Μια Φώτο μια Ιστορία

«Έχε το νου σου στο παιδί...»: Το γήπεδο της Μπεσίκτας πλημμύρισε από αρκουδάκια, για να απαλυνθούν πληγές!

«Έχε το νου σου στο παιδί...»: Το γήπεδο της Μπεσίκτας πλημμύρισε από αρκουδάκια, για να απαλυνθούν πληγές!

26/02/2023: Η Τουρκία είχε πληγεί από φονικές σεισμικές δονήσεις. Κι αν το ποδόσφαιρο δεν είχε πολλές λύσεις να δώσει, βρήκε τον τρόπο, να περάσει το μήνυμά του.

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις που συγκλόνισαν τις επαρχίες του τουρκικού νότου και επηρέασαν περιοχές της Συρίας και της Μέσης Ανατολής γενικότερα, άφησαν πίσω τους εκατόμβες νεκρών και ισοπέδωσαν στην κυριολεξία μεγάλες πόλεις (του τουρκικού νότου), όπως το Καχραμανμάρας, το Γκαζιαντέπ, το Οσμανίγε και το Αντιγιαμάν. Ο επίσημος απολογισμός του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε σε 53,537 θανάτους και 107,213 τραυματίες. Το μέγεθος της φυσικής καταστροφής συγκλόνισε και ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία τάχθηκε αναφανδόν με το μέρος του δοκιμαζόμενου τουρκικού λαού.



Η φυσική καταστροφή επηρέασε πολλές όψεις της κοινωνικής ζωής στη γείτονα, και ο αθλητισμός δεν αποτέλεσε προφανώς την εξαίρεση.

Ένα συμβάν το οποίο έλαβε χώρα στο παιχνίδι της Μπεσίκτας με την Αντάλιασπορ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής τη σεζόν 2022/2023, προσέφερε ένα μοναδικό στιγμιότυπο το οποίο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Στη Vodafone Arena, οι φίλοι της Μπεσίκτας, στο 4:17’’ της αναμέτρησης (ο σεισμός έγινε στις 4:17’’ τα ξημερώματα) εκτόξευσαν εκατοντάδες λούτρινα αρκουδάκια, κασκόλ και καπέλα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο αφιερωμένα στα παιδιά τα οποία διασώθηκαν από το χτύπημα του «εγκέλαδου».



Η πρωτοβουλία, πέραν του υψηλού συμβολισμού έφερε την επωνυμία «Το παιχνίδι είναι φίλος μου» και στόχευε στην παράδοση των εν λόγω παιχνιδιών στα παιδιά των οποίων η ζωή κινδύνευσε αλλά τελικώς διασώθηκαν.

1200x627-besiktas-fans-throw-toys-during-match-in-support-of-quake-victim-kids-1677434349163.jpg

Μία πραγματικά αξιέπαινη και όμορφη ενέργεια με όχημα για ακόμη μία φορά το άθλημα του ποδοσφαίρου, το οποίο όταν έρχεται η ώρα να περάσει ένα μήνυμα μπορεί να το κάνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0