Μια Φώτο μια Ιστορία

NBA: Αυτό ήταν το... δώρο των διαιτητών στον ΛεΜπρόν Τζέιμς! (video)

NBA: Αυτό ήταν το... δώρο των διαιτητών στον ΛεΜπρόν Τζέιμς! (video)


Πολλές φορές οι αποφάσεις των διαιτητών καθορίζουν αγώνες στο NBA, όμως αυτή τη φορά το λάθος ήταν οφθαλμοφανές!

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου


Ξημερώματα Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η μέρα, όμως δεν έχει αλλάξει, έτσι είναι ακόμη το βράδυ των γενεθλίων του «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς.


Σε ηλικία πλέον 39 χρονών, εδώ και 21 σεζόν ο εν ενεργεία θρύλος του NBA κυριαρχεί στα παρκέ της κορυφαίας λίγκας αποστομώνοντας κάθε... αμφισβητία που δεν πιστεύει στο μεγαλείο του.


Τα γενέθλια του «Βασιλιά» είναι κάθε χρόνο ξεχωριστά καθώς αυτός είναι ο παίκτης που συνηθίζει να παίρνει... φωτιά τέτοιες μέρες ξεπερνώντας μάλιστα και τον ως ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ανήμερα των γενεθλίων του.

GCpan90WQAABbjW_1.jpg


Με τους οιωνούς, λοιπόν, να είναι ξεκάθαρα υπέρ του, ο ΛεΜπρόν μαζί με την υπόλοιπη παρέα των Λέικερς κατευθύνθηκαν στη Μινεσότα για να δώσουν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.


Οι Τίμπεργουλβς ως γνωστόν έχουν πατήσει... γκάζια τη φετινή σεζόν κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Δύση.


Γι'αυτό και η νίκη τους δεν προκαλεί απορία, ίσως να την περίμενε κανείς και μάλιστα στην έδρα τους. Ο τρόπος όμως που επήλθε προκαλεί απορίες και αν μη τι άλλο στερεί τον ρόλο του πρωταγωνιστή από τον Τζέιμς.


Το ρολόι έδειχνε μόλις τρία δευτερόλεπτα με το σκορ να είναι στο 104-107 υπέρ των γηπεδούχων. Φυσικά την ύστατη ώρα η μπάλα που καίει δε μπορεί να μην καταλήξει στα χέρια του «Βασιλιά».


Εκείνος το τολμάει από τα 7.25 και ευστοχεί, νομίζει πως ισοφάρισε και έκανε το 107-107, άρα θα έχει πέντε λεπτά επιπλέον για να κάνει το παιχνίδι δικό του. Έλα μου ντε που οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη...


Μέτρησαν το σουτ του για δύο πόντους με την δικαιολογία ότι πατούσε γραμμή, κάτι που από τις φωτογραφίες καταρρίπτεται, στερώντας του την ευκαιρία να παλέψει κι άλλο για τη νίκη.


Το σκορ έγραψε το τελικό 106-108, αλλά μικρή σημασία έχει, αφού οι διαιτητές αποφάσισαν να μην κάνουν... δώρο στον ΛεΜπρόν Τζέιμς ανήμερα των γενεθλίων του, ίσα ίσα έκαναν το αντίθετο.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0