Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πιο «τρελό» σουτ της ζωής του: Η βραδιά που ο Ρούντι πλήγωσε σε... νεκρό χρόνο τον Παναθηναϊκό! (video)

Το πιο «τρελό» σουτ της ζωής του: Η βραδιά που ο Ρούντι πλήγωσε σε... νεκρό χρόνο τον Παναθηναϊκό! (video)
04/04/1985: 39 χρόνια πριν, γεννήθηκε στην ισπανική Πάλμα, ένα παιδί που έμελλε να γίνει «σημαία» της Ρεάλ Μαδρίτης, να κερδίσει αμέτρητους τίτλους, αλλά και να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ γιορτάζει τα γενέθλιά του και το BN Sports σάς θυμίζει το πιο «τρελό» σουτ της ζωής του, με το οποίο είχε... πληγώσει τον Παναθηναϊκό!

Γράφει ο Γιώργος Καπουκάκης 

Όταν κάποιος ακούει το όνομα Ρούντι Φερνάντεθ, «αυτομάτως» του έρχεται στο μυαλό το... εκρηκτικό ταπεραμέντο του Ισπανού, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία ο ίδιος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. 

Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος «κουβαλάει» στις πλάτες του μία λαμπρή καριέρα, ενώ όταν θα αποσυρθεί, θα χρειαστεί ένα τεράστιο «κάδρο» για να... χωρέσει τους τίτλους που έχει πανηγυρίσει. 

Ο γκαρντ-φόργουορντ της «Βασίλισσας» συμπλήρωσε αισίως 39 χρόνια ζωής (04/04/1985) και στο πλούσιο παλμαρέ του έχει, μεταξύ άλλων, έξι Πρωταθλήματα Ισπανίας, ισάριθμα Κύπελλα και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, την ώρα που μετρά και δεκάδες ατομικά επιτεύγματα! 
 

Η ποιότητα του και όσα έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας μέσα στο παρκέ, είναι αδιαμφισβήτητα. Ακόμη και εάν δεν είναι ο πιο... αγαπητός παίκτης στο ελληνικό κοινό, όλοι γνωρίζουν πως βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. 

Η αλήθεια πάντως είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει... πληγωθεί, αλλά και έχει «πληγώσει» ουκ ολίγες φορές τις ελληνικές ομάδες.  

EUROLEAGUE 2022-2023 / ΚΑΟΥΝΑΣ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μία τέτοια ήταν και αυτή της 28ης Μαρτίου του 2019, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, για την 29η - και προτελευταία - αγωνιστική της EuroLeague

Πριν από αυτή την αναμέτρηση, οι «πράσινοι» βρίσκονταν στο 15-13 και χρειάζονταν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα play-offs της διοργάνωσης, την ίδια στιγμή που οι Μαδριλένοι, ήταν επί της ουσίας, αδιάφοροι, αφού είχαν «κλειδώσει» τη 3η θέση της κανονικής διάρκειας.  


Με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο και μπροστά σε 18.000 οπαδούς τους, οι «πράσινοι» μπήκαν στην αναμέτρηση αποφασισμένοι να νικήσουν και κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι και στο +18 (32-14). 

Κι όμως, ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει εύκολα το «εμπόδιο» της ισπανικής ομάδας, το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά μετατράπηκε σε... θρίλερ και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την τελευταία επίθεση, με το σκορ στο 73-71 υπέρ των γηπεδούχων. 

Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αλλάξουν σε όλα τα σκριν, έπαιξαν μία υποδειγματική άμυνα και ανάγκασαν τον Καμπάτσο να πασάρει στον Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος βρισκόταν στα 9 μέτρα μακριά από το καλάθι! 

Μερικά δέκατα απέμεναν για τη λήξη και ο Ισπανός πέταξε την μπάλα, με το ένα χέρι, για να προλάβει το χρονόμετρο. Και σε εκείνο το σημείο, η τύχη έπαιξε ένα άσχημο «παιχνίδι» στο «τριφύλλι», αφού ο παίκτης των φιλοξενούμενων ευστόχησε και η ομάδα από τη Μαδρίτη έφυγε με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ 

Φυσικά, αυτή τη νίκη, η Ρεάλ την οφείλει στον Ρούντι, ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο «τρελά» σουτ της ζωής του, «πληγώνοντας» έτσι την ελληνική ομάδα.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0