Μια Φώτο μια Ιστορία

«Ας δώσουμε ένα μάθημα στη Ρεάλ»: Το ψέμα του Ροναλντίνιο που μετατράπηκε σε αποθέωση στο Μπερναμπέου! (video)

«Ας δώσουμε ένα μάθημα στη Ρεάλ»: Το ψέμα του Ροναλντίνιο που μετατράπηκε σε αποθέωση στο Μπερναμπέου! (video)

21/03/1980: Ένας «μάγος» της μπάλας, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ το χορτάρι, ο άνθρωπος που χειροκροτήθηκε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Ροναλντίνιο συμπλήρωσε 44 χρόνια ζωής και το BN Sports σας θυμίζει μία από τις πιο... τρελές ιστορίες του, πριν από το El Clasico που «διέλυσε» τους Μαδριλένους, το 2005.

Γράφει ο Γιώργος Καπουκάκης 

Μερικές φορές οι λέξεις είναι περιττές για να περιγραφεί ένα ποδοσφαιρικό μεγαλείο. Απερίγραπτα ήταν και τα συναισθήματα που δημιουργούσε ο Ροναλντίνιο στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ολόκληρης της γης.

Ένα παιδί από το Πόρτο Αλέγκρε που «μάγεψε» το κοινό με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και αποτέλεσε τον λόγο, για τον οποίο αρκετοί (μικροί και μεγάλοι), «ερωτεύτηκαν» την Μπαρτσελόνα των '00s και ανυπομονούσαν για το επόμενο παιχνίδι της.

Ο Ροναλντίνιο έφτασε αισίως στο 44ο έτος της ηλικίας του και παραμένει ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει το Champions League, το Copa Libertadores, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Copa America και τη Χρυσή Μπάλα!



Φυσικά, ως γνήσιος Βραζιλιάνος δεν θα μπορούσε να μην είχε προβεί σε... τρέλες. Τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, όσο και εκτός αυτών!

Ο Ροναλντίνιο ήταν γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη που είχε στα πάρτι και στην... καλοπέραση, ενώ συχνά είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να χρησιμοποιεί διάφορα «mind games» για να τεστάρει τους συμπαίκτες του!

Κάτι τέτοιο, ο Ροναλντίνιο φέρεται να είχε κάνει και πριν από ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2005 (19 Νοεμβρίου), όταν - όπως είχε αποκαλύψει ο Ινιέστα - λίγες ημέρες, πριν από το El Clasico είχε επισημάνει στους συμπαίκτες του, πως θα μετακομίσει στη μισητή (για την Μπαρτσελόνα) «βασίλισσα» μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου!

«Λίγες ημέρες πριν το El Clasico, ο Ροναλντίνιο με πήρε τηλέφωνο μετά τα μεσάνυχτα και μου είπε: "Αντρές, ξέρω ότι είναι 3 τα ξημερώματα, αλλά πρέπει να σου μιλήσω. Φεύγω από την Μπαρτσελόνα τον Ιούνιο, ο αδελφός μου έκλεισε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δίνουν τρελά ποσά και δεν μπορώ να πω όχι. Είσαι νέος και το ξέρω ότι θα με καταλάβεις. Αλλά, σε παρακαλώ, μην το πεις σε κανέναν άλλον, ούτε σε κανέναν από την ομάδα, σε εμπιστεύομαι περισσότερο από τον καθένα, μη με απογοητεύσεις! Καληνύχτα, Αντρές." Έκλεισε αμέσως χωρίς να προλάβω να απαντήσω.

Την επόμενη ημέρα ήμασταν στην προπόνηση και έβλεπα ένα ασυνήθιστο κλίμα γύρω μου. Όλοι φέρονταν περίεργα και αγκάλιαζαν τον Ροναλντίνιο όπως ποτέ άλλοτε», είχε υπογραμμίσει ο Αντρές Ινιέστα στην αυτοβιογραφία του.

iniesta-ron.jpg

Ωστόσο, όπως τόνισε αργότερα ο άλλοτε χαφ της Μπαρτσελόνα, ο Ροναλντίνιο φέρεται να είχε πει το ίδιο ψέμα σε όλους τους συμπαίκτες του, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν θα πρέπει να τους εμπιστεύεται!

«Λίγες ημέρες αργότερα, είχε φτάσει η ώρα του El Clasico και στ' αποδυτήρια του Bernabeu, ο Ροναλντίνιο ξεκίνησε να μας μιλάει. "Παιδιά, σήμερα παίζουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα, είναι δυνατή ομάδα, αλλά τις τελευταίες ημέρες κατάλαβα ότι είμαστε οικογένεια. Τηλεφώνησα σε όλους σας ξεχωριστά εκείνο το βράδυ και σας είπα ότι θα πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούνιο και κανείς σας δεν αποκάλυψε το μυστικό μου. Συνεπώς, βλέπω ότι μπορούμε να υποφέρουμε μέσα μας ο ένας για τον άλλον. Θα μείνω στη Μπάρτσα για πολλά χρόνια ακόμα. Τώρα ας βγούμε στο γήπεδο και ας δώσουμε στη Ρεάλ ένα ποδοσφαιρικό μάθημα!», συμπλήρωσε ο Ινιέστα.

Κι όμως, ενώ όλοι θα περίμεναν πως οι Καταλανοί θα ήταν επηρεασμένοι από όσα συνέβησαν με τον Βραζιλιάνο σταρ, το σχέδιο του Ροναλντίνιο πέτυχε!

Ο «χορός» των «μπλαουγκράνα» ξεκίνησε από νωρίς, αφού μόλις στο 15ο λεπτό της συνάντησης, ο Σάμουελ Ετό βρήκε δίχτυα για το 1-0, με τον Ροναλντίνιο να παίρνει τη... σκυτάλη στη συνέχεια.

ronaldinho-bernabeu.jpg

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο «Ντίνιο» έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ρεάλ και με ένα άψογο πλασέ, σκόραρε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, στο 77', ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός «χόρεψε» εκ νέου τους Μαδριλένους και αφού πέρασε σαν... αστραπή από τον Σέρχιο Ράμος, πλάσαρε τον Κασίγιας, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να... υπογράψει μια βραδιά, η οποία ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Η εμφάνιση του Ροναλντίνιο άφησε άφωνους μέχρι και τους οπαδούς της Ρεάλ, οι οποίοι «υποκλίθηκαν» στον «μάγο». Στον ηλεκτρονικό πίνακα κυριαρχούσε το 0-3, το ρολόι ήταν στο 77' και αντί να ακούγονταν αποδοκιμασίες, έγιναν αντιληπτά τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα θαυμασμού.



Το βράδυ εκείνο δεν γινόταν να μισήσει κανείς τον Ροναλντίνιο. Ακόμη και οι «εχθροί» του, τον αγάπησαν.

Ο εφιάλτης των «μπλαουγκράνα» με την επικείμενη αποχώρηση του Ροναλντίνιο, μετατράπηκε σε θρίαμβο και «πάρτι» μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Και αυτό, ήταν ένα ματς - «σταθμός», σε μια σεζόν που η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0