Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «Α» του Αραούχο για τον Άλκη, επειδή είναι φτιαγμένος από το υλικό που πρέπει

Το «Α» του Αραούχο για τον Άλκη, επειδή είναι φτιαγμένος από το υλικό που πρέπει
02/02/2022: Ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του. Εκείνη τη φορά, όμως, δεν υπήρχε χώρος για κάποιο παθιασμένο πανηγυρισμό. Μόνο για μία μικρή, αλλά σπουδαία, κίνηση.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Κανονικά, εκείνο το ματς δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ. Δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε 48 ώρες, από τη στιγμή που ο Άλκης Καμπανός, δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η απόφαση,,ωστόσο, δεν πάρθηκε ποτέ.

Ο Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 21η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και λίγο-πολύ, η ιστορία είναι σε όλους γνωστή.

Η «Ένωση», στη χειρότερη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85ο λεπτό. Και μάλιστα, με τι γκολ. Ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, του Σέρχιο Αραούχο.



Θα περίμενε κανείς έναν κλασικό, παθιασμένο, αργεντίνικο πανηγυρισμό. Αλλά εκείνο το βράδυ, όλα ήταν διαφορετικά.

Ο Αραούχο διατήρησε τη ψυχραιμία του, παρά την ένταση της στιγμής, σχημάτισε το «Α» για τον Άλκη, με τα δάκτυλα των χεριών του και έγινε το πρόσωπο της σεζόν.

«Είναι αλήθεια ότι μου βγήκε από μέσα μου, ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού και του Άρη είναι λυπηρό να γίνεται κάτι τέτοιο. Μου βγήκε από την ψυχή μου να το κάνω. Άσχετα αν ήταν ένα ντέρμπι ήθελα να το κάνω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι μικρές, αλλά σπουδαίες κινήσεις του, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί.

Το γκολ του βραβεύτηκε ως το καλύτερο της 21ης αγωνιστικής, με τον Αραούχο να ζητά, να μην γραφτεί το όνομά του, αλλά «για τον Άλκη». Όπως κι έγινε.

«Αυτό το βραβείο είναι για σένα Άλκη, συγχωρέσέ μας που δεν καταλαβαίνουμε ότι η αντιπαλότητα πρέπει να είναι μόνο στο γήπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του.


Λίγες ημέρες αργότερα, «άνοιξε» το σκορ σε ματς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Έτρεξε στον πάγκο και σήκωσε ένα μπλουζάκι, με το μήνυμα «μην με χτυπάτε άλλο!»

Προφανώς, οι πράξεις του Σέρχιο Αραούχο, που ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, συνεχίστηκαν.



Τι να πρωτοειπωθεί; Η φανέλα που είχε δώσει σε φίλο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, μετά από μία βαριά ήττα της ΑΕΚ; Η σχέση που απέκτησε με την οικογένεια του Άλκη Καμπανού; Όσα έκανε μετά τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη;

Όλα, είναι απλώς δείγματα του ήθους του. Δείγματα πως ο Σέρχιο Αραούχο είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό και κανένα βραβείο, δεν είναι αρκετό για αυτήν του τη διάκριση.

Η μεγαλύτερη απ' όλες, μάλλον βρίσκεται στα λόγια των γονιών του Άλκη Καμπανού, κατά τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ, το 2022.

«Στο πρόσωπό σου, βλέπω έναν ακόμα γιο», είπε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του: «Αποτελείς φωτεινό παράδειγμα».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0