Μια Φώτο μια Ιστορία

«Το γρηγορότερο χατ-τρικ της Premier League!»: Πώς ο Σαντιό Μανέ κατάφερε το... αδύνατο, σε 176 δευτερόλεπτα! (video)

«Το γρηγορότερο χατ-τρικ της Premier League!»: Πώς ο Σαντιό Μανέ κατάφερε το... αδύνατο, σε 176 δευτερόλεπτα! (video)

16/05/2015: Δύο λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε ο Σαντιό Μανέ για να σημειώσει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Και μάλιστα, ως παίκτης της Σαουθάμπτον. Πριν μετακομίσει στη Λίβερπουλ και δει την καριέρα του να «εκτοξεύεται».

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Πίσω στο 2015, η Σαουθάμπτον του Ρόναλντ Κούμαν ήταν μία από τις καλύτερες εκδοχές της. Ήδη από την προηγούμενη σεζόν, υπό τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, οι «Άγιοι» είχαν τερματίσει στην 8η θέση και με τον Ολλανδό θα τα πήγαιναν ακόμη καλύτερα.

Τάντιτς, Αλντερβάιρελντ, Γουόρντ-Πράους, Τζέι Ροντρίγκες ήταν μερικοί από εκείνους που απάρτιζαν το ρόστερ, μεταξύ των οποίων και ένας… γνώριμός μας, ο Φίλιπ Τζούρισιτς!

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη σεζόν του Σαντιό Μανέ στο «Νησί», με τον Σενεγαλέζο να έχει έρθει από τη Σάλτσμπουργκ με 23 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είχε… φτιάξει ακόμη το όνομά του, όμως στην «παρθενική» του χρονιά μετρούσε ήδη επτά γκολ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

Στο τελευταίο εντός έδρας ματς, στις 16 Μαΐου 2015, οι εξαιρετικοί «Άγιοι» υποδέχθηκαν στο Σεντ Μέρις την Άστον Βίλα που πάλευε για την παραμονή της. Ήταν παράσταση για έναν ρόλο, της Σαουθάμπτον και ιδιαίτερα του… Μανέ!

Ο Σενεγαλέζος έγραψε ιστορία, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1994. Άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό για να βάλει και δεύτερο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Προτού προλάβει να συνέλθει η Βίλα, ο Μανέ σκόραρε για τρίτη φορά, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ μέσα σε δύο λεπτά και 56 δευτερόλεπτα!  


Έσπασε έτσι το ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ που είχε σκοράρει τρεις φορές απέναντι στην Άρσεναλ το 1994, σε χρόνο τεσσάρων λεπτών και 33 δευτερολέπτων.


Έχουν περάσει ήδη εννέα χρόνια και κάτι μας λέει ότι θα πάρει πολλά ακόμη μέχρι κάποιος να ξεπεράσει τα 176 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Μανέ για να σημειώσει το εν λόγω χατ-τρικ.

Ο ίδιος δεν είχε συνειδητοποιήσει το ιστορικό του επίτευγμα, μέχρι τη στιγμή που πληροφορήθηκε από τον… διαιτητή, τον Ρόμπερτ Μάντλεϊ, όπως είχε πει σε συνέντευξή του ύστερα από μερικά χρόνια.

Η Σαουθάμπτον έφτασε τελικά σε μία άνετη επικράτηση με 6-1 και παρότι ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Μάντσεστερ Σίτι, το φινάλε της σεζόν τη βρήκε στην 7η θέση.


Για τον Μανέ ακολούθησε ακόμη μία «γεμάτη» σεζόν, προτού η καριέρα του «εκτοξευθεί» με τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2016. Παρά τα όσα κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια με τη φανέλα των «Reds», σε επίπεδο Premier League δεν σκόραρε κάποιο χατ-τρικ με τη Λίβερπουλ.

Είχε ένα κόντρα στη Σίτι τον Μάιο του 2016 και εκείνο το αλησμόνητο απέναντι στην Άστον Βίλα έναν χρόνο νωρίτερα, που ήταν αρκετό για να του «χαρίσει» μία ξεχωριστή πρωτιά στην Premier League, την οποία κατέχει μέχρι σήμερα και ενδεχομένως θα κρατάει για πολλά ακόμη χρόνια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0