Μια Φώτο μια Ιστορία

Η… μοιραία κλωτσιά του Αζάρ στο ball boy, που έστειλε τη Σουόνσι στον τελικό του League Cup!

Η… μοιραία κλωτσιά του Αζάρ στο ball boy, που έστειλε τη Σουόνσι στον τελικό του League Cup!

23 Ιανουαρίου 2013: Έντεκα χρόνια πέρασαν από την περίφημη κλωτσιά του Εντέν Αζάρ που τον έστειλε απευθείας στα αποδυτήρια. Όλος ο κόσμος τα… έβαλε μαζί του, δείχνοντας συμπόνια στον νεαρό που την δέχθηκε. Μήπως όμως τελικά, τα φαινόμενα απατούσαν;

Γράφει η Σουζάννα Μποντίνη


Η Σουόνσι αγωνίζεται πλέον στην Championship, όμως 11 χρόνια πριν βρισκόταν στην Premier League, διένυε μια αξιοπρεπή πορεία, ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό του League Cup, όπου αναδείχθηκε νικήτρια με «πεντάρα» κόντρα στην Μπράντφορντ Σίτι.

Στις 23 Ιανουαρίου 2013 αντιμετώπισε την Τσέλσι στον δεύτερο αγώνα του ημιτελικού, ενώ της είχε επιβληθεί πρώτα 2-0 στις 9 Ιανουαρίου, μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Και αντί να ασχολούνται όλοι με την πρόκρισή της στον τελικό, τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε πάνω του ο Εντέν Αζάρ για… όλους τους λάθος λόγους.

Σε όλα τα πρωτοσέλιδα φιγούραρε ένα… ball boy! Σε μια άτυχη στιγμή, όπως πήγε να μαζέψει την μπάλα ο Τσάρλι Μόργκαν, γλίστρησε και καθυστέρησε να την δώσει στον 22χρονο τότε Βέλγο επιθετικό. Τα περιθώρια για τους «μπλε» στένευαν, τα νεύρα είχαν χτυπήσει… κόκκινο και το λάθος δεν άργησε να γίνει.

Ο Αζάρ κλώτσησε το παιδί! Ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε. Ό,τι και αν συνέβη στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα μετράει, και αυτό ήταν κόκκινη κάρτα και απευθείας αποβολή. Όλοι στάθηκαν στο πλευρό του… καημένου αθώου αγοριού. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν τα replay!

Μόλις 24 ώρες αργότερα η φάση έπαιζε σε επανάληψη και ξαφνικά τα αισθήματα όλων άλλαξαν… στρατόπεδο. Η αλήθεια «έλαμψε»! Καθώς φάνηκε, ο νεαρός δεν άφηνε την μπάλα από τα χέρια του, καθυστερώντας το παιχνίδι επίτηδες. Ο Αζάρ, φανερά εκνευρισμένος, δεν κλώτσησε το παιδί, αλλά την μπάλα, όπως είχε ισχυριστεί και ο ίδιος, ενώ κανένας δεν τον πίστευε.

Και το δράμα δεν σταματάει εδώ! Το 17χρονο αγόρι, λίγο πριν την έναρξη του ματς, είχε δημοσιεύσει στο Twitter, ότι, εφόσον χρειαζόταν, θα καθυστερούσε το παιχνίδι. Στην συνέχεια εκτέθηκε ακόμη περισσότερο, όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν γιος ενός διευθυντή της Σουόνσι και κληρονόμος μιας περιουσίας 43 εκατομμυρίων λιρών!

Τελικά, όλοι «ακύρωσαν» την συμπόνοια που του έδειξαν, αφού ο Μόργκαν εσκεμμένα καθυστέρησε την επαναφορά της μπάλας… κοστίζοντας πολύτιμο χρόνο στην «απελπισμένη» Τσέλσι.

Αναρωτιέστε τι έγινε μετά από αυτό το... τραγελαφικό γεγονός; Οι υπαίτιοι, Τσάρλι Μόργκαν και ο πατέρας του, δεν μήνυσαν προφανώς τον Αζάρ, η FA δεν τον τιμώρησε και επομένως, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Όσο για το ball boy, έκανε θραύση στο Twitter, με τους ακόλουθούς του να… εκτοξεύονται από 400 σε 90.000. Το 2015 λάνσαρε την δική του premium μάρκα βότκας, εν ονόματι AU Vodka, ενώ πριν ένα χρόνο η Sunday Times τον κατέταξε στην 27η θέση των 35 πλουσιότερων Βρετανών κάτω των 35 ετών, με συνολική περιουσία 55 εκατομμυρίων λιρών, ξεπερνώντας ακόμη και τον Χάρι Κέιν!

Όσο κακό και αν προκάλεσε, την… γλίτωσε χωρίς καμία επίπτωση. Δεν ξέρουμε αν τα λεφτά φέρνουν όντως την ευτυχία, όμως σίγουρα δεν αποτελούν… βάρος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0