβάλλει τους ισπανικούς συλλόγους από τις διοργανώσεις της, όπως το Champions League, αλλά και την εθνική ομάδα από το EURO.

«Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την απόφαση προκειμένου να επανορθώσει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η RFEF, ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης, μέσα σε κλίμα σταθερότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού, το οποίο αποτελεί όργανο του Υπουργείου Αθλητισμού της Ισπανίας.

Προφανώς, το εν λόγω σενάριο δεν είναι τόσο εύκολο να επιβεβαιωθεί. Αλλά ο κίνδυνος, σαφώς και υπάρχει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0