Μια Φώτο μια Ιστορία

«10 ηρωικά λιοντάρια, ένα ανόητο αγόρι»: Η κόλαση του Μπέκαμ, πριν εξιλεωθεί κόντρα στην Ελλάδα και γίνει ο απόλυτος σταρ! (video)

«10 ηρωικά λιοντάρια, ένα ανόητο αγόρι»: Η κόλαση του Μπέκαμ, πριν εξιλεωθεί κόντρα στην Ελλάδα και γίνει ο απόλυτος σταρ! (video)
02/05/1975: Ένα παιδί γεννιέται στο Λονδίνο και μετά από λίγα χρόνια, θα κατανοήσει πως για να απολαύσει το αγαπημένο του ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αντέξει -και- μέσα σε μία... κόλαση. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε σούπερ σταρ, αλλά για να το πετύχει, καλούνταν να μη «λυγίσει», αλλά και να... εξιλεωθεί απέναντι στην Ελλάδα!

Γράφει ο Γιώργος Καπουκάκης 

Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ, ωστόσο, προτού καθιερωθεί στην ελίτ του αθλήματος, ο ίδιος βίωσε μία ιδιαιτέρως «σκοτεινή» περίοδο, όπου τον μισούσε όλη η Αγγλία!

Και αυτό, συνέβη μετά τον αποκλεισμό των «λιονταριών» από το Μουντιάλ του 1998. Τότε, σε παιχνίδι για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, η Αγγλία είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή και με το σκορ στο 2-2, είχε λάβει χώρα η φάση που είχε «σημαδέψει» το εν λόγω παιχνίδι, αλλά και ολόκληρη τη ζωή του - τότε - 23χρονου Μπέκαμ.

Ο Άγγλος σούπερ σταρ είχε αποβληθεί στο 47ο λεπτό του ματς λόγω χτυπήματος εκτός φάσης στον - νυν προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντιέγκο Σιμεόνε και με αυτό τον τρόπο είχε «κρεμάσει» το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, το οποίο είχε «λυγίσει» εν τέλει στη διαδικασία των πέναλτι, με σκορ 4-3.


Άπαντες στην Αγγλία, κατηγορούσαν τον Μπέκαμ για τον αποκλεισμό, ενώ από εκείνη τη στιγμή και για μερικά χρόνια αργότερα, ο τωρινός ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι θα βίωνε έναν ανεπανάληπτο... Γολγοθά.

Ο ίδιος ήταν το πιο μισητό πρόσωπο στη Μεγάλη Βρετανία και εκείνη την εποχή έγινε στόχος τόσο του βρετανικού Τύπου όσο και των φιλάθλων. Ενδεικτικό ήταν και το γεγονός πως η «Daily Mirror», έγραφε για εκείνο το ματς: «10 ηρωικά λιοντάρια, ένα ανόητο αγόρι», αναφερομένη φυσικά, στην αποβολή του Μπέκαμ.

Ο τότε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν ασφαλής να κυκλοφορήσει στο δρόμο, αφού ο κόσμος τον αποδοκίμαζε, τον έβριζε, αλλά και του χτυπούσε μέχρι και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Το μίσος για τον Μπέκαμ εκφραζόταν μέσω και όλων των γηπέδων της Premier League, την ώρα που ο ίδιος είδε να φτάνουν στη γραμματεία των «κόκκινων διαβόλων», μέχρι και γράμματα με σφαίρες!


Το οξύμωρο είναι πως περίπου 25 χρόνια αργότερα, στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντέβιντ Μπέκαμ, ο Σιμεόνε παραδέχθηκε πως έκανε «θέατρο» στη φάση εκείνη και ότι ο διαιτητής δεν έπρεπε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον αντίπαλό του.

Συνεπώς, ο Μπέκαμ έζησε για αρκετό καιρό μία... κόλαση, ενώ επί της ουσίας δεν είχε χτυπήσει ποτέ τον Αργεντίνο. Τουλάχιστον, τόσο δυνατά, που θα δικαιολογούσε την αποβολή του.


Πάντως, ακόμη και αν γνώριζε πως η κόκκινη που δέχτηκε ήταν άδικη, ο Άγγλος σούπερ σταρ υποστηρίζει ακόμη και σήμερα, πως σε εκείνη την αναμέτρηση, είχε υποπέσει σε ένα τεράστιο λάθος.

Η εξιλέωσή του, ήρθε περίπου 3,5 χρόνια (6 Οκτωβρίου του 2001) αργότερα και μάλιστα κόντρα στην Ελλάδα, όταν είχε ευστοχήσει σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και είχε διαμορφώσει το τελικό 2-2, για να στείλει την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Ήδη, ο «εφιάλτης» του 1998 είχε ξεκινήσει να... ξεχνιέται, με την καριέρα του Μπέκαμ να αλλάζει τελείως (προς το καλύτερο).


Εκεί, στα γήπεδα της Άπω Ανατολής, ως αρχηγός είχε πετύχει - από το σημείο του πέναλτι - το νικητήριο γκολ της Αγγλίας στην αναμέτρηση με την Αργεντινή (σ.σ. είχε λήξει 1-0) και είχε χαρίσει μία πολύ σημαντική νίκη στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, παίρνοντας την «εκδίκησή» του! Για την ιστορία, μετέπειτα οι Άγγλοι είχαν προκριθεί από τους ομίλους, ενώ η «Αλμπισελέστε» δεν είχε κατορθώσει να βρεθεί στους «16» του θεσμού.

Όπως και αν έχει, ο Μπέκαμ διένυσε μία αξιομνημόνευτη καριέρα, μέσα στην οποία κατέκτησε - μεταξύ άλλων - έξι πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα πρωτάθλημα Γαλλίας, ενώ στο πλούσιο παλμαρέ του έχει και ένα Champions League, την ώρα που συνολικά μετρά 19 τίτλους.

Ο ίδιος συμπλήρωσε αισίως 49 χρόνια ζωής και πλέον αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό είδωλο, με την ιστορία του να αποδεικνύει πως όποιος άνθρωπος επιθυμεί να φτάσει στην κορυφή, θα πρέπει να αντέξει στις δυσκολίες και να μη «λυγίσει» απέναντι στα «εμπόδια» που θα παρουσιαστούν.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0