
Ο Κάιλ Γουόκερ αλλάζει σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και πηγαίνει δανεικός στη Μίλαν, αλλά πόσοι θυμούνται την τελευταία φορά που έπαιξε στο «Σαν Σίρο», στη θέση του τερματοφύλακα κόντρα στην Αταλάντα;
Ο Κάιλ Γουόκερ ετοίμασε βαλίτσες για Μιλάνο, καθώς έπειτα από επτά χρόνια και μπόλικα τρόπαια με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλάζει στέγη και η Μίλαν τον υποδέχεται με αγωνία και ενθουσιασμό.
Ο 34χρονος μπακ πηγαίνει με τη μορφή δανεισμού στους «ροσονέρι», αλλά η σχέση του με την Ιταλία και τη Serie A έχει ξεκινήσει μερικά χρόνια πίσω.
Τον Δεκέμβριο του 2019, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε την Αταλάντα στο «Σαν Σίρο» για τη φάση των ομίλων του Champions League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με τον Γουόκερ στον πάγκο.
Το σκορ ήταν 1-1 και έμεναν λίγα λεπτά για την ολοκλήρωση του ματς, όταν στο 81΄, ο Κλαούντιο Μπράβο, τερματοφύλακας των «πολιτών», αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Οι επιλογές για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν πολλές, αφού ο Έντερσον είχε αποχωρήσει νωρίτερα τραυματίας, αλλά ο Γουόκερ ήταν εκεί να δώσει τη λύση.
«Κόουτς, εγώ θα το κάνω»!
Φόρεσε τα γάντια και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ και μάλιστα έκανε και μερικές αποκρούσεις που απέτρεψαν την ομάδα του από το να ηττηθεί.
Ήταν η πρώτη φορά για τον Άγγλο αμυντικό που αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα και το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια έμελλε να γίνει στο «Σαν Σίρο», όπου για τους επόμενους μήνες θα αποτελεί το καινούργιο του σπίτι.
Και αν όλα πάνε όπως αναμένεται, θα παίξει ξανά αντίπαλος με την Αταλάντα στο ίδιο γήπεδο που έδειξε τις ικανότητές του σαν τερματοφύλακας.
??⚫️ AC Milan have agreed deal to sign Kyle Walker from Man City, here we go!
— CITYBOY (@Captaincity01) January 22, 2025
(Kyle Walker (RB) as a goalkeeper for Man city) Well done Cap. pic.twitter.com/tptMcWpXFX