Μια Φώτο μια Ιστορία

Γιαμάλ - Κουμπαρσί: Από παιδιά στη Λα Μάσια... άνδρες «στ' αστέρια» για την Μπαρτσελόνα, πριν καν ενηλικιωθούν! (video)

Γιαμάλ - Κουμπαρσί: Από παιδιά στη Λα Μάσια... άνδρες «στ' αστέρια» για την Μπαρτσελόνα, πριν καν ενηλικιωθούν! (video)
Από τα... σπλάχνα της Μπαρτσελόνα σε μία βραδιά με φόντο τα «αστέρια». Γιαμάλ και Κουμπαρσί είναι «διαμάντια» που... λάμπουν, πρωταγωνιστούν και δίνουν ελπίδα στον κόσμο των «μπλουγκράνα»!
Γράφει ο Γιώργος Καπούκακης 

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν από μία 10ετία, ωστόσο παραμένει ένας τεράστιος σύλλογος, ο οποίος βρίσκει στήριγμα και όραμα στις κορυφαίες ακαδημίες της.

Η «Λα Μάσια» βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες... βιομηχανίες παραγωγής «διαμαντιών» στον κόσμο και συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα στο φίλαθλο κοινό του ποδοσφαίρου, νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.

Τελευταίος ποδοσφαιριστής από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα που «έλαμψε» με την πρώτη ομάδα ήταν ο Παού Κουμπαρσί. Ο 17χρονος Καταλανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε σαν... πολύπειρος στόπερ κόντρα στη Νάπολι και αναδείχθηκε MVP στη βραδιά πρόκρισης της ομάδας του Τσάβι, στα προημιτελικά του Champions League!
Ο παίκτης από τη Τζιρόνα ήταν εντυπωσιακός απέναντι στους Ναπολιτάνους και η ηρεμία με την οποία αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης (12/03), στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα, άφησε... άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα, ο Κουμπαρσί άκουσε και το όνομά του στα... χείλη των οπαδών της Μπαρτσελόνα, ενώ μετά το ματς αποθεώθηκε και από τον Τσάβι.

Βέβαια, ο 17χρονος δεν ήταν... μόνος του. Είχε μαζί του και τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ, τον νεαρό, ο οποίος εξακολουθεί να «μαγεύει» με τις ικανότητες του και να αποτελεί το... next big thing της καταλανικής ομάδας, αλλά και ολόκληρου του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για δύο παιδιά που προέρχονται από τα... σπλάχνα της Μπαρτσελόνα και έχουν μοιραστεί και παλαιότερα τα ίδια αποδυτήρια. Σίγουρα όμως, είναι διαφορετικό το να βρίσκονται αμφότεροι στο αρχικό σχήμα της U19 των Καταλανών, από το να αγωνίζονται ως βασικοί σε μία «μαγική» βραδιά, κάτω από τα φώτα του Μουνζουίκ και με... φόντο τα «αστέρια» του Champions League. Αλήθεια, θα μπορούσαν να το φανταστούν όταν αγωνίζονταν με τις μικρές ομάδες των «μπλαουγκράνα»;
Πάντως, στους χαλεπούς - οικονομικά - καιρούς που βιώνει η Μπαρτσελόνα, η «Λα Μάσια» μοιάζει να είναι ο... οδηγός της για το μέλλον. Και είναι η μόνη που βρίσκεται πάντα... εκεί. Από τις «χρυσές» της εποχές στον 21ο αιώνα, με τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα (και πολλούς άλλους) μέχρι τώρα που η Μπαρτσελόνα ψάχνει να βρει εκ νέου τα «πατήματά» της.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0