Πρόσωπα

Τσάμπι Αλόνσο: Επιλογή με βλέμμα στο... μέλλον για την Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Τσάμπι Αλόνσο: Επιλογή με βλέμμα στο... μέλλον για την Μπάγερ Λεβερκούζεν!
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέλεξε τον Τσάμπι Αλόνσο για την άκρη του πάγκου, μια επιλογή με μπόλικο ρίσκο, αλλά μεγάλη προοπτική για την μακροπρόθεσμη επιτυχία του συλλόγου.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του ως προπονητής και πλέον αποτελεί το νέο τεχνικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» πραγματοποίησαν ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν, με την ήττα από την Πόρτο στο Champions League να είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον Ζεράρδο Σεοάν, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο του συλλόγου.

Η ιθύνοντες της Μπάγερ προχώρησαν ήδη στην πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο ως αντικαταστάτη του Σεοάν, μια επιλογή που έχει τα ρίσκα της. Ο Ισπανός αναφίβολα πραγματοποίησε μια τρομερή καριέρα εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά προς το παρόν στην άκρη των πάγκων δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο, ενώ έχει ελάχιστη εμπειρία. Στον γερμανικό σύλλογο βέβαια δεν φάνηκε να το σκέφτονται πολύ και φυσικά υπάρχουν σημάδια πως η κίνηση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε «λίρα εκατό».

Ο Τσάμπι Αλόνσο, για να είμαστε ακριβείς, δεν κάνει απλά ένα βήμα μπροστά, αλλά ένα τεράστιο άλμα. Στο Λεβερκούζεν θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε ένα καλά οργανωμένο πρότζεκτ, ενώ θα αποκτήσει εμπειρία σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη. Μια εμπειρία που του λείπει βέβαια, αφού στο παρελθόν έχει εργαστεί μονάχα στον πάγκο της Ρεάλ Σοσιεδάδ Β’ και αυτό δεν αποτελεί ένα καλό δείγμα της δουλειάς του.

Ωστόσο, ο Ισπανός είχε την ευκαιρία στην Χώρα των Βάσκων να εργαστεί με αρκετούς πιτσιρικάδες, προϊόντα των ακαδημιών της Σοσιεδάδ. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήδη έχουν προωθηθεί στην μεγάλη ομάδα και ο Αλόνσο έπαιξε ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Για αυτό αποτελεί ιδανική λύση για έναν σύλλογο που θέλει να ξεχωρίσει και να πρωταγωνιστήσει «καλλιεργώντας» νεαρούς ποδοσφαιριστές σε βάθος χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Μπάγερ Λεβερκούζεν άλλωστε, που τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει αρκετούς παίκτες από τα «σπλάχνα» της, οι οποίοι είναι πια στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι ο Τσάμπι Αλόνσο στο παρελθόν είχε φτάσει μια «ανάσα» από τον πάγκο της Γκλάντμπαχ, όταν έγινε γνωστό πως ο Μάρκο Ρόζε θα έφευγε για το Ντόρτμουντ. Τελικά ο Μαξ Έμπερλ προτίμησε τον Άντι Χίτερ για τα «πουλάρια» και ο Ισπανός παρέμεινε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ Β’, όπου είχε το χρόνο να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Άλλωστε ήταν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα του χτυπούσε την πόρτα κάποιος μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος και αυτό δεν άργησε να συμβεί.

Ο Σεοάν φάνηκε πως τελικά δεν ήταν ο κατάλληλος για να σπρώξει την ομάδα στην επιτυχία. Με τον Τσάμπι Αλόνσο τα πράγματα σαφώς θα βελτιωθούν. Το αν θα συμβεί άμεσα μάλλον είναι δύσκολο να το περιμένει κανείς. Ο σύλλογος δείχνει με την επιλογή του όμως, ότι κοιτάει το μέλλον και ο Ισπανός φαντάζει μια εξαιρετική επιλογή για αυτό που ψάχνουν στο Λεβερκούζεν.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0