Μια Φώτο μια Ιστορία

Από τη δημιουργία στο… γκολ, σε 5 δευτερόλεπτα: Θυμάστε τι έκανε ο Λιούμπισιτς κόντρα στην ΑΕΚ; (video)

Από τη δημιουργία στο… γκολ, σε 5 δευτερόλεπτα: Θυμάστε τι έκανε ο Λιούμπισιτς κόντρα στην ΑΕΚ; (video)

Έχει την μπάλα στα πόδια του. Πασάρει δίπλα του. Μέχρι η μπάλα να φτάσει στον συμπαίκτη του, έχει φτάσει ήδη στην περιοχή, δεν έχει βγει οφσάιντ, έχει «κερδίσει» και τον Μουκουντί. Εν συνεχεία, απλώς πλασάρει και νικά τον Στάνκοβιτς με το αριστερό. Αυτός είναι ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Και αυτά τα… 5 δευτερόλεπτα, το μεγαλύτερο κέρδος της ΑΕΚ με τη μεταγραφή του!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Θα το έχουν γράψει πολλοί, θα το έχετε διαβάσει ακόμη περισσότερο. Έναν ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλο IQ, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ικανότητα στην κατανόηση του αθλήματος.

Και αν δεν μας πιστεύετε, αρκεί να παρακολουθήσετε όσα έκανε στις δύο αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Και μακριά από την Ελλάδα, και πολύ δε περισσότερο, στη χώρα μας, στην OPAP Arena.

Δεν είναι μόνο το γκολ. Είναι ο τρόπος που ήλεγχε τον ρυθμό, η ικανότητά του να κρατά την μπάλα, η πειστικότητα που τον διακατέχει όταν αυτή βρίσκεται στα πόδια του. Ωστόσο, η μεγαλύτερη απόδειξη έγκειται στο δικό του γκολ, με το οποίο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε το 2-0, προτού υποστεί το απίθανο «σοκ» της ανατροπής.

Ο Πέτκοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στο 65ο λεπτό, ο Λιούμπισιτς που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την έστειλε στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Η απλή ανάγνωση της φάσης είναι αυτή. Η πιο «σύνθετη» λέει πως ο ίδιος έχει την μπάλα στα πόδια του στο ξεκίνημα της επίθεσης. Βρίσκεται εκτός περιοχής. Αντιλαμβάνεται πως ο σέντερ φορ της ομάδας του έχει βγει από το «κουτί». Δεν έχει λόγο να επιλέξει την σέντρα. Παίζει μαζί του και… αλλάζουν θέση.


Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, ο Λιούμπισιτς έχει μπει στην περιοχή. Έχει νικήσει τον Μουκουντί, έχει καταλάβει πως είναι πιθανό να βγει οφσάιντ και κοιτάει τον Πέτκοβιτς καρτερικά, προκειμένου να τον τροφοδοτήσει.

Και κάπως έτσι, γίνεται το 2-0. Μία φάση που αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσα κερδίζει η ΑΕΚ με τη μεταγραφή του. Και για ποιον λόγο, η κίνηση αυτή και καθυστέρησε, και ήταν δύσκολο, και συνιστά μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0