Μια Φώτο μια Ιστορία

Μίλτος Τεντόγλου: Τα «χρυσά» γενέθλια του… Superman, με δώρο ένα ιστορικό άλμα στο Βελιγράδι! (video)

Μίλτος Τεντόγλου: Τα «χρυσά» γενέθλια του… Superman, με δώρο ένα ιστορικό άλμα στο Βελιγράδι! (video)

Αν ζητούσε δώρο γενεθλίων, αυτό θα ήταν ένα άλμα… 24 μέτρων (όσα και τα χρόνια του, σε εκείνη τη διοργάνωση). Όμως και τα 8,55 που «έκανε» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι συνιστούν ασύλληπτη επίδοση που τον βάζει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ και του δίνει ένα ακόμη «χρυσό»!

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, στις 18 Μαρτίου του 2022, ο εκ Γρεβενών ορμώμενος, Μιλτιάδης Τεντόγλου, πραγματοποίησε ένα ασύλληπτο άλμα και έκανε το ομορφότερο δώρο στον εαυτό του.

Για την ακρίβεια, το επίτευγμα του Τεντόγλου στο Βελιγράδι, σήμαινε πολλά περισσότερα από ένα απλό άλμα. Ήταν μία πτήση από αυτές που συνηθίζει ο Έλληνας άλτης, αλλά πολύ πιο υψηλότερη από τα συνηθισμένα. Η προσγείωση του Έλληνα αθλητή καταμετρήθηκε στα 8,55 μέτρα από το σημείο της αφετηρίας. Κάτι που αποτέλεσε και πανελλήνιο ρεκόρ!

Η επίδοση αυτή που έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, παραμένει έως σήμερα και η κορυφαία επίδοση του Έλληνα «χρυσού» υπερπρωταθλητή. Του αρκούσε και με το παραπάνω για να του εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο (το πρώτο του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού).

Το μετάλλιο αυτό ήταν το 4ο χρυσό για τον Έλληνα άλτη!

Που να ήξερε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει προσθέσει στην τροπαιοθήκη του ακόμη τέσσερα χρυσά!

Στο Βελιγράδι, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος στην πρώτη προσπάθεια. «Ζεστάθηκε» για τα πολύ καλά στη δεύτερη και πέταξε για να καταφέρει ένα ασύλληπτο άλμα, μήκους… 8,55 μέτρων. Η επίδοση του αθλητή που προπονεί ο εξαιρετικός Γιώργος Πομάσκι τον τοποθέτησε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ.


5541978.jpg

Πιο συγκεκριμένα, το άλμα του Βελιγραδίου… συνιστά την έκτη καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και την τρίτη κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα (8,56) και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με 8,71 το 2009.

Ο Μίλτος έχει προφανώς όλα τα «φόντα» (ικανότητα και χρόνο) να τους αφήσει και αυτούς ως απλές αναφορές στα «κιτάπια» της βίβλου του στίβου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0